Hóember süti: látványos és vidám téli sütemény, akkor is, ha nincs hó - Így készítsd el!

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Hóember süti: látványos és vidám téli sütemény, akkor is, ha nincs hó - Így készítsd el! Látványos és vidám hóember sütikét mutatunk, amit te is könnyen elkészíthetsz otthon. Süsd meg ezt a finom hóember formájú teasüteményt a gyerekek kedvéért vagy a gyerekekkel együtt - nagyon fogják élvezni! Egy igazán látványos és vidám téli sütit mutatunk, amit minden gyerek nagyon fog szeretni! A divatos német gasztroblogger és fotós, Melanie szenvedélye a sütés-főzés-barkácsolás - mindig különleges témákhoz nyúl. És mivel kedveli a telet és a téli hangulatot, egy nagyon extra formasütemény receptet mutat nekünk.

Hóember sütike - recept


A Hóember sütikét (mi így neveztük el) minden gyerek szeretni fogja, vagy azért mert szép, vagy azért mert finom, vagy azért, mert jó ilyet a nagyival együtt sütni! Máris mutatjuk a receptet.



Hozzávalók a kekszhez:
  • 250 gramm vaj
  • 250 gramm cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • Kevés reszelt citromhéj
  • 500 gramm liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál tej (helyettesíthető kókusztejjel, mandulatejjel)

Hozzávalók a díszítéshez:
  • Hóember feje: pillecukor vagy fondant - Fondantmassza készen kapható nagyobb csemegeboltokban vagy megaáruházakban, de házilag is elkészítheted, mutatjuk a receptet itt »
  • Porcukor
  • Citromlé
  • Hóember gombjai: Csokicseppek vagy csokigolyók
  • Hóember szeme: ételszinező vagy olvasztott csoki
  • Hóember sála, orra - színes fondant

Elkészítés


1. Minden hozzávalót alaposan, egyöntetű tésztává gyúrunk.

2. 3-4 órán át hideg helyen pihentetjük.

3. Lisztezett deszkán körülbelül 0,5-1 centi vastagságúra nyújtjuk.

4. Kör alakú szaggatóval (vagy pohárral) nagyobb kekszdarabokat szaggatunk.

5. 175-200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.



Dekorálás


1, A cukormáz egy egyszerű porcukor, víz és egy leheletnyi citromlé keveréke (hasonlóan a mézeskalács sütikhez) - itt arra kell ügyelnünk, hogy a máz ne legyen túl folyós, hogy könnyen lehessen vele dolgozni,

2. A hóember fejét egy nagyobb, húsosabb pillecukorból készíthetjük, ha ilyen nincs kéznél, akkor fehér fondantmasszából vagy akár marcipánból.

3. Sálat és orrot színes fondant masszából gyárthatunk, a gombok csokicseppekből készültek, és Melanie sötét ételszínezőt használt a szemek és a száj megrajzolásához - mi olvasztott csokit ajánlunk, amit hurkapálcikával lehet viszonylag egyszerűbben felvinni.

Forrás, fotók: GenussKochen

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2018.02.09