Játékmotoron ment a 4 sávos úton egy 2 éves kisfiú Szombathelyen - csak egy férfi állt meg segíteni

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Játékmotoron ment a 4 sávos úton egy 2 éves kisfiú Szombathelyen - csak egy férfi állt meg segíteni

Teljesen egyedül, játékmotorjával haladt Szombathely egyik forgalmas útjának külső sávjában az a két év körüli kisfiú, akinek egy autójával arra közlekedő férfi sietett a segítségére. 

A városban élő Kaposvári Ákos úgy ítélte meg, hogy a gyermek veszélyben van, ezért megállt és kiszállt az autójából, hogy segítsen neki. 

„Kitettem a vészvillogót és megálltam, hogy megkérdezzem, mit csinál ott. Több közlekedő dudált, amiért akadályoztam a forgalmat, egy férfi pedig kikiabált, hogy ’Mi a k*va anyádat csinálsz?’ Szerintem láthatták, hogy egy gyerek is van az úttesten.” - mondta el a 112Press-nek a férfi.

Az internetes lap úgy tudja, hogy mielőtt a férfi rátalált, már számtalan autós elhaladt a kisfiú mellett, de senki nem foglalkozott vele, így óriási szerencse, hogy nem történt tragédia. A gyermek szülők nélkül, nem az az évszaknak megfelelő öltözetben és papucsban „motorozva” már több száz métert tett meg egyedül, mire kiért a forgalmas Zanati útra. 

„Nem tudta megnevezni a szüleit, vagy hogy ők hol vannak. Megszeppent és egyszer megpróbált eliszkolni, de nem engedtük.” - mondta el a férfi utalva arra, hogy időközben egy idősebb hölgy is csatlakozott hozzá, aki ráadta kabátját a fázó kisfiúra.

A férfi értesítette a rendőröket, akik gyorsan kiérkeztek a helyszínre, és a nyilvánosság bevonásával igyekeztek felkutatni a veszélyes környezetben megtalált gyermek szüleit.
A kisfiú ugyan csak a keresztnevét tudta megmondani, a rendőrök rövid időn belül mégis sikerrel jártak: a gyermek egyik hozzátartozója észrevette a Vas vármegyei rendőrség Facebook-felhívását és jelentkezett a rendőrségen. 


Az nem derült ki, a kisfiúra felügyelő hozzátartozó hol volt a kisfiú eltűnésekor, és miért nem kereste a gyermeket.


Forrás:112press.hu, Vas Vármegyei RK Facebook-oldala
Fotó: Vas Vármegyei RK Facebook-oldala


Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2024.04.22