Málnás vanília fagyi házilag: Ez az ínycsiklandó nyári édesség 20 perc alatt elkészül a konyhádban

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Málnás vanília fagyi házilag: Ez az ínycsiklandó nyári édesség 20 perc alatt elkészül a konyhádban Így készül a tökéletes málnás vanília fagyi! Ezzel a recepttel egy kellemesen krémes, málnaillattól áradó, finom vanília fagyit készíthetsz, amit a gyerekek nagyon fognak szeretni. A házi fagyi összeállítása egyszerűbb, mint hinnéd - elkészítési ideje nem tart tovább 20 percnél. Így készül a tökéletes málnás vanília fagyi! Ezzel a recepttel egy kellemesen krémes, málnaillattól áradó, finom vanília fagyit készíthetsz, amit a gyerekek nagyon fognak szeretni. A házi fagyi összeállítása egyszerűbb, mint hinnéd - elkészítési ideje nem tart tovább 20 percnél.

A házilag készített fagylaltok nagy előnye, hogy olyan alapanyagok kerülhetnek bele, amilyeneket mi magunk válogatunk össze. Főleg kisgyermekek esetén nem elhanyagolandó szempont, hogy minden étel, amit kínálunk nekik, csakis a legjobb összetevőkből, minőségi alapanyagokból készüljön.

A házi készítésű gyümölcsfagyi még egészséges is tud lenni, ha friss, érett idénygyümölcsből, kiváló mézzel és jó minőségű hozzávalókkal készítjük - nélkülözve a hozzáadott cukrot, tartósítószert és ízfokozókat. És mivel a málnát a legtöbben szeretik, egy jóízű édes-fanyarkás málnafagyival nem nagyon lehet melléfogni.

Ha beválik, próbáld ki ribizlivel vagy áfonyával is.

Málnás vanília fagyi házilag - Recept



 

Málnás vanília fagyi házilag - Hozzávalók:

  • 3 deci tejszín
  • 2 deci habtejszín
  • 8 deka méz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojássárgája
  • 20 deka friss málna

Málnás vanília fagyi házilag - Elkészítés:

1. A mézet és a vaníliás cukrot keverjük habosra a tojássárgájával, majd öntsük fel hideg tejjel, tejszínnel.
2. Alacsony lángon és folyamatos keverés mellett kezdjük el felmelegíteni a fagyialapot, hogy a tojássárgája ki ne csapódjon. Hosszan forralni nem szabad!
3. Először hagyjuk kihűlni, majd turmixszoljuk bele a málnát.
4. Tegyük be a fagyasztóba, és óránként keverjünk rajta egyet, míg teljesen meg nem fagy.
5. Fogyasztás előtt 30 perccel vegyük ki, fagylaltkelyhekbe tálaljuk, málnaszemekkel, menta vagy citromfű levéllel dekoráljuk.

Fotó: Pixabay (illusztráció)

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2020.07.22