A krémes madártej fagyi éppen annyira finom, mint a madártej desszert, annyi különbséggel, hogy a madártej fagyi a forró kánikulában még jobban esik, mint a hagyományos változata. Készítsd el az unokádnak még előző este - másnap már tálalhatod is. Elkészítési idő: 15 perc.
A madártej fagyi tejesen ugyanúgy készül, mint az ízletes madártej desszert, annyi különbséggel, hogy itt nincs szükség a hófehér habgaluskákra. (Azért, hogy a kimaradt tojásfehérje ne vesszen kárba, le lehet későbbre fagyasztani, vagy kiváló hajpakolás készíthető a felvert habjából, esetleg odaadhatjuk a kutyusunknak nyersen vagy sütve).Madártej fagyi

Hozzávalók:
- 0,5 liter tej
- 0,5 liter tejszín
- 3-4 tojássárgája
- 6 deka méz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1-2 evőkanál liszt vagy rizsliszt
Elkészítés:
1. A tojássárgáját a mézzel, vaníliás cukorral, liszttel alaposan elkeverjük.
2. Fokozatosan kevés hideg tejet öntünk hozzá (körülbelül 1 decit), és azzal is csomómentesre keverjük.
3. A tejet és a tejszínt feltesszük a tűzhelyre forrni, és amikor felforrt, lassan hozzáöntjük a híg tojássárgás masszát.
4. Folyamatos keverés mellett kiforraljuk a madártejet, egészen addig, hogy a benne lévő liszt elveszíti a nyersességét. Ügyeljünk arra, hogy a tej le ne égjen a lábas aljára.
5. Hagyjuk kihűlni.
6. Fagyasztóba tesszük, és óránként keverünk rajta egyet. (Ha ez elmarad, akkor sem tudjuk elrontani).
7. Tálalás előtt körülbelül 30-40 perccel vesszük ki a fagyasztóból.
Tipp:
Ha egyszerűsíteni szeretnénk, akkor egyből fagyiskelyhekbe öntögetjük, és azzal együtt tesszük be a fagyasztóba - ahogyan a képen is látható.
És íme a végeredmény: