Koronavírus intézkedések a postán: Elsőbbség a nyitáskor a 65 év felettieknek, egyedi várakozási rend bevezetése

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Koronavírus intézkedések a postán: Elsőbbség a nyitáskor a 65 év felettieknek, egyedi várakozási rend bevezetése November 26. csütörtöktől az ország összes postáján a nyitást követő egy órában elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek, továbbá újra bevezetik az egyedi várakozási rendet. Újabb szigorító intézkedéseket vezetnek be 2020. november 26., csütörtöktől, közölte a Magyar Posta szerdán az MTI-vel.

November 26. csütörtöktől az ország összes postáján a nyitást követő egy órában elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek, ezért az idősek számára javasolják, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek, többi ügyfelüktől pedig türelmet kérnek.

Egyedi várakozási rend
Szintén a koronavírus-járvány miatt, a fertőzésveszély csökkentése érdekében a Magyar Posta újra bevezeti az egyedi várakozási rendet, amelynek értelmében egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik. A többieket arra kérik, hogy a bejárat előtt, egymástól legalább 1,5 méteres távolságra várakozzanak. Az ügyfelek beléptetését, irányítását - ahol szükséges - egy postai munkatárs segíti majd.



A Magyar Posta továbbra is megtartja a korábban meghozott védőintézkedéseket: érintésmentes kézbesítéssel adják át a postai munkatársak a személyes átvételt igénylő küldeményeket, aláírás helyett igazolványadatok bemutatásával.

A postákon, kézbesítéskor, az üzemekben és az irodákban is kötelező a maszk használata, a nagy létszámú telephelyeinken a beérkezéskor rendszeres a testhőmérsékletmérés - olvasható a társaság közleményében.

Keddtől érvénybe lépett a 65 éven felülieknek biztosított vásárlási idősáv, melynek értelmében hétköznap 9 és 11 óra között, hétvégén pedig 8 és 10 óra között kizárólag a 65 év felettiek vásárolhatnak a drogériákban, élelmiszerüzletekben és gyógyszertárakban. Ez azonban nem azt jelenti, hogy máskor nem mehetnek ezekbe az üzletekbe, a nyitvatartási időn belül bármikor vásárolhatnak.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2020.11.25