13 éves diákot kellett újraéleszteni egy salgótarjáni általános iskolában - Mentőhelikopterrel vitték kórházba

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


13 éves diákot kellett újraéleszteni egy salgótarjáni általános iskolában - Mentőhelikopterrel vitték kórházba A tanuló az iskolában lett rosszul, egy pedagógus kezdte meg az újraélesztését. Sajnos nem először fordul elő, hogy egy kamasz hirtelen rosszul lesz, és újra kell éleszteni. Ez történt legutóbb Salgótarjánban is, ahol egy 13 éves diák vesztette el az eszméletét, derül ki az Országos Mentőszolgálat legfrissebb posztjából.

Mint a hivatalos Facebook-oldalukon írják, hatalmas erőket mozgósított a mentésirányító május 10-én, szerdán, amikor egy salgótarjáni általános iskolában rosszul egy 13 év körüli tanuló.

Pedagógus kezdte az újraélesztést
Szerencsére az egyik pedagógus pontosan tudta mit kell tennie, így miután nem tapasztalt légzést a gyermeknél, rögtön megkezdte az újraélesztését, kollégái pedig tárcsázták a mentőket.

Az esetkocsi perceken belül a helyszínre érkezett, a tapasztalt mentők pedig azonnal emelt szintű ellátásba kezdtek, hamarosan pedig csatlakoztak hozzájuk a mentőhelikopter szakemberei is.

13 éves diákot kellett újraéleszteni egy salgótarjáni általános iskolában - Mentőhelikopterrel vitték kórházba
(illusztráció)

Az időben megkezdett mellkasi nyomások és a heroikus küzdelem végül sikerre vezetett, a gyermeket pedig stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a mentők, tették hozzá.

Korábbi esetek
Tavaly szeptemberben egy 15 éves fiút kellett újraéleszteni Budapesten, aki focizás közben lett rosszul, idén februárban szintén egy 15 éves fiú vesztette eszméletét Szentendrén - ő a barátjánál vendégeskedett, amikor hirtelen nem érezte jól magát, majd el is ájult.

Olvasd el ezt is!
Újraélesztés menete lépésről lépésre: Ezt kell tenned, ha leáll a gyerek légzése - A mentőtiszt tanácsai »


Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2023.05.11