Ezért fontos, hogy elmenj orvoshoz, ha influenzás vagy! Már 3 ember belehalt a szövődményekbe - Kinek az életét veszélyezteti leginkább a betegség?

Nagyszülők Lapja

Betegségek

Nagyszülők Lapja


Ezért fontos, hogy elmenj orvoshoz, ha influenzás vagy! Már 3 ember belehalt a szövődményekbe - Kinek az életét veszélyezteti leginkább a betegség? Hárman meghaltak az idei influenza miatt Somogy megyében. Az influenzajárványnak főképp az idős emberek és betegek vannak kitéve. Sok kórházban még mindig látogatási tilalom van. Hárman meghaltak az influenza miatt Somogy megyében - értesült az M1 aktuális csatorna. Miért fontos, hogy odafigyelj a tünetekre? Miért nem szabad elhanyagolni a kezelést?

Az M1 csatorna 2017. február 8., szerda esti híradójában elhangzott, két, 35 és 59 év közötti beteg még január végén hunyt el, míg a harmadik, egy hatvan évnél idősebb ember a múlt héten a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban halt meg.

Az első két áldozat esetében a virológiai vizsgálatok kimutatták, hogy az influenza A vírusától betegedtek meg. Hozzátették, hogy a Somogy megyei kormányhivatal népegészségügyi szervének tájékoztatása szerint összesen kilenc embernél kellett intenzív ellátást végezni az influenza miatt, hatuknál gépi lélegeztetésre is szükség volt.

INFLUENZA TÜNETEI, KEZELÉSE, MEGELŐZÉSE - INFLUENZA ELLENI OLTÁS, KATTINTS A CIKKRE »»

Elsősorban az idősek és a betegek vannak kitéve az influenzának
A műsorban telefonon megszólalt Póta György házi gyermekorvos, aki elmondta, az influenza a legyengült szervezetű vagy valamilyen alapbetegségtől szenvedő embernél okozhat súlyos, akár halállal járó következményeket. Ezért elsősorban a betegek és az idősek vannak leginkább kitéve az influenza súlyos lefolyásának.

MILYEN SZÖVŐDMÉNYEI ALAKULHATNAK KI AZ INFLUENZÁNAK? KATTINTS A CIKKRE »»

Az influenzajárvány miatt sok kórházban még mindig látogatási tilalom van
Az influenzajárvány miatt újabb egészségügyi intézményekben rendeltek el látogatási tilalmat. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján olvasható legfrissebb adatok szerint Somogy megyében Kaposváron, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban, a Nagyatádi Kórházban és a Siófoki Kórház-Rendelőintézetben, Zala megyében Zalaegerszegen, a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban és a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban korlátozzák a látogatás influenza miatt.

A 10 LEGHATÉKONYABB TERMÉSZETES GYÓGYMÓD NÁTHA, MEGFÁZÁS, KEZELÉSÉRE, HÁZI GYÓGYMÓDOK GYEREKEKNEK IS, KATTINTS A CIKKRE »»

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán közzétett jelentésében az áll, egy hét alatt összesen mintegy 92 ezer ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz az országban.

TÉLI VITAMIN ABC - EZEK AZ ÉTELEK A LEJGOBB TERMÉSZETES VITAMINFORRÁSOK, KATTINTS A CIKKRE »»

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Nagyszülők Lapja

Betegségek

Nagyszülők Lapja


2017.02.09