9 nagyszerű dolog, amit mindenképp mutass meg unokádnak a természetben!- Életreszóló élmény lesz számára

Nagyszülők Lapja

Nagyszülő-unoka

Nagyszülők Lapja


9 nagyszerű dolog, amit mindenképp mutass meg unokádnak a természetben!- Életreszóló élmény lesz számára

Nincs egyszerűbb és tökéletesebb helyszín a meghitt és pihentető környezethez, mint maga a természet. Tölts minél több időt unokáddal a szabadban, mert akár csak a kertben tevékenykedtek, akár kirándultok, mindenképpen tartalmas kikapcsolódásban lesz részetek! Adunk néhány remek ötletet az örömteli időtöltéshez, melyek mindegyike örök emlék lesz unokádnak!

Íme, mi mindent mutathatsz és taníthatsz a természetben kisunokádnak!

 

1. Mutasd meg neki, hogyan gondoskodnak egyes élőlények a családjukról! Hogyan gyűjt virágport a méh, hogyan etetik a madarak fiókáikat vagy gyűjtenek fűcsomókat a fészekrakáshoz.
 

2. Mutass neki változatos környezetet: menjetek kirándulni rétre, erdőbe, vízpartokra! 
 

3. Használjátok az érzékelés minél több módját! Szagoljatok virágokat, fűszernövényeket, lógassátok lábatokat a vízbe, túrjátok a földet, bóklásszatok mezítláb a fűben, hallgassátok az eső kopogását!
 

4. Gyűjtsetek terméseket, és más növényi részeket, melyekből alkotásokat is készíthettek! 
 

5. Ha lakásban élsz, akkor is megmutathatod neki, hogyan lehetséges élővilágot varázsolni magatok köré: ültessetek cserépbe virágot, fűszernövényt, locsoljátok, gondozzátok őket együtt! 
 

6. Ha van kerted, nevelgessetek zöldségeket, lehet unokádnak akár saját kiskertje is! Nagy élmény lesz számára betakarítani saját gondozású terményeit.
 

7. Ha van háziállatod, tanítsd meg rá unokád, hogyan tudja gondját viselni, hiszen egy állat kötelességekkel is jár, amihez a szeretet mindig ad erőt.
 

8. Ha teheted, mutasd meg neki a napfelkeltét! Életreszóló élmény lehet számára.
 

9. Nyári estéken nézegessetek csillagképeket, vagy csak csodáljátok meg a csillagokat, a csillaghullást! Ne felejtsetek el kívánni is valamit...

 

Szerző: Nagyszülők Lapja
Fotó: Freepik


Nagyszülők Lapja

Nagyszülő-unoka

Nagyszülők Lapja


2024.04.12