Óriáscsúszdás játszóterek: 3 szuper csúszdapark Budapesten, ha nincs éppen strandidő - Megnéztük, teszteltük!

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


Óriáscsúszdás játszóterek: 3 szuper csúszdapark Budapesten, ha nincs éppen strandidő - Megnéztük, teszteltük! 3 szuper, több csúszdás játszóteret mutatunk be most nektek, finomkodás nélkül, az előnyök és hátrányok felsorolásával. Reméljük, találtok benne kedvetekre valót! Amikor az időjárás-előrejelzések bolond időt jósolnak nekünk, érdemes felkészülni egy B-tervvel is, ha esetleg a vízparti pancsolásnak nem merünk nekivágni, a csúszdás játszóterek biztos szórakozási lehetőséget nyújtanak a kisebb és nagyobb gyerekeknek egyaránt.

3 szuper, több csúszdás játszóteret mutatunk be most nektek, finomkodás nélkül, az előnyök és hátrányok felsorolásával. Reméljük, találtok benne kedvetekre valót!

Csúszdaparkok, csúszdás játszóterek Budapesten - mi is kipróbáltuk őket!


1. Városligeti játszótér

1146 Ajtósi Dürer sor 15. (Dózsa György út és Ajtósi Dürer sor kereszteződésétől pár száz méter).


Mennyi minden várja itt a lurkókat, igaz?

Nem is sejteni, milyen nagy ez a játszótér és mennyiféle játéklehetőséget kínál ifjabbaknak és idősebb gyerekeknek, amíg be nem érünk és szemünk elé nem terül a látvány. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere, kisebb csúszda, nagyobb csúszda, homokozó, körhinta, kötélhinta, laphinta és bébihinta, mászókák kisebbeknek és nagyobbaknak.

Csavart csúszdát és csőcsúzdát itt ne keressen senki, de a domb lejtőjén használt borítás anyagának köszönhetően, azon is bátran csúszkálnak-hemperegnek a bátrabb gyerkőcök.


Kisebbek is, nagyobbak is felmászhatnak - néha kis segítséggel.

Városligeti játszótér - Előnyök:
  • A ligetben található fáknak köszönhetően sok árnyékos rész található a játszótéren, nem forrósodnak fel a játékok.
  • A nagy területnek köszönhetően nincs összezsúfolódott érzése az embernek, bátran lehet szaladgálni anélkül, hogy lépten-nyomon rátaposnánk valakire.
  • Sok ülőhely van kialakítva a felnőtteknek is, körben padok, de az sem gond, ha a fűben heveredik le a szülő, mivel a kutyák és a dohányzás tilos a játszótéren, se csikkbe, se kutyapiszokba nem tenyerel be az ember.
  • Van ivókút a játszótér területén, felfrissülhet az ember, illetve így nincs akadálya a stabil homokvár építésének vagy sárpacsálás rendezésének (ez utóbbit lehet, hogy az anyukák inkább a hátrányokhoz írnák...).  


Na, most aztán minden és mindenki csuromvizes lesz!

 Városligeti játszótér - Hátrányok:
  • A játszótéren vannak újabb és régebbi játszótéri eszközök, a csúszdák még a "hagyományosnak" mondható anyagból készültek, már kezdenek kopni, lassan időszerű lenne a felújításuk, ugyanez igaz egy-két elhasználódottabb hintára is.
  • Sajnos a "folyóügyeket" csak a játszótéren kívül elhelyezett 2 darab toi-toi-ban lehet elvégezni.


Játszótéri eszközök szabad felhasználásra.

Szeretnéd tudni, hol van Budapesten a közelben játszótér? Kattints ide »


2. Hajógyári-szigeti csúszdapark

1033 Budapest, Hajógyári-sziget


Lenyűgöző a látvány, igaz?

Érdemes egybekötni ennek a játszótérnek a meglátogatását egy kis kirándulással, piknikkel a szigeten, bár túl sok látnivaló nincs, a természetben szaladgálni a gyerkőcöknek mégis csak élvezetesebb, mint az aszfalton.

Bár általában mindenki csak a nagy csúszdás képeket látja, meg kell említeni, hogy a fák árnyékában van egy, kifejezetten a piciknek kialakított játszóterecske, homokozóval, kis csúszdával, mászóalagúttal, hintákkal és ivókúttal (persze a nagyok sincsenek eltiltva onnan).


Legalább a kicsik játszóterén van árnyék bőven.

Hajógyári-szigeteki csúszdapark - Előnyök:
  • Hatalmas piros pont az önkormányzat által fenntartott illemhelyért ÉS pelenkázási lehetőségért, végre nem a természet lágy ölén vagy a wc-ben állva kell pelenkázni a piciket!
  • Több ivókút is van a játszótéren, egy a csúszdáknál, egy a kicsiknek kialakított helyen.
  • Többféle, változatos csúszdázási lehetőség várja a gyerekeket, csőcsúszda, egyenes csúszda, szélesebb, keskenyebb, minicsúszda a kicsiknek, lehet válogatni.


Éljen!

 Hajógyári-szigeteki csúszdapark - Hátrányok:
  • A játszótéren kevés az ülőalkalmatosság, inkább pikniktakaróval készüljenek az érkezők.
  • Óriási hátrány a csúszdák árnyékmentessége, pont a fémből készült csúzdák kapják a legkevesebb árnyékot, délelőtt még csak-csak, de délután szinte égeti a bőrt, ahogy felhevül a napon. Óvatosan! Lesiklás előtt érdemes ellenőrizni, illetve rekkenő hőségben eleve kerülni.
  • Számos helyen meglátszik az idő vasfoga, ezért figyelmesen kell közlekedni, pl. beszakadt léc a a csúszdák mellett, ahogy felfele kaptat a domb tetejére az ember, vagy pergő festékek zavarhatják a szépérzéket.


 Igen, bizony a csúzda égetően forró volt...

Olvasd el a 10 különleges játszótér Magyarországon című cikkünket itt » 

3. Gellért-hegyi csúszdapark

1118 Budapest, Szabó Dezső lejtő


Önmagáért beszél a látvány - gyerekek élvezik a délutánt a játszótér minden pontján.

Egy hétig zengett a sajtó a felújított csúszdaparkról a Gellért-hegyen, így egyértelmű volt, hogy ezt is ki kell próbálnunk. El is mentünk egy szép, napsütéses péntek délután és bár - ahogy várható volt - sokan voltak, kifejezetten jól éreztük magunkat. Legalábbis amíg haza nem indultunk, akkor ugyanis patália volt, persze, hogy a gyerkőc nem akarta itthagyni ezt a gyerekparadicsomot!


És igen! Jó, gyors a csúszda! Főleg, ha közben nem kapaszkodik kétoldalt a gyerek...

Gellért-hegyi csúszdapark - Előnyök:
  • A játszóteret övező fáknak köszönhetően árnyékos a terület, így a csúszdák nem hevülnek fel, bátran lehet rajta szánkázni.
  • A tuti védelemre játszottak az építők, a kicsik homokozója felé még egy napvédőt is szereltek, ez még a lehulló faleveleket is távol tudja tartani a homoktól.
  • Ivókút, padok, homokozó, többféle modern csúszda, biztonságos játszótéri járólapok, süllyesztett minitrambulinok, hinta és mászóka is várja az érkezőket.
  • A játszótér több pontján is található táblákon elhelyezett tájékoztató a játszótéri szabályokról, tilos a kutya, a bicikli, az alkohol és a dohányzás, mit szabad és mit nem, illetve térképpel, hogy mi, hol található.


Hmmm.... Na most ha elugrok, elérem a fák csúcsát is?

 Gellért-hegyi csúszdapark - Hátrányok:
  • Érkezésünk idején a kialakított illemhely technikai okok miatt nem működött, mentségükre legyen szólva, a park másik végébe irányították az érkezőket, a kihelyezett toi-toi wc-khez.
  • A jelenlegi nagy érdeklődéshez képest kicsi a terület, bár nyilván idővel lanyhul az újdonság varázsa iránti kíváncsiság és nem lesz torlódás a játékokon.


A sok hepe-hupa nem csak látványelem, bátran fel lehet rajtuk kapaszkodni a csúcsra!

Ha a Budapesti mesejátszótereket vennétek célba, olvasd el róluk cikkünket »

Fotók: Szülők Lapja

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


2017.07.05