Karácsonyi, szilveszteri ügyelet a patikákban: Hova mehetsz gyógyszerért? Mit szerezz be még az ünnepek előtt?

Nagyszülők Lapja

Hivatalos ügyek

Nagyszülők Lapja


Karácsonyi, szilveszteri ügyelet a patikákban: Hova mehetsz gyógyszerért? Mit szerezz be még az ünnepek előtt? A karácsonyi ünnepek alatt az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rendben látnak el szolgálatot. A karácsonyi ünnepek alatt az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rendben látnak el szolgálatot - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hétfőn az MTI-vel.

Patikák karácsonykor
A december 24-én is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában 12:00 óráig tartanak nyitva. December 25-én és 26-án kizárólag a 0-24 órás nyitvatartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást - írták.



Patikák szilveszterkor
December 31-én általában 14:00 óráig lesznek nyitva a gyógyszertárak, január 1-jén pedig kizárólag a 0-24 órás nyitvatartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják az ellátást.

Ha egy patikát zárva találsz
A patikák betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvashatóan jelezni kell a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti szolgálatot teljesítő gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, továbbá a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját.

Ügyeletes gyógyszertárak
Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról ezen a weboldalon tudsz tájékozódni »

Töltsd fel a házi patikát!
Felhívták a figyelmet arra is, az ünnepnapok torlódása miatt kiemelt fontosságú, hogy mindenkinél legyen elegendő rendszeresen szedett készítményeiből és készüljünk fel nem várt helyzetekre is.

Azt javasolják, hogy ellenőrizzük az otthon tartott láz- és fájdalomcsillapító szereket, torokfertőtlenítőt, orrcseppet és köptetőt, valamint a gyomor- és bélpanaszokra szolgáló készítményeket.

Forrás: MTI, OGYÉI
Fotó: Pixabay

Nagyszülők Lapja

Hivatalos ügyek

Nagyszülők Lapja


2020.12.21