Visszérbetegség - ezekre a súlyos szövődményekre számíthatsz, ha nem kezeled! Mit tehetsz, hogy enyhítsd a tüneteket?

Nagyszülők Lapja

Betegségek

Nagyszülők Lapja


Visszérbetegség - ezekre a súlyos szövődményekre számíthatsz, ha nem kezeled! Mit tehetsz, hogy enyhítsd a tüneteket? Sok ember számára jelent problémát a visszérbetegség. Kezdetben csak esztétikai tünetekkel jár, azonban súlyos következményei is lehetnek. Hogyan alakul ki, hogyan kezelhető a visszérbetegség? Pécsvárady Zsolt nyilatkozott ebben a sokakat érintő témában. A rendszeres mozgás, még az egyszerű járás is sokat segít a visszérbetegség kezelésében - közölte Pécsvárady Zsolt, a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság elnöke az M1 műsorában.

mozgás
A visszérbetegség kezelésében az egyszerű járás is sokat segít
Fotó: Pixabay.com


Hogyan alakul ki a visszérbetegség?
Visszerei mindenkinek vannak, ezek gondoskodnak arról, hogy a testrészekhez szállított vér visszajusson a szívbe. A visszérbetegség akkor jelentkezik, ha ezeknek a vénáknak elgyengül az érfala és így kiszélesednek, vagy ha károsodnak a billentyűk - közölte Pécsvárady Zsolt.

Hogyan kezelhető a visszérbetegség?
Pécsvárady Zsolt elmondta, hogy bár a betegség nagyrészt öröklődő, életmódbeli változtatásokkal és orvosi beavatkozásokkal enyhíthető. A lábszárizom fejlesztésén túl gyógyszeres lehetőségek, valamint rugalmas harisnya viselése is segíthet ebben - tette hozzá.

Miért gyakoribb a visszérbetegség a nőknél?
Kiemelte, hogy a nők inkább érintettek, ennek hormonális és érfalszerkezeti okai egyaránt vannak, és a többszöri szülés szintén növeli a kóros állapot kialakulásának kockázatát.

Milyen súlyosabb szövődményei lehetnek a visszérbetegségnek?
A visszérbetegség kezdetben csak enyhe, esztétikai tünetekkel jár, később azonban komoly szövődményei lehetnek. Nehezen gyógyuló fekély keletkezhet a lábon, sőt vérrög jöhet létre a szervezetben, amely akár halált is okozhat.

Fotó: Pixabay.com
Forrás: MTI

Nagyszülők Lapja

Betegségek

Nagyszülők Lapja


2016.08.12