Visszér, lábdagadás okai, megelőzése - Mit tehetsz, hogy enyhüljenek a tünetek? Milyen súlyos betegséghez vezethet a visszérprobléma?

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


Visszér, lábdagadás okai, megelőzése - Mit tehetsz, hogy enyhüljenek a tünetek? Milyen súlyos betegséghez vezethet a visszérprobléma? Visszérbetegség, visszérproblémák megelőzése: az izmokat nem túlságosan megterhelő, rendszeres sportolás, például a sétálás, futás, kerékpározás vagy úszás segíthet a visszérproblémákon, mondja a szakértő. Az izmokat nem túlságosan megterhelő, rendszeres sportolás, például a sétálás, futás, kerékpározás vagy úszás segíthet a visszérproblémákon - mondta a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika érsebésze az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Mi ront a visszérbetegségen?
Szeberin Zoltán elmondta, a visszérbetegség öröklődik, és a kor előrehaladtával egyre súlyosbodik, mivel az erek elhasználódnak. A helyzeten csak ront, ha valaki túlsúlyos, keveset mozog, sokat áll vagy ül.

Milyen sport segíthet a visszérbetegségen?
Az állás, ülés és a nagy meleg a láb megdagadását okozhatja, ennek megelőzéséhez érdemes napközben többször mozogni, sétálni, valamint felpolcolni a lábakat - fűzte hozzá az orvos.

Mi minden okozhat lábdagadást, visszérproblémákat?
Elmondta azt is, hogy lábdagadást nemcsak keringési rendellenesség okozhat, hanem szívbetegség vagy vesebetegség is állhat a háttérben. Ha hosszabb távon fennállnak a panaszok, és a lábdagadás fájdalmas, érdemes felkeresni a háziorvost - hangsúlyozta Szeberin Zoltán, hozzátéve, ha valaki elhanyagolja a visszérproblémáit, az akár trombózishoz és tüdőembóliához is vezethet.

Olvasd el ezt is!
Hogyan enyhítheted nyáron a visszérproblémákat? Mikor van szükség visszérműtétre? Szakorvos tanácsai »

Forrás: MTI
Fotó: aberdeenclinic.com

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


2017.07.07