A nagymama fogadja örökbe az unokáját, mert a szülőknek nem kell a 3 hónapos csecsemő

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


A nagymama fogadja örökbe az unokáját, mert a szülőknek nem kell a 3 hónapos csecsemő

Egy amerikai párnak olyannyira megterhelővé vált a családdá válás, hogy az örökbefogadás mellett döntöttek.

Catherine, a 3 hónapos baba édesanyja már két héttel a szülés után visszatért a munkába, ám egyre boldogtalanabbnak érezte magát, mivel már nem tudott annyi figyelmet és időt szentelni a munkahelyi feladatoknak, mint azelőtt. A babát a mai napig ellátja ugyan, de a kötődéssel és az anyai szeretet olyan, természetes megnyilvánulásaival, mint az ölelés vagy simogatás, hadilábon áll.


A család segítsége sem elég

Napközben a babára általában az apa és a nagymama vigyáz. Férje úgy fogalmaz, felesége még munka után sem szívesen foglalkozik a picivel, mert nehezen hangolódik rá, és egyszerűen nem tud mit kezdeni vele. 
„A gyerek egyszerűen nem illik bele az életünkbe. Ha velünk maradna, arra karrierünk és a párkapcsolatunk is rámenne” - fogalmazott a kicsi édesapja, és hozzátette: úgy érzi, lánya nélkül tudna élni, ám felesége nélkül nem. Kijelentése után valóságos negatív kommentáradat zúdult rájuk.
A házaspárnak tudomásul kellett vennie, hogy egyikük sem alkalmas a szülőségre. Ezért döntöttek végül az örökbe adás mellett. 


A nagymama fogadja örökbe a picit

Az már eldőlt, hogy a gyermeket örökbe adják, ám a kisbaba nem idegenekhez kerül: a nagymama, aki eddig is sok időt töltött a picivel, vállalta, hogy hivatalosan is örökbe fogadja őt, a hivatalos eljárás pedig már meg is indult. Így a párnak többé nem kell megosztania figyelmét a munka, a kapcsolat és a gyermeknevelés közt, a gyermek pedig családon belül maradhat, immár a szerető nagymamánál. 
 

Forrás: quimamme.corriere.it
Fotó: Freepik
 


Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2024.04.10