Gyerekdalok - 5 aranyos dalocska, amiből megtanulja a kisgyermek, hogyan kell fogat mosni, fürdeni, bilizni, számolni

Nagyszülők Lapja

Mondókák, Versek

Nagyszülők Lapja


Gyerekdalok - 5 aranyos dalocska, amiből megtanulja a kisgyermek, hogyan kell fogat mosni, fürdeni, bilizni, számolni Ma már mindenről dalt írnak, legyen az élőlény vagy tárgy, cselekmény vagy foglalkozás. Zenei válogatásunkban szereplő dalok játékos módon tanítgatják a kicsiket és a nagyobbakat az élet dolgaira. Mindez megtanulható könyvből is, de mennyivel szórakoztatóbb, ha dallam kíséri a tanulnivalót, igaz? Összegyűjtöttünk pár kedves, tanító jellegű éneket, melyek a kisebbeknek szólnak, s talán segítenek könnyedebbé, játékossá tenni a néha számukra nyűgnek tűnő mindennapi tennivalókat, vagy könnyebben megtanulják, hol a kezük és mennyi az annyi.

Tanítsd meg te az unokádnak ezeket a dalokat, gyakoroljátok együtt!

Dalok 1-3 éves gyerekeknek:


1. Pancsi dal
Fürcsi-pancsi, locsi-pocsi, ejjj, mennyi féle módon csábítgatjuk a kicsiket a tisztálkodásra. Van amelyikük élvezi a fürdést, de van, aki végigordítja. S mi lenne, ha ezzel a kedves kis dallal megmagyaráznád neki, miért is kell fürdeni rendszeresen?



2. Fogmosó dal
Bizony, idejekorán el kell kezdeni tanítgatni a kicsiket arra is, mennyire fontos a fogak épsége, hogy kell rá vigyázni. Persze az első időkben ne számítsunk 3 perces fogmosásra és precíz végrehajtásra! De idővel az is menni fog, addig pedig itt ez a dalocska.



3. Bilidal
Na igen, a bili sarkallatos kérdés minden gyermek életében. Talán viccesnek találja, hogy trónolhat rajta, talán ellenszenves neki, hogy mindenki azt várja, termeljen valamit bele. Az biztos, hogy meg kell ismerkedni vele!



4. Testrészes dal
Ez itt a kezem, ez itt a lábam, itt van az orrom, még mondani tán ki sem tudja mondani, de hamar megtanulja, mit hol kell mutatni. S milyen büszkeség csillog a kis szemében, ha dícséretet kap, mert jól mutatta meg, hova nőtt a füle!



5. Számoló dal
Hány lépcsőfokon is kell le-fel ugrándozni amikor hazamegyünk? Hány autó megy el mellettünk? Izgalmas olyan dologról beszélni, amit a felnőttek mindennap használnak. Így van ez a számokkal is. Varázslatos világ, varázslatos szavak. Ha nem is az első szó lesz a kettő vagy a három, amit kimond az unokád, mégis hamarosan eljön az idő, így lehet már gyakorolni akár.



Fotó: Youtube - Kerekmese
Forrás: Youtube

Nagyszülők Lapja

Mondókák, Versek

Nagyszülők Lapja


2017.05.04