8 közkedvelt gyerekdal, amit mi is lelkesen énekeltünk kicsi korunkban - Zenés videóval!

Nagyszülők Lapja

Mondókák, Versek

Nagyszülők Lapja


8 közkedvelt gyerekdal, amit mi is lelkesen énekeltünk kicsi korunkban - Zenés videóval! Népszerű gyerekdalokat és népdalokat gyűjtöttünk egy csokorra 2-5 éves kisgyerekek számára. Hallgassátok közösen ezeket a kedves dallamokat, hogy átadhasd gyermekednek, unokádnak a zene szeretetét! A 7 legnépszerűbb gyerekdal után újabb közkedvelt gyerekdalokat és népdalokat gyűjtöttünk egy csokorra bölcsődés és óvodás korú kisgyerekek számára. A vidám főszereplők, a szeretnivaló állatkák mind-mind tanítanak benünket valamire, olyanra, amik most még látszólag apróságoknak tűnnek, de ha mélyebben belegondolunk, igen is fontos üzenetük van a daloknak...

Hallgassátok meg ezeket a nagyszerű dallamokat közösen, hogy minél korábban átadhasd gyermekednek, unokádnak a zene szeretetét!

Pál, Kata, Péter


Tanítsd meg gyermekednek, unokádnak ezt a kedves reggelt köszöntő gyermekdalt, majd énekeljétek közösen reggelenként, hogy vidáman indulhasson a nap!



Egy kis malac röf-röf-röf


Lassú ritmusú, könnyen megtanítható gyerekdalocska a zeneszerető malackáról és a zenélésről. A lassú képi illusztráció a legkisebbeknek is segít a dalszöveg könnyebb értelmezhetőségében.



Megy a gőzös Kanizsára (új adaptáció)


Megy a gőzös, megy a gőzös ismét, de immár az Alpesi Krokodillal, aki éppen Nyuszivárosba tart. Utazz a kisgyerekkel együtt Kanizsán át egészen az oroszlán, a zsiráf és a strucc földjére! Meglátod, ez a változat még jobb lesz, mint az eredeti!



Én elmentem a vásárba fél pénzzel


A népszerű dalocska - nem könnyen megjegyezhető - szövegét ezúttal a KerekMese kedvenc krokodilja tanítja meg a kisgyerekeknek. Csodálatos hangzás és ötletes illusztráció egészen biztosan megkedvelteti velük a sokak kedvencének számító vásári dalocskát.



Mókuska, mókuska felmászott a fára


A kedves népdal számtalan variációja ismert: akad köztük olyan, ahol a doktorbácsi meggyógyítja a mókuskát, és olyan is, ahol a mókuska bizony pórul jár. Ez az a gyerekdal, amit úton-útfélen-játszótéren, mindenhol, ahol csak gyerekek megfordulnak, mindig hallani lehet. A tanulságos történet és a szeretnivaló főszereplő miatt a kisgyerekek gyorsan megtanulják és megkedvelik a dalt. Amikor együtt énekelitek, mutogassátok is el, hogy éppen mi történik.



Hová mégy te kisnyulacska?


Réges régi magyar népdalocska frissített, modern változatban. A kisgyerekek számára izgalmas, egymásba fonódó cselekmények végén csak-csak kiderül, hogy mi a célja ennek az aranyos nyulacskának...


Süsü dal


Annak idején egy egész országot szögezett a tévék elé a jószívű, senkit bántani nem akaró, érzelgős egyfejű sárkányka. Nem volt olyan gyerek, aki ne fújta volna kívülről a Süsü intróját - talán még ma is tudnánk, ha álmunkból felébresztenének bennünket. Tanítsd meg a gyerekednek, unokádnak te is, adj neki át egy kis élményt a te fiatalságodból!



Micimackó (Halász Judit előadásában)


Szívmelengető dalocska, amitől csak úgy csillognak a gyerekszemek! Tanítsd meg a kicsiknek ezt a méltán nagysikerű gyermekdalt, hogy majdan őt is, úgy mint téged, a szép gyermekkorára emlékeztesse, ha majd egyszer felcsendül a dallam.


Nagyszülők Lapja

Mondókák, Versek

Nagyszülők Lapja


2016.08.25