7 közkedvelt gyerekdal, amit feltétlenül taníts meg a gyermekednek, unokádnak - Zenés videóval!

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


7 közkedvelt gyerekdal, amit feltétlenül taníts meg a gyermekednek, unokádnak - Zenés videóval! Kedves és népszerű gyerekdalokat, népdalokat válogattunk össze bölcsődés és óvodás korú kisgyerekeknek, amin több generáció nőtt fel. Hallgassátok együtt minél többet ezeket az ismert dalocskákat, mert ahogy Kodály is mondta: "Zene nélkül lehet élni, de nem érdemes". Kedves és népszerű gyerekdalokat, népdalokat válogattunk össze bölcsődés és óvodás korú kisgyerekeknek, amin több generáció nőtt fel. Hallgassátok együtt minél többet ezeket az ismert dalocskákat, mert ahogy Kodály is megmondta: "Zene nélkül lehet élni, de nem érdemes"...


Virágéknál ég a világ


Fülbemászó gyerekdal, amit egyszer meghallgatsz a gyerekkel, majd azon kapod magad, hogy egyfolytában csak ezt énekled.




Cifra palota


A legkisebb gyerekeknek is könnyen megtanítható a lassú üteme, a kellemes dallama és az egyszerű szövege miatt - örökzöld sláger, tanítsd meg a gyereknek, ha még nem ismerné.



Száraz tónak nedves partján


Egy igazi fordított világba csöppentek, ha megtanuljátok ezt a vicces gyerekdalt a kicsivel közösen. A dalocska illusztrációját még a legkisebbek is könnyen tudják értelmezni, mert minden pillanatban az látható, amiről a gyerekdal története szól.



A part alatt


A mindenki által ismert kenyérsütős népdalocska modern adaptációját mutatjuk. Nem telhet el úgy gyermekkor, hogy ezt a dalocskát ne tanulja meg a kisgyerek.



Lencsi lány


Ehhez a népszerű gyerekdalhoz a mai szülőknek, nagyszülőknek sok szép emléke fűződik. Ne csodálkozz, ha a meghallgatása közben némi retro hangulatod ébred.
Ahogy te is, a gyereked is nagyon fogja szeretni - ez szinte garantált.


Elvesztettem zsebkendőmet


Ennek a dalváltozatnak kicsit eltérőbb a hangzása, mint amit megszoktunk, de így talán még izgalmasabb is, mint az eredeti népdal verzió. Az animáció sem a megszokott. Muzikális gyerekek gyorsan felveszik a top 10-es gyerekdal listájukra.


Aki nem lép egyszerre


A régi nagymamák ezt a dalt akkor énekelték, amikor saját kezükkel húzogatták a rétest, a sok gyerek az ügyes nagymama körül pedig már alig várta, hogy elkészüljön a meggyes-mákos finomság.
A mai gyerekek talán azt sem tudják, hogy milyen egy igazi rétes - a gyerekdal viszont igazán jó, nem véletlenül fújják kívülről még a mai ovisok is.


Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2016.08.11