
A mascarponés házi eperkrém kiválóan alkalmas a sütemények, desszertek megkoronázására: piskótába, pohárkrémbe, sőt, akár a muffinok tetejére, közepébe is tölthetjük. Ráadásul pofonegyszerű elkészíteni!
Ezzel az isteni tejszínes eperkrémmel bármilyen gyümölcsös finomságot feldobhatunk. A jó hír, hogy frissebb, túlérett, de akár mirelit gyümölcsből is készülhet.
A hozzávalókat ízlés szerint kissé változtathatjuk (ha például gyümölcsösebbre szeretnénk), vagy ha a krémet nem érezzük elég sűrűnek, 1 teáskanál étkezési keményítővel vagy habfixálóval dúsíthatjuk. Természetesen málnával készítve is fantasztikus lesz az eredmény.
Hozzávalók (kb. 6 dl krémhez)
- 40 dkg eper
- 20 dkg mascarpone
- 4 dl habtejszín
- 4 ek. porcukor
Elkészítés:
1. A megtisztított epret vágjuk kis darabokra, majd turmixoljuk simára.
2. Keverjük hozzá a mascarponét.
3. A habtejszínt verjük kemény habbá a porcukorral, majd forgassuk egybe az epres krémmel.
Fotó: Freepik