Így készül a legfinomabb eperkrém: piskótába, muffinba, vagy akár pohárkrémnek is tökéletes

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Így készül a legfinomabb eperkrém: piskótába, muffinba, vagy akár pohárkrémnek is tökéletes

A mascarponés házi eperkrém kiválóan alkalmas a sütemények, desszertek megkoronázására: piskótába, pohárkrémbe, sőt, akár a muffinok tetejére, közepébe is tölthetjük. Ráadásul pofonegyszerű elkészíteni!

Ezzel az isteni tejszínes eperkrémmel bármilyen gyümölcsös finomságot feldobhatunk. A jó hír, hogy frissebb, túlérett, de akár mirelit gyümölcsből is készülhet. 

A hozzávalókat ízlés szerint kissé változtathatjuk (ha például gyümölcsösebbre szeretnénk), vagy ha a krémet nem érezzük elég sűrűnek, 1 teáskanál étkezési keményítővel vagy habfixálóval dúsíthatjuk. Természetesen málnával készítve is fantasztikus lesz az eredmény.

 

Hozzávalók (kb. 6 dl krémhez)

- 40 dkg eper
- 20 dkg mascarpone
- 4 dl habtejszín
- 4 ek. porcukor
      
 

Elkészítés:

1. A megtisztított epret vágjuk kis darabokra, majd turmixoljuk simára.
2. Keverjük hozzá a mascarponét.
3. A habtejszínt verjük kemény habbá a porcukorral, majd forgassuk egybe az epres krémmel.

 

Fotó: Freepik


Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2025.05.27