Minden alsó tagozatos gyereknek jár a Kajla útlevél! 3 szuper dolog, amire használhatjátok idén nyáron

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


Minden alsó tagozatos gyereknek jár a Kajla útlevél! 3 szuper dolog, amire használhatjátok idén nyáron Szeretnéd, ha unokád megismerné Magyarország gyönyörű tájait, csodálatos épületeit, világraszóló nevezetességeit? Akkor most figyelj, mert a Kajla útlevéllel mindezt megteheti - ráadásul akár ingyen is utazhat! Véget ért az iskola, és ilyenkor főhet a szülők, nagyszülők feje, hogy milyen tartalmas programmal szórakoztassák a gyereket. Nem kell tovább ötletelni, a "Hol vagy, Kajla?" elnevezésű kampányt ugyanis pont a nyári szünetre találták ki.

Hogy kicsoda Kajla?
Nos, ő egy rettentően kíváncsi, örökmozgó kiskutya, aki mindig elkíséri virtuális családját a kirándulásokra, ám folyton elcsatangol tőlük. A játékhoz kapcsolódó gyerekeknek Kajlát kell megkeresniük, eközben pedig virtuálisan felfedezhetik Magyarország csodáit.

Sőt, mi több! A nevezetességekhez akár a valóságban is elutazhatnak a családjukkal, és begyűjthetik érte a pecsétet a Kajla útlevélbe, melyet minden kisiskolás megkapott a bizonyítványosztáskor.



Az utazásra ösztönző és edukatív kampány keretében a gyerekek összesen 41 (megyénként 2-2, a fővárosban pedig 3) nagyszerű helyet fedezhetnek fel Kajlával, miközben folyamatosan bővül a tudásuk országunkról is. 

Hogyan csatlakozhat unokád a Kajla-programhoz?


1. Legyen nála a Kajla útlevél, melyet még évzárókor kapott a suliban, ebbe kell gyűjteni a pecséteket az egyes nevezetességeknél, továbbá szabadon alakítható-csinosítható is ez a füzetke. Érdemes is foglalkozni vele, mert év elején a tanárok díjazzák majd a legkreatívabb útleveleket! (És nem kell aggódni, ha nem juttok el mindenhova, nem a pecsétek száma lesz a mérvadó, hanem a gondosság és kidolgozottság)

2. Töltsön le egy ingyenes telefonos alkalmazást, melyben a 41 nevezetességgel a gyerekek virtuálisan is megismerkedhetnek. Természetesen felnőtt, szülői vagy nagyszülői regisztráció szükséges az app beüzemeléséhez, továbbá e-mailen folyamatos tájékoztatás is kérhető arról, merre barangolt már a gyermek az alkalmazásban.

Ingyen vonatozás, képeslapküldés, matricagyűjtő akció


A Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezéséhez több partner is csatlakozott, a résztvevők kedvezményekkel, szakmai segítséggel és ingyenes ajánlatokkal segítik a gyermekeket és családjaikat a nyári felfedezésben.
 
A MÁV és a GYSEV a Kajla útlevéllel rendelkező gyermekek számára július hónapban ingyenes utazást biztosít, ezzel segítve azt, hogy a családok közösen indulhassanak el Kajla nyomában.




A Magyar Posta jóvoltából pedig a gyerekek díjmentesen küldhetnek képeslapot kirándulásuk során júliusban és augusztusban.

Az applikációt és az útlevelet egészíti ki a kampány harmadik eleme, a SPAR matricagyűjtő akciója, amelynek során 2019. június 20. és augusztus 14. között 200 matricát gyűjthetnek albumba a gyerekek, miközben szüleik kedvezményes kuponokkal gazdagodnak.

A Kajla útlevéllel rendelkező gyermekek számára ráadásul külön meglepetéssel is készül a SPAR: 2019. június 20. és 26. között ajándék matricacsomag kupon lesz igényelhető a www.kajla.spar.hu weboldalon.

Bővebb információt és a Kajlával kapcsolatos híreket a www.kajla.hu oldalon találsz, itt >>

Tématámogatás. Készült a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával.

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


2019.06.25