Főoldal > Cikkek > Utazás > Levendulaszüret és levendulafesztivál 2018: 10 helyszín és időpont, ahol levendulát szedhetsz az országban - Hétvégi programnak

Levendulaszüret és levendulafesztivál 2018: 10 helyszín és időpont, ahol levendulát szedhetsz az országban - Hétvégi programnak

Szülőklapja képBeköszöntött a nyár és már itt is a bámulatos látványt ígérő levendulavirágzás. Az országban számos helyen várják az érdeklődőket egy kis közös levendulaszüretre, ami gyerekekkel is remek mulatság. Összeállításunkban az idei helyszínek közül szemezgettünk.

Szerző: Nagyszülők Lapja
2018-06-07
Forrás: Nagyszülők Lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Lilába öltözik a táj, virágzik a levendula: az idei évben is pazar látványt ígérnek a magyar levendulamezők.  Az országban számos helyen várják az érdeklődőket egy kis közös levendulaszüretre, ami gyerekekkel is remek mulatság. Összeállításunkban az idei helyszínek közül szemezgettünk.


Tudod, mi mindenre jó a levendula?
Illóolajának fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, nyugtató hatása van, ezért előszeretettel használják kozmetikumokban, alvászavarkezelésre pedig kapszulázott formában. Egyre keresettebb a levendulaméz, szárított virágát pedig aromaterápiás párnák töltőanyagaként, teaként, molyriasztóként, valamint fűszerként élvezhetjük.

Ha kedvet kaptatok egy kis levendulaszedéshez, itt tehetitek meg:


10 helyszín és időpont, ahol levendulát szüretelhetsz 2018-ban


1. XIV. Tihanyi Levendulafesztivál és Levendula Hetek
Magyarország talán legismertebb levendulamezője Tihanyban található, hatalmas területen várja vendégeit. Június 15-től 22-ig "Levendula szedd magad!" akció keretében, virágszedő táskák megvásárlása fejében lehet levendulát gyűjteni és közben akár a levendulalepárlás folyamatát is megismerhetik az érdeklődők.

Június 22-től július 1-ig pedig a Levendula Hetek alatt számos programmal gondoskodnak a vendégek szórakoztatásáról. Gyerekeknek készülnek a népi játékparkon túl kiskertészettel, kirakókkal, rajzolófallal, bábszínházzal, dobálósarokkal és ládavasúttal.

Esemény: XIV. Tihanyi Levendulafesztivál és Levendula Hetek
Helyszín: Tihany, több helyszínen (Belső-tó partja, Pisky sétány, Mádl Ferenc tér)
Időpont: 2018. június 15 - július 1.
Bővebb információ itt »
2. Kőröshegyi levendulás
A tavalyi évben volt az első szüretidény a Kőröshegyi levendulásban. Júniusban szívesen látnak mindenkit aki akár csak csodálni, akár szedni is szeretne levendulát. A birtokra a belépés 8 éves korig ingyenes, idősebbeknek korosztályos látogatói jegy váltható, ha csak nézelődni szeretne.

Szüretelni kizárólag az ott vásárolható kosarakba lehet, amelyek különböző méretűek és árúak, azonban aratókosár vásárlása esetén nem kell látogatói jegyet vásárolni. A sorok között nincs árnyék, így a napfényvédelemre mindenki figyelmét felhívják. Javasolt naptej, kalap használata, különösen kisgyermekek esetében!

Esemény: Levendulaszüret Kőröshegyen
Helyszín: 8617 Kőröshegy, Dózsa György köz
Időpont: 2018. június 02-30. 09:00-18:00
Bővebb információ itt »

3. Kapolcsi Levendulafesztivál
Levendulafesztivál és szüret lesz a kapolcsi levendulásban. A kicsiket levendula játszóházzal várják, de lehetőség van tortatál vagy kisszék festésére is, valamint levendulabuzogány és -koszorú készítésére. Aki túlságosan kimelegedne a játékban, megmártózhat, úgyhogy ne hagyjátok otthon a fürdőruhát sem!

Esemény: Kapolcsi Levendulafesztivál
Helyszín: Hazai Provence Vendégház, 8294 Kapolcs, Kossuth utca 84.
Időpont: 2018. július 14. 10:00-19:00
Bővebb információ itt »

Ezen a videón megnézheted, hogy készül a levendulabuzogány:4. Levendula - Szedd Magad 2.0
Baranya megyében is rejtőzik gyönyörű levendula ültetvény, méghozzá Újpetrén. A levendulaszedés után a helyszínen vásárolható levendulás méz, levendulavíz, illetve levendulaolaj is, de mivel a közelben van Siklós vára, ha nem fáradtatok el, akár oda is elkirándulhat a család.

Esemény: Levendula - Szedd Magad 2.0
Helyszín: 7766 Újpetre, a levendulatábla legegyszerűbben a Kossuth utca felől közelíthető meg.
Időpont: 2018. június 09-10., 10:00–18:00
Bővebb információ itt »

5. I. Levendula "Szedd magad" napok - Lesenceistvánd
Lesenceistvánd egy Veszprém megyei község, ahol a helyi Levendulabirtokon kerülnek megrendezésre az I. Levendulanapok, két hétvégén keresztül várják a lelkes szüretelőket. A „Szedd magad napok” ideje alatt a Birtok ingyenesen látogatható, szívesen fogadnak sétálni, kikapcsolódni vágyókat és fotósokat is!

Arató papírtáska a helyszínen vásárolható, és ha támogatni szeretnéd a birtok munkáját, támogatói jeggyel megteheted. Cserébe a büfében vendégük vagy egy hűsítő levendula- vagy bodzaszörpre.

Esemény: I. Levendula "Szedd magad" napok
Helyszín: 8319 Lesenceistvánd, Lesenceistvánd hegy, a Mária kápolna alatt
Időpont: 2018. június 9-10. és június 16-17. 09.00-18.00
Bővebb információ itt »

6. Indul a levendula! - Nyírtelek
Az ültetvény 2000 tő levendulából áll, ennek fele angol, másik fele pedig francia levendula, ez utóbbi virágzására várják idén a látogatókat. Aki csak fényképezni,sétálni szeretne azt is sok szeretettel várják a szervezők, de természetesen a levendulaszedésre is van lehetőség. A virágok tépése, szakítása tilos, metszőollót korlátozott számban tudnak biztosítani, így érdemes otthonról hozni.

Esemény: Indul a levendula!
Helyszín: Cuki Levendula Kert, 4461 Nyírtelek, Felsősóskút tanya 54/A.
Időpont: 2018. június 10. 10.00 - 19.00
Bővebb információ itt »7. Levendulaszüret - Esztergom
Az esztergomi mini levendulás kitárja kapuit a levendulázni vágyók előtt. Virágszedés mellett lehetőség lesz tihanyi levendulatő, gyönyörű levendulás kerámiák, zsákocskák, párnák, szappanok, csokoládé, szörp, mézeskalács, lekvárok, csokrok és kozmetikumok vásárlására is. Minden látogatót egy levendulaszörpre vagy sütire vendégül látnak!

Esemény: Levendulaszüret
Helyszín: 2500 Esztergom, Kettőspincesor 17.
Időpont: 2018. június 9-10; 16-17; 23-24. 08:00-20:00.
Bővebb információ itt »

8. Győrsági SZEDD MAGAD levendula fesztivál
Korlátlan mennyiségű levendulaszedési lehetőséget ígérnek a Sági levendulásban, a helszínen vásárolható aratótáskába, viszont saját metszőolló szükséges. Sétálhatunk a kb. 3500-4000 tőből álló levendulatengerben, de a túrázni vágyóknak Pannonhalma sincs messze. Lehet hozni plédet, kisszéket, lehet aludni, pihenni, lábat lógatni és akár piknikezni is. Megismerkedhettek a helyi levendulás mézzel, de lesz még profi fotós, gyerekjóga, felnőtt jóga, hangtálas relaxáció, előadások és más meglepetések!

Esemény: Győrsági SZEDD MAGAD levendula fesztivál
Helyszín: Sági Levendula, 9084 Győrság, Akác utca
Időpont: 2018. június 10 - június 30.
Bővebb információ itt »

9. I. Csömödéri Levendula Ünnep
A Zala megyei Csömödéren először kerül megrendezésre levendulaünnep, de a kisközség lelkesen készül. Ízelítő a tervezett programokból: népi játékok, kirakodó vásár helyi kézművesekkel, levendulás finomságok, levendula "szedd magad".

Esemény: I. Csömödéri Levendula Ünnep
Helyszín: 8957 Csömödér
Időpont: 2018. július 6-8. 12:00-18:00
Bővebb információ itt »

10. Levendulaszüret Somogysárdon
"Ha szeretnéd elkerülni a nagy tömeget, akkor látogass el hozzánk!" Ezzel invitál mindenkit a somogysárdi levendulás, ahol napnyugtáig vágható a levendula. És hogy miért addig? Gondoltak a kisgyermekes szülőre is,  akik szeretnének szedni, de a nagy nyári meleg akadályt jelentene a gyermekeknek, így az esti órákban is odalátogathatnak. Somogysárdon 1 hektárnyi francia levendula várja a szüretet.

Ha szedni nem szeretnél, fényképezhetsz vagy akár egy pokrócra leheveredve piknikezhetsz is. Szedéshez ollóra, metszőollóra szükség van! Érkezéskor nem kell se szatyrot, se kosarat venned, csokronként (kb. 100 szál) fizethetsz. A házi kedvenceket sem kergetik el.

Esemény: Levendulaszüret Somogysárdon
Helyszín: 7435 Somogysárd
Időpont: 2018. június 16-17., 10:00-napnyugtáig
Bővebb információ itt »

Fotók: Pxhere, Pixabay

Címkék: levendulaszüret, levendulafesztivál, családi program, gyerekprogram, virágzó levendula

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

Varázslények - Mesebeli küldetés: Új kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban, kalandvágyó gyerekeknek!
Varázslények - Mesebeli küldetés: Új kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban, kalandvágyó gyerekeknek!

Új interaktív kiállítás a Vajdahunyadvárban! Ezúttal a varázslények közé kalauzolják el a látogatókat, akik egy különleges küldetésen vehetnek részt a csodákkal teli mesevilágban 2019. szeptember 21-től november 3-ig.

tovább a cikkre
Ezért imádják a gyerekek a Kajla útlevelet! - Mi mindenre jó ez a pecsétgyűjtő okmány?
Ezért imádják a gyerekek a Kajla útlevelet! - Mi mindenre jó ez a pecsétgyűjtő okmány?

Gyerekek tízezrei indultak útnak családjukkal idén nyáron azért, hogy Kajlát, a kíváncsi kiskutyát követve felfedezzék Magyarországot.

tovább a cikkre
Minden alsó tagozatos gyereknek jár a Kajla útlevél! 3 szuper dolog, amire használhatjátok idén nyáron
Minden alsó tagozatos gyereknek jár a Kajla útlevél! 3 szuper dolog, amire használhatjátok idén nyáron

Szeretnéd, ha unokád megismerné Magyarország gyönyörű tájait, csodálatos épületeit, világraszóló nevezetességeit? Akkor most figyelj, mert a Kajla útlevéllel mindezt megteheti - ráadásul akár ingyen is utazhat!

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

BABAVÁRÓ VAN A CSALÁDBAN?
Ajándékot keresel neki? Szeretnéd meglepni valamivel? A Pocakosnapló, a best seller kismamakönyv garantáltan telitalálat lesz! Kattints ide és lepd meg élete legfontosabb naplókönyvével! >>

vonal

[x] hirdetés

Szakértők

Babakonyha

Mit egyen az unokám

Málnás vanília fagyi házilag: Ez az ínycsiklandó nyári édesség 20 perc alatt elkészül a konyhádban tovább

Karácsonyi diós-fahéjas kuglóf recept - Csak keverd össze a hozzávalókat és már sütheted is! tovább

Sütés nélküli zserbógolyó recept: 30 perces csokis süti, ha gyorsan készítenél valami finomat tovább

Fahéjas csiga receptje házilag - Így lesz igazán puha és omlós a tésztája tovább

Csokis-kókuszos tölcsér csokiöntettel: Leveles tésztás finomság, ahogy a cukrászok készítik! - Mutatjuk lépésről lépésre tovább

Málnás-kókuszos pillesüti recept - Lisztmentes, könnyű sütemény meleg nyári napokra tovább

Cukkini receptek egyszerűen - 5 fenséges cukkinis étel ebédre vagy vacsorára, amíg tart a szezon tovább

Munka, nyugdíj

Munka, nyugdíj

Nyugdíjprémium - Orbán Viktor: Mindenki egységesen 80 ezer forint nyugdíjprémiumot kap novemberben tovább

Nyugdíjprémium 2021: Akár 56 ezer forint egyszeri juttatást is kaphatnak a nyugdíjasok idén tovább

13. havi nyugdíj 2021: Itt a dátum, mikor kezdik utalni a 13. havi nyugdíj egy heti részét tovább

Nyugdíj utalása 2020: Decemberben előbb érkezik a nyugdíj a bankszámlára! - Nem kell december 12-ig várni tovább

13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítése: Most kiderült, hogyan kell ezt elképzelni - Melyik évben mennyi plusz pénz jár a nyugdíjasoknak? tovább

Nyugdíj 2020: Mik a nők 40 év után járó kedvezményes öregségi nyugdíj igénylésének feltételei idén? Nyugdíjszakértő válaszol tovább

Nyugdíj 2020 tudnivalók: Nyugdíjemelés, nyugdíjprémium, nyugdíjkorrekció, adategyeztetési eljárás, nyugdíj-újraszámolás tovább

Életmód

Életmód

5-ből 4 ember túlsúlyos vagy elhízott 60 év felett - Ezért szedtek fel plusz kilókat az emberek a karantén alatt tovább

Ezért fogyassz rendszeresen levest! - Levesfogyasztás élettani hatásai, levesfőzési fortélyok, levesek a diétában, levespor veszélyei tovább

Fürdőgyógyászati kezelések kisokos: Melyik kezelés milyen betegség ellen hatásos? - Szakember válaszol tovább

Így használd a gyógyvizeket fájdalomcsillapításra! - Melyik gyógyvíz milyen betegségre jó? tovább

A betegségek hátterében vízerek és káros sugárzások is állhatnak tovább

Veszélyesek lehetnek bizonyos gyógynövények! Mit ne adjunk a gyerekeknek? tovább

Ezért muszáj párásítani a csecsemők és gyermekek szobájában tovább

ELLÁTÁSOK, TÁMOGATÁSOK KISOKOSA

Állami támogatások, kedvezményes nyugdíj, ápolási díj, időskori segély, egyszeri segély, nyugdíjas bérlet, özvegyi nyugdíj... Nézd meg, hogy mik a feltételei az ellátásoknak, támogatásoknak.

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Zöldséges csirkemell

Zöldséges csirkemell

Várandós kismamáknak ajánlott ételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 4 db csirkemell 1 fej lilahagyma 1 csomó újhagyma 3 db paradicsom 1 db paprika 15 dkg reszelt sajt Tej Jódozott só Bors Mustár Vaj

Recept:

A csirkemellet alaposan megmossuk, majd a mustárral ízesített tejben 1-2 órát pácoljuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát karikákra vágjuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés vajjal. A csirkemellet alaposan lecsöpögtetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk(...) tovább a teljes recepthez...


CSED, GYED, GYES kalkulátor

Tudod, hogy mennyi lesz a Csed, Gyed, Gyes összege? Kalkulátorunkkal könnyen kiszámíthatod. Speciális eset a Tiéd? Nálunk mindenki megtalálja a rá vonatkozó számításokat!

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Szatmáry Tünde Katalin

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

tovább a szakértőhöz >>

Tisztelt Hölgyem!
Természetesen megfontolandó a nyugdíj igénylés dátuma az ön esetében, mivel számos tényezőre kell kiemlten figyelni.
Személyre szabott szaktanácsot és előzetes nyugdíj számítást tudok önnek javasolni. 2021.-es szorzószámokat csak is kizárólag 2020.március végén lesz hatályos.
Amennyiben igényli úgy jelezze.
www.ugyintezesazonnal.hu
Köszönettel: Szatmáry Tünde Katalin

Ezt olvastad már? [x]
vissza vissza