2024. február 25 |Géza, Vanda...

Főoldal > Cikkek > Utazás > Pünkösdi programok 2017: 20 szuper családi program Budapesten és vidéken, amit imádni fognak a gyerekek

Pünkösdi programok 2017: 20 szuper családi program Budapesten és vidéken, amit imádni fognak a gyerekek

Szülőklapja képPünkösd, pünkösdi programok 2017: idén pünkösd június 4-5-re esik, ehhez jön még a szombati nap, így 3 napra való programot is ajánlunk neked! Hova menjetek el a pünkösdi hosszú hétvégén Budapesten és vidéken? 20 szuper tippünk van, válogass!

Szerző: Nagyszülők Lapja
2017-05-30
Forrás: Nagyszülők Lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A 2017. június 3-5-ig tartó pünkösdi hosszúhétvégén, Budapesten és a vidéki településeken egyaránt, számos ingyenes családi rendezvényre kerül sor. Válogatásunkban ízelítőt adunk, hogy az ország különböző helyszínein, milyen izgalmas és változatos, néhol hagyománytisztelő, máshol pedig modernebb programokkal várják a családokat a hosszú hétvégén.


Budapesti pünkösdi programok 2017 - június 3-4-5.


1. Miénk a Vár! 5. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál

A családi szórakozást viselet- és fegyverbemutatók, felvonulások, íjászversenyek, színpadi programok – lovagi játék, zene, tánc, bábszínház biztosítják. A vár előtti magyar és török tábor harcosai megküzdenek egymással. Továbbá tudáspróbák, makett készítés, óriás társasjáték, középkori könyvkötés, iniciálék készítése, beöltözés, arcfestés, tárlatvezetések, vártörténeti séta, rajzfilmkészítés várja a családokat. A színpadon történeti előadások, népzene, néptánc, régizene, bábszínház és gyermekjátszóház szórakoztatja a közönséget.

Program: Miénk a Vár! 5. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál
Helyszín: Vajdahunyadvár, Budapest
Időpont: 2017.06.03-05. 10:00-18:00
Bővebb információ »

2. Pünkösd a Budai Várban

A hagyományőrző pünkösdi rendezvény keretein belül kézműves és gasztronómiai vásár, mesterség bemutatók, játszóházak és izgalmas családi programok várják a közönséget. Világzene, népzene, néptánc és gyerekkoncertek, Pünkösdi királyválasztás és persze készül a pünkösdi kalács!

Program: Pünkösd a Budai Várban
Helyszín: Budapest I. kerület, Budavári Palota - Halászó Fiú terasz és Savoyai terasz
Időpont: 2017.06.04-05. 09:00-22:00
Bővebb információ »


3. Pünkösd a Reformáció Parkban

Erzsébetváros protestáns - baptista, evangélikus, metodista, református - gyülekezetei és pesti evangélikusok együtt hívunk minden érdeklődőt a Reformáció 500 éves jubileumának kiemelkedő közösségi programjára Pünkösdhétfőn. Az érkező gyermekeket állatsimogató, ugrálóvár, játékos foglalkozások, póni és közösségi játékok szórakoztatják.

Program: Pünkösd a Reformáció Parkban
Helyszín: Budapest VII. kerület, Fasori Evangélikus Gimnázium, Városligeti fasor 17-21.
Időpont: 2017.06.05. 10:00-17:00
Bővebb információ »


4. Pünkösdi Királyság - Családi nap a Tabánban

Egész napos családi és gyerekprogramok a Tabánban és a Mesemúzeumban - szeretettel várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt! Folklór műsor, bábszínház, Kézművesek-, Ízek- és a Legapróbbak utcája, a pünkösdi piactéren pedig állatsimogató, póni lovaglás, fakörhinta, arcfestés, tánc és mulatság várható.

Program: Pünkösdi Királyság
Helyszín: Budapest I. kerület, Tabán
Időpont: 2017.06.05. 09:00-17:00
Bővebb információ »


Vidéki pünkösdi programok


5. Pünkösdi vigasságok és Piknik - Zalakaros

A Pünkösdi vigasságok idején kézműves kirakodóvásár és borházak várják a kilátogatókat. Közben táncegyüttesek fellépése és fúvószenekar szórakoztatja a vendégeket. Vasárnap a hagyományok szerint kitáncolják a májusfát, az estét pedig bál zárja.

Program: Pünkösdi vigasságok és Piknik
Helyszín: Gyógyfürdő tér, Zalakaros
Időpont: 2017.06.03-04.
Bővebb információ »


6. Pünkösdi Sokadalom és Regionális Néptánctalálkozó - Hajdúszoboszló

Az idei első hajdúszoboszlói gasztrofesztivál közben kerül megrendezésre a Pünkösdi Sokadalom és Regionális Néptánctalálkozó. Lesz gólyalábas kompánia, középkori játszóház, gazdaház kézműves foglalkozás, tombola és könnyűzenei koncertek, pünködi királyválasztás. S persze ne feledkezzünk meg az alföldi régió legnagyobb néptánc találkozójáról, mellyel a néptáncot szerető gyerekeknek teremtenek bemutatkozási lehetőséget és találkozási lehetőséget.

Program: Pünkösdi Sokadalom és Regionális Néptánctalálkozó
Helyszín: Hajdúszoboszló, Szent István park
Időpont: 2017.06.03. 10:00
Bővebb információ »

7. Pünkösdi Szezonnyitó Napok - Balatongyörök

A Pünkösdi Szezonnyitó hagyományos rendezvényen családi programok, játszóház, szabadtéri szentmise, térzene, Balaton koszorúzás, sétahajózás, folklór- és zenés műsorok, májusfa kitáncolás, valamint pünkösdi utcabál kerül megrendezésre. Pünkösd hétfőn a horgászat szerelmesei mérkőzhetnek meg egymással a horgászversenyen.

Program: Pünkösdi Szezonnyitó Napok
Helyszín: Móló melletti sétány, Balatongyörök
Időpont: 2017.06.03-05.
Bővebb információ »

8. Pünkösdi Hal- és Vadünnep -Szekszárd

A Szent István téri négysávos úton légvárak, játszókamion, vízen járó labda, óriáscsúszda, euro-jumping, szimulátor, dodgem, extrém hinta, gyerek körhinták, kisvonat, hullámvasút, ügyességi játékok, póni lovaglás várja a szórakozni vágyókat. A Béla király tér, templom melletti parkban különleges játékparkot látogathatnak meg szombat-vasárnap a gyerekek, melynek keretében tudományos, logikai, ügyességi, népi és nemzeti játékok valamint ördöglakatok, zsonglőr, óvodás és társasjáték részleg várja őket. Hétfőn pedig a „Cirkusz világa” elnevezésű játékpark 12-15 db zsonglőr és cirkuszi játékot kínál kipróbálásra. Mindemellett persze nem maradhatnak el a zenei koncertek, kézművesek valamint a lényeg, a gasztronómiai fesztivál, ahol a felnőttek a szekszárdi borokkal is ismerkedhetnek.

Program: Pünkösdi Hal- és Vadünnep
Helyszín: Szekszárd, Béla király tér
Időpont: 2017.06.02-05.
Bővebb információ »

9. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál

Pünkösd hétvégéjén, június 3- 4-én kerül megrendezésre, az ingyenesen látogatható Ágyaspálinka Fesztivál. Mindkét napon már délelőtt gyerekműsorral várják a családokat. Elmaradhatatlan a vidámpark, a koncertek, kézműves és kirakodóvásár és persze felnőtteknek a pálinka.

Program: Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál
Helyszín: Újszilvás, Vásártér
Időpont: 2017.06.03-04.
Bővebb információ »


10. Pünkösdi Vigasságok Hévízen

Kézműves vásár, gasztronómiai kitelepülők és zalai borászok, valamint színpadi programok biztosítják, hogy szórakoztatóan teljen a nap.

Program: Pünkösdi Vigasságok Hévízen
Helyszín: Hévíz, Deák tér, Festetics tér
Időpont: 2017.06.03-05.
Bővebb információ »

11. Pünkösdölés Hollókőn

Hollókő ragaszkodik hagyományaihoz, ennek egyik eseménye a Pünkösdölés. Felelevenítik a pünkösdi hagyományokat, népszokásokat az Ófaluban, ilyenek a pünkösdi áldásosztás, népzenei koncert, népi mesék előadása, néptánc-oktatás s mindemellett kézműves és gasztronómiai vásár színesíti a látnivalókat.

Program: Pünkösdölés Hollókőn
Helyszín: Hollókő, Ófalu
Időpont: 2017.06.04.
Bővebb információ »

12. Balatoni Szezonnyitó Pünkösdi Ünnep - Siófok

A Balatoni Szezonnyitó Siófokon régi hagyomány a városban. Pünkösdkor több helyszínen várják az érdeklődőket rengeteg programmal. A rendezvény egész ideje alatt kézművesek, kirakodó vásár és vendéglátók települnek ki. A gyerekeket is izgalmas programokkal várják: lesz gyermekkoncert, játszóház, kézműves foglalkozások, állatvédelmi oktatás, bringa ügyességi pálya, valamint tűzoltósági- és rendőrségi bemutató.

Program: Balatoni Szezonnyitó Pünkösdi Ünnep
Helyszín: Siófok, Fő tér
Időpont: 2017.06.02-05.
Bővebb információ »

13. Pünkösdi Fesztivál - Fertőszentmiklós

Nem fog unatkozni senki Fertőszentmiklóson sem, lesz májusfa kitáncolás, kiállításmegnyitó, sportverseny, koncert, táncbemutató, ökojátékok, kézművesvásár, country műsor gyerekeknek és felnőtteknek.

Program: Pünkösdi Fesztivál
Helyszín: Fertőszentmiklós, Vásártéri fesztiválsátor
Időpont: 2017.05.31-06.04.
Bővebb információ »

14. Táti Pünkösdi Napok

Csütörtöktől vasárnapig megelevenedik a falu apraja-nagyja és kiállításon, mazsorett-bemutatón, tánc- és sportfoglalkozásokon mutathatják be tudásukat. Szombaton még Zenebona Vásár is lesz Bergengóciában!

Program: Táti Pünkösdi Napok
Helyszín: Tát, Kultúrház és Könyvtár
Időpont: 2017.06.01-04.
Bővebb információ »

15. Pünkösdi Szent Erzsébet Ünnep és Gyermektánc Találkozó - Sárospatak

A program a vetélkedővel, táncházzal színesített néptánc bemutatóval kezdődik a Szent Erzsébet Ház udvarán levő szabadtéri színpadon. Idén is környékbeli  és határon túli gyermekcsoportok mutatják be műsorukat. A második napon egész napos középkori kirakodóvásár veszi kezdetét, gólyalábasokkal, kosztümös történelmi jelenetekkel, íjászkodással, sárkányverő játékkal és persze mindez zenei aláfestéssel. A napot tűzzsonglőrök zárják látványos bemutatójukkal.

Program: Pünkösdi Szent Erzsébet Ünnep és Gyermek Tánctalálkozó
Helyszín: Sárospatak, Szent Erzsébet utca és Szent Erzsébet Ház udvara)
Időpont: 2017. 06.03-04.
Bővebb információ »


16. Balatoni Hal és Bor Ünnep - Balatonfüred

Már június 2-án megkezdődik a gsztronómiai fesztivál Balatonfüreden, de a borbemutatók és balatoni halak kóstolása között a gyermekekre is gondoltak a szervezőik, interaktív játékok, mesezenekar, gyerekkoncert várja őket.

Program: Balatoni Hal és Bor Ünnep
Helyszín: Balatonfüred, Tagore sétány
Időpont: 2017.06.02-05.
Bővebb információ »

17. Solt-Révbéri Pünkösdi Vigadalom

Mindkét napon már reggel 9 órakor megnyitja kapuit a Pünkösdi Vigadalom, ahol fogathajtó verseny, ügyességi versennyel egybekötött pünkösdi királyválasztás, lovas, harcművészeti és néptánc bemutatók, könnyűzenei és táncos műsorok, éjszakai tűzvarázs fogadja a vendégeket. A gyermeknek külön készülnek: vidámpark, légvár, játszóház, bohóc várja őket. Kiegészítésképp kézműves és kirakodó vásár, valamint bográcsos, kemencés és grill ételek gondoskodnak a vendégekről.

Program: Solt-Révbéri Pünkösdi Vigadalom
Helyszín: Solt, Révbérpuszta
Időpont: 2017.06.04-05.
Bővebb információ »

18. Pünkösdi Szezonnyító és Főzőverseny - Zamárdi

Zamárdi város önkormányzata gazdag programmal várja lakóit és az idelátogatókat, lesz fúvószenekar, tér átadási ünnepség, játékpark snookballal és népi játszóházzal, gyermekkoncert, kötélugró klub bemutatója és természetesen főzőverseny és annak eredményhirdetése. A napot könnyűzenei koncertek zárják.

Program: Pünkösdi Szezonnyitó és Fözőverseny
Helyszín: zamárdi, Rendezvénytér
Időpont: 2017.06.04. 10:00-20:00
Bővebb információ »

19. Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivál - Esztergom

A Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivál idén is több színpaddal készül, könnyűzenei koncertekkel, színházi és családi programokkal. A gyerekeknek szóló előadások mellett természetesen játszóház és nosztalgia vidámpark is várja a kicsiket.

Program: Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivál
Helyszín: Esztergom, Kis Duna sétány, Erzsébet park
Időpont: 2017.06.03-05.
Bővebb információ »


20. Pünkösdi Virágálom - Székesfehérvár
Székesfehérváron már hagyomány, hogy pünkösd idején virágba borul a belváros. A virágkötők látványos kompozíciókkal díszítik fel a középületek kapuit és az emlékműveket. A Pünkösdi Virágálom ideje alatt a Szent István Kirákly Múzeum minden fehérvári kiállítóhelye ingyenesen látogatható. A szervezők készülnek jótékonysági árveréssel, levendulás foglalkozásokkal, látványépítéssel kisiskolásoknak, galmb- és óriásnyúl bemutatóval, gyógynövényes és kézműves cukrász-foglalkozással, gyerekjógával, mandalakészítéssel,  valamint hangszerbemutatókkal.

Program: Pünkösdi Virágálom
Helyszín: Belváros, Nemzeti Emlékhely-Középkori Romkert, Városház tér, Fő utca Virágóráig, Székesfehérvár
Időpont: 2017.06.02-05.
Bővebb információ »

Fotó: Pixabay.com

Címkék: pünkösdi vigadalom, sokadalom, pünkösd 2017, vidd el az unokád

Kapcsolódó cikkek

Varázslények - Mesebeli küldetés: Új kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban, kalandvágyó gyerekeknek!
Varázslények - Mesebeli küldetés: Új kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban, kalandvágyó gyerekeknek!

Új interaktív kiállítás a Vajdahunyadvárban! Ezúttal a varázslények közé kalauzolják el a látogatókat, akik egy különleges küldetésen vehetnek részt a csodákkal teli mesevilágban 2019. szeptember 21-től november 3-ig.

tovább a cikkre
Ezért imádják a gyerekek a Kajla útlevelet! - Mi mindenre jó ez a pecsétgyűjtő okmány?
Ezért imádják a gyerekek a Kajla útlevelet! - Mi mindenre jó ez a pecsétgyűjtő okmány?

Gyerekek tízezrei indultak útnak családjukkal idén nyáron azért, hogy Kajlát, a kíváncsi kiskutyát követve felfedezzék Magyarországot.

tovább a cikkre
Minden alsó tagozatos gyereknek jár a Kajla útlevél! 3 szuper dolog, amire használhatjátok idén nyáron
Minden alsó tagozatos gyereknek jár a Kajla útlevél! 3 szuper dolog, amire használhatjátok idén nyáron

Szeretnéd, ha unokád megismerné Magyarország gyönyörű tájait, csodálatos épületeit, világraszóló nevezetességeit? Akkor most figyelj, mert a Kajla útlevéllel mindezt megteheti - ráadásul akár ingyen is utazhat!

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Szakértők

Babakonyha

Mit egyen az unokám

Békebeli burgonyás pogácsa recept: Olyan puha és finom, hogy nem lehet abbahagyni - Süsd meg az unokádnak! tovább

Kápiapaprika-krém recept: Ízletes kenyérre kenhető krém, ha már unod a vajat vagy a margarint tovább

Véd a rák, gyulladások, szívbetegség ellen, javítja a látást, erősíti az immunrendszert - Még mire jó a sütőtök?  tovább

Tyúkláb fánk recept - A legfinomabb túrófánk, ahogy a nagymamám készítette tovább

Karalábéfőzelék kuszkuszos húsgolyóval recept: Ha elszakadnál a hagyományos ételektől, próbáld ki ezt! tovább

Zöldpesztós cukkini-spagetti tonhallal - Különleges recept, ami jó a szívednek és magas vérnyomás ellen is tovább

Málnás vanília fagyi házilag: Ez az ínycsiklandó nyári édesség 20 perc alatt elkészül a konyhádban tovább

Munka, nyugdíj

Munka, nyugdíj

Nyugdíj utalási időpontok 2023: Mikor érkezik a nyugdíj és a 13. havi nyugdíj 2023-ban? - Havi utalási lista tovább

Nyugdíjemelés 2023: Január elsejétől 15 százalékkal emelik a nyugdíjakat! - Orbán Viktor most jelentette be tovább

Nyugdíjprémium és nyugdíj-kiegészítés 2022: Péntektől érkeznek a plusz pénzek a nyugdíjjal együtt tovább

Kiegészítő nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium 2022: Mikor érkeznek a plusz összegek a bankszámlára? tovább

Nyugdíj-kiegészítés és nyugdíjprémium 2022: Mikor számíthatnak a plusz pénzre a nyugdíjasok? tovább

Emelt nyugdíj 2022: Már kedden érkezik a bankszámlára a magasabb összeg - Visszamenőleg is megkapod tovább

Nyugdíj 2022: Csúszik a beígért évközi kiegészítő nyugdíjemelés - Mikor számíthatsz a magasabb összegre? tovább

Életmód

Életmód

Akár a cicád életébe is kerülhet - Soha ne használd! tovább

5-ből 4 ember túlsúlyos vagy elhízott 60 év felett - Ezért szedtek fel plusz kilókat az emberek a karantén alatt tovább

Ezért fogyassz rendszeresen levest! - Levesfogyasztás élettani hatásai, levesfőzési fortélyok, levesek a diétában, levespor veszélyei tovább

Fürdőgyógyászati kezelések kisokos: Melyik kezelés milyen betegség ellen hatásos? - Szakember válaszol tovább

Így használd a gyógyvizeket fájdalomcsillapításra! - Melyik gyógyvíz milyen betegségre jó? tovább

A betegségek hátterében vízerek és káros sugárzások is állhatnak tovább

Veszélyesek lehetnek bizonyos gyógynövények! Mit ne adjunk a gyerekeknek? tovább

hirdetés

ELLÁTÁSOK, TÁMOGATÁSOK KISOKOSA

Állami támogatások, kedvezményes nyugdíj, ápolási díj, időskori segély, egyszeri segély, nyugdíjas bérlet, özvegyi nyugdíj... Nézd meg, hogy mik a feltételei az ellátásoknak, támogatásoknak.

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Zöldséges csirkemell

Zöldséges csirkemell

Várandós kismamáknak ajánlott ételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 4 db csirkemell 1 fej lilahagyma 1 csomó újhagyma 3 db paradicsom 1 db paprika 15 dkg reszelt sajt Tej Jódozott só Bors Mustár Vaj

Recept:

A csirkemellet alaposan megmossuk, majd a mustárral ízesített tejben 1-2 órát pácoljuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát karikákra vágjuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés vajjal. A csirkemellet alaposan lecsöpögtetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk(...) tovább a teljes recepthez...


hirdetés

CSED, GYED, GYES kalkulátor

Tudod, hogy mennyi lesz a Csed, Gyed, Gyes összege? Kalkulátorunkkal könnyen kiszámíthatod. Speciális eset a Tiéd? Nálunk mindenki megtalálja a rá vonatkozó számításokat!

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Szatmáry Tünde Katalin

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

tovább a szakértőhöz >>

Tisztelt Hölgyem!
Természetesen megfontolandó a nyugdíj igénylés dátuma az ön esetében, mivel számos tényezőre kell kiemlten figyelni.
Személyre szabott szaktanácsot és előzetes nyugdíj számítást tudok önnek javasolni. 2021.-es szorzószámokat csak is kizárólag 2020.március végén lesz hatályos.
Amennyiben igényli úgy jelezze.
www.ugyintezesazonnal.hu
Köszönettel: Szatmáry Tünde Katalin

Ezt olvastad már? [x]
vissza vissza