Főoldal > Cikkek > Ünnepek > Adventi vásárok az országban 2018: 10 meseszép vidéki vásár, amit mutass meg a gyereknek is

Adventi vásárok az országban 2018: 10 meseszép vidéki vásár, amit mutass meg a gyereknek is

Szülőklapja képHetekkel karácsony előtt ünnepi lázban ég mindenki és kezdetét veszi az adventi vásárok sora. A karácsonyi vásárok fénypompával és gazdag családi programokkal várja a látogatókat. Válogatásunkban országszerte találhatsz adventi vásárokat.

Szerző: Nagyszülők Lapja
2018-11-30
Forrás: Nagyszülők Lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Hetekkel karácsony előtt ünnepi lázban ég mindenki és kezdetét veszi az adventi vásárok sora. A karácsonyi vásárok fénypompával  és gazdag családi programokkal várja a látogatókat. Válogatásunkban országszerte találhatsz adventi vásárokat, Győrtől Szegedig, Soprontól Debrecenig.

1. Debreceni Advent

Debrecen főterén állítják fel először a 45 méter magas, zárt gondolás óriáskereket, amely 360 fokos körpanorámát biztosít a látogatóknak. A vásár különlegessége lesz a melegedő, hütte is, amelyet Németországból, a Fekete-erdőből hoztak a Kossuth térre, és amelyben többek között megkóstolható majd az eredeti Fekete-erdei forralt bor is. A Debrecen Eye névre keresztelt óriáskereket a tervek szerint január 6-ig használhatják a város panorámájára kíváncsi vendégek.

Az adventi vásárban 117 árus kínálja majd portékáit, sok helyen egyedi kézműves termékeket. A kulturális programok mellett a gyerekeket kisvonat és egy jégpálya várja a főtéren. A régi városháza udvarán Debrecen 24 városrésze egy-egy, a városrészre jellemző díszekkel felöltöztetett karácsonyfával mutatkozik majd be, és a hagyományoknak megfelelően vasárnaponként a történelmi felekezetekkel közös gyertyagyújtásokat tartanak.


Advent Debrecenben 2017-ben - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Program: Debreceni Advent
Helyszín: Kossuth tér, a belváros több helyszíne, Debrecen
Időpont: 2018.11.24-2018.12.23.
Bővebb információ »

2. Soproni Advent 2018

Az idei évben is hamisítatlan karácsonyi hangulattal, fenyő-, és fahéj illattal, étel és ital finomságokkal, kézműves termékekkel hangolódik a város az ünnepekre. Óriás fenyőfa, a hívogató betlehem, a csalogató gyermekvasút és a mindenki számára figyelemfelkeltő adventi kalendárium mellett teakülönlegességek, forralt bor, puncs és természetesen gyermekpuncs mellett kicsik és nagyobbak örömüket lelhetik a színpadi programokon is, ahol Sopron szinte valamennyi iskolája és óvodája bemutatja műsorát. Minden vasárnap közös gyertyagyújtás.

Program: Soproni Advent 2018
Helyszín: 9400 Sopron, Várkerület és Fő tér
Időpont: 2018.11.30-2018.12.23.
Bővebb információ »

3. Menjünk mi is Betlehembe! - Advent Szentendrén

Szombatonként gyertyagyújtáskor az óvodásokkal az Evangélikus Templomtól a Fő téri betlehemi istállóig adventi szombatokon és Vízkereszt napján. Énekelnek a gyerekek és az óvónők, majd mécsessel a kezükben énekelve viszik az angyali üdvözletet a Dumtsa korzó forgatagába.
Emellett természetesen a belvárosban adventi vásár fogadja a városba érkezőket.

Program: Menjünk mi is Betlehembe! - Advent Szentendrén
Helyszín: 2000 Szentendre
Időpont: 2018.12.01-2019.01.06.
Bővebb információ »

4. Zalaegerszegi Advent

Az Egerszegi Advent 2018 elnevezésű rendezvény a jótékonysági rendezvényekkel, a programokkal, a jégpályával, kellemes hangulatú adventi felkészülést nyújt. A tereken hagyományőrző csoportok és könnyűzenei együttesek lépnek majd fel. A Dísz téren kialakított pavilonnál a városban működő egyesületek munkatársaival közösen készíthetnek karácsonyfadíszeket, apró ajándékokat és megvásárolhatják az egyesületek által készített termékeket.

A Mindszenty téren 13 óvoda 17 produkciót mutat be advent időszakában. A Dísz téren színes, családias programok váltják egymást. A kézművesek, keramikusok és a kereskedők november 28. és december 24. között karácsonyi díszekkel, ünnepi dekorációkkal várják a vásárlókat.

Program: Zalaegerszegi Advent
Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Belváros
Időpont: 2018.11.29-2018.12.24.
Bővebb információ »


5. Fehérvári Advent

A Fehérvári Advent a belvárosban koncertekkel, zenés műsorokkal, ajándékvásárral és családi játszóházakkal, társasjátéksarokkal, zenélő padokkal, kézműveskedéssel,  várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. További ízelítő az adventi vásár programkínálatából: városmakett építése mézeskalácsból, élő adventi naptár, ünnepi fényfestés, betlehem készítése, jótékonysági és kézműves vásár.

Program: Fehérvári Advent
Helyszín: Belváros, Székesfehérvár
Időpont: 2018.12.01-2018.12.24.
Bővebb információ »

6. XIV. Kiskarácsony - Törökbálinti Advent

Adventi bábelőadás, zenei játékok és barkácsolás babáknak, ovisoknak és az egész családnak. Adventi játszóház, mézeskalács díszítés, gyertyaöntés, lucabúza ültetés és kézműves foglalkozások. Interaktív mese-koncert, forraltbor-főző verseny, adventi vásár, fényjáték.

Program: XIV. Kiskarácsony - Törökbálinti Advent
Helyszín: Munkácsy Mihály Művelődési Ház. 2045 Törökbálint, Munkácsy M. u. 83.
Időpont: 2018. december 8., 10:00–19:00
Bővebb információ »

7. Szegedi Advent - Karácsonyi Hetek

A szegedi adventi programok egyik fő látványossága a Széchenyi téren egy csaknem 40 méter magas, 144 férőhelyes óriáskerék lesz, amelynek tetejéről bárki megcsodálhatja a díszkivilágításban úszó várost és az ünnepi forgatagot. A téren karácsonyi vásárt rendeznek, ahol megannyi ajándékötlet és változatos gasztronómiai kínálat várja a látogatókat.


Fotó: MTI / Rosta Tibor

A tér közepén egy mintegy félezer négyzetméteres jégpálya várja a sportolni vágyókat, közvetlenül mellette pedig szalmalabirintus épül föl, míg a háttérben a Mesés kastély magasodik. Ez utóbbiban Bogyó és Babóca-kiállítás, Kastély mozi és kézműves-foglalkozások fogadják a szegedi családokat. Ismét látható a tavaly hatalmas sikert aratott adventi fényfestés, decemberben minden szombaton este fényárba borul a Dóm homlokzata. Láncfűrészes jégszobrászok kápráztatják el a rendezvény vendégeit.

Program: Szegedi Advent
Helyszín: Dóm tér, Széchenyi tér, Dugonics tér, Szeged
Időpont: 2018.11.23-2018.12.24.
Bővebb információ »

8. Advent Győrben

November 30-án kezdődik és január 1-jén tűzijátékkal zárul az Advent Győrben elnevezésű rendezvény a megyeszékhely belvárosában, az ünnepélyes megnyitóval felgyúlnak a belvárosi díszvilágítás fényei is. A hagyományos zenei és kézműves programok mellett idén is felállítják a jégpályát a Dunakapu téren. A fő helyszín a Széchenyi tér lesz, ahol felállítják mindenki karácsonyfáját és az adventi koszorút, de ott kap helyet a betlehem, a kisvasút, az állatsimogató, a fényfestés, a kézműves vásár és ott tartják a koncerteket is.

A Baross úton a gasztronómia kapja a főszerepet, a forró italokat tavalyhoz hasonlóan ezúttal is egységes poharakban mérik. A Megyeház téri faházakban pedig ajándéktárgyakat lehet vásárolni. A Dunakapu téren felállított ötven méter magas óriáskerék meghosszabbított nyitvatartással fog üzemelni: hétfőtől csütörtökig 11 és 20 óra, péntektől vasárnapig pedig 10 és 22 óra között. Szenteste napján 10 és 16 óra, karácsony két napján pedig 14 és 22 óra között várják az érdeklődőket.

Program: Advent Győrben
Helyszín: Dunakapu tér, Széchenyi tér, Megyeház tér, Baross út, Győr
Időpont: 2018.11.30-2019.01.01.
Bővebb információ »


9. Advent Csömörön 2018

Térzene, musical-előadás, Csömör karácsonyfájának közös díszítése, csillagszórógyújtás, karácsonyfadísz-készítés, lovaskocsikázás, mézeskalácsfalu-kiállítás, adventi gyertyagyújtás, bábelőadás, Mikulás-túra, táncház - minderre számíthat, aki Csömörre látogat.

December 6-án Mikulás napi rendezvény, Mikulás vonat, adventi vásár és meseelőadás várja a gyerekeket.

Program: Advent Csömörön 2018
Helyszín: 2141 Csömör
Időpont: 2018.12.01-2018.12.23.
Bővebb információ »

10. Illatos Advent Veszprémben

A Veszprémi Petőfi Színház ünnepi műsora a programsorozat idei nyitánya, melyet a vásár helyszínén, a város sétálóutcáján nézhetnek meg az érdeklődők. Ezen kívül kézműves foglalkozások, bonbon-, mézeskalács- és gyógyteakészítő műhely várja az érdeklődőket. Mesekuckó nyílik a legkisebbeknek a vásári forgatagban, ahol többek között Holle anyó meséit, A kiskakas gyémánt félkrajcárját és Pom Pom meséit lehet majd meghallgatni.

A lappföldi Mikulás is ellátogat ide, családi napokkal, karácsonyi pásztorjátékkal várják a nézőket bábosok.  

Program: Illatos Advent Veszprémben
Helyszín: 8200 Veszprém, több helyszínen
Időpont: 2018.11.24-2018.12.24.
Bővebb információ »

Olvasd el ezt is!
Budapesti adventi vásárok 2018 - Ide vidd el a gyereket még az idén! »

Fotó: MTI Fotó - Komka Péter
Forrás: MTI

Címkék: advent 2018, adventi vásár, karácsonyi vásár, családi programok, kulturális programok, ünnep, karácsony

Kapcsolódó cikkek

Most születik, vagy nemrég született unokád? - 5 szuper karácsonyi ajándékötlet a kisbabának
Most születik, vagy nemrég született unokád? - 5 szuper karácsonyi ajándékötlet a kisbabának

Ha kismama vagy kisbaba van a családban, akkor biztosan hasznosnak találod majd ezeket a karácsonyi ajándékötleteket.

tovább a cikkre
A tökéletes karácsonyi ajándék a családnak
A tökéletes karácsonyi ajándék a családnak

Karácsony előtt a legnagyobb kérdés az, mit ajándékozzunk a szeretteinknek, aminek tényleg örülnek. Ebben próbálunk segíteni.

tovább a cikkre
Ajándékötletek az unokáknak, nem csak karácsonyra - Ezeket imádni fogják!
Ajándékötletek az unokáknak, nem csak karácsonyra - Ezeket imádni fogják!

Karácsony közeledtével fejtörést okozhat, hogy mivel lepd meg az unokákat. Főleg, ha azt szeretnéd, hogy ne csak udvariasságból köszönjék meg, hanem tényleg örüljenek annak, amit a karácsonyfa alatt találnak.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Szakértők

Babakonyha

Mit egyen az unokám

Békebeli burgonyás pogácsa recept: Olyan puha és finom, hogy nem lehet abbahagyni - Süsd meg az unokádnak! tovább

Kápiapaprika-krém recept: Ízletes kenyérre kenhető krém, ha már unod a vajat vagy a margarint tovább

Véd a rák, gyulladások, szívbetegség ellen, javítja a látást, erősíti az immunrendszert - Még mire jó a sütőtök?  tovább

Tyúkláb fánk recept - A legfinomabb túrófánk, ahogy a nagymamám készítette tovább

Karalábéfőzelék kuszkuszos húsgolyóval recept: Ha elszakadnál a hagyományos ételektől, próbáld ki ezt! tovább

Zöldpesztós cukkini-spagetti tonhallal - Különleges recept, ami jó a szívednek és magas vérnyomás ellen is tovább

Málnás vanília fagyi házilag: Ez az ínycsiklandó nyári édesség 20 perc alatt elkészül a konyhádban tovább

Munka, nyugdíj

Munka, nyugdíj

Nyugdíj utalási időpontok 2023: Mikor érkezik a nyugdíj és a 13. havi nyugdíj 2023-ban? - Havi utalási lista tovább

Nyugdíjemelés 2023: Január elsejétől 15 százalékkal emelik a nyugdíjakat! - Orbán Viktor most jelentette be tovább

Nyugdíjprémium és nyugdíj-kiegészítés 2022: Péntektől érkeznek a plusz pénzek a nyugdíjjal együtt tovább

Kiegészítő nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium 2022: Mikor érkeznek a plusz összegek a bankszámlára? tovább

Nyugdíj-kiegészítés és nyugdíjprémium 2022: Mikor számíthatnak a plusz pénzre a nyugdíjasok? tovább

Emelt nyugdíj 2022: Már kedden érkezik a bankszámlára a magasabb összeg - Visszamenőleg is megkapod tovább

Nyugdíj 2022: Csúszik a beígért évközi kiegészítő nyugdíjemelés - Mikor számíthatsz a magasabb összegre? tovább

Életmód

Életmód

5-ből 4 ember túlsúlyos vagy elhízott 60 év felett - Ezért szedtek fel plusz kilókat az emberek a karantén alatt tovább

Ezért fogyassz rendszeresen levest! - Levesfogyasztás élettani hatásai, levesfőzési fortélyok, levesek a diétában, levespor veszélyei tovább

Fürdőgyógyászati kezelések kisokos: Melyik kezelés milyen betegség ellen hatásos? - Szakember válaszol tovább

Így használd a gyógyvizeket fájdalomcsillapításra! - Melyik gyógyvíz milyen betegségre jó? tovább

A betegségek hátterében vízerek és káros sugárzások is állhatnak tovább

Veszélyesek lehetnek bizonyos gyógynövények! Mit ne adjunk a gyerekeknek? tovább

Ezért muszáj párásítani a csecsemők és gyermekek szobájában tovább

hirdetés

ELLÁTÁSOK, TÁMOGATÁSOK KISOKOSA

Állami támogatások, kedvezményes nyugdíj, ápolási díj, időskori segély, egyszeri segély, nyugdíjas bérlet, özvegyi nyugdíj... Nézd meg, hogy mik a feltételei az ellátásoknak, támogatásoknak.

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Zöldséges csirkemell

Zöldséges csirkemell

Várandós kismamáknak ajánlott ételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 4 db csirkemell 1 fej lilahagyma 1 csomó újhagyma 3 db paradicsom 1 db paprika 15 dkg reszelt sajt Tej Jódozott só Bors Mustár Vaj

Recept:

A csirkemellet alaposan megmossuk, majd a mustárral ízesített tejben 1-2 órát pácoljuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát karikákra vágjuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés vajjal. A csirkemellet alaposan lecsöpögtetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk(...) tovább a teljes recepthez...


hirdetés

CSED, GYED, GYES kalkulátor

Tudod, hogy mennyi lesz a Csed, Gyed, Gyes összege? Kalkulátorunkkal könnyen kiszámíthatod. Speciális eset a Tiéd? Nálunk mindenki megtalálja a rá vonatkozó számításokat!

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Szatmáry Tünde Katalin

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

tovább a szakértőhöz >>

Tisztelt Hölgyem!
Természetesen megfontolandó a nyugdíj igénylés dátuma az ön esetében, mivel számos tényezőre kell kiemlten figyelni.
Személyre szabott szaktanácsot és előzetes nyugdíj számítást tudok önnek javasolni. 2021.-es szorzószámokat csak is kizárólag 2020.március végén lesz hatályos.
Amennyiben igényli úgy jelezze.
www.ugyintezesazonnal.hu
Köszönettel: Szatmáry Tünde Katalin

Ezt olvastad már? [x]
vissza vissza