7 felejthetetlen rajzfilm és mese, aminek a főcímdalára még most is emlékszünk - Zenés videókkal

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


7 felejthetetlen rajzfilm és mese, aminek a főcímdalára még most is emlékszünk - Zenés videókkal Ho-ho-ho horgász, Vuk, Fülesmackó, Süsü a sárkány... -megannyi kedves mese és gyerekdal a nyolcvanas évekből. Mennyit néztük, és hallgattuk ezeket! A Dr. Bubó annyira népszerű volt, hogy egy egész országot a fekete-fehér képernyők elé ültetett. Íme a legjobb retro gyerekdal és mese főcímdal válogatás! Zenei videó összeállításunk következik. Emlékeztek még azokra a régi szép időkre, amikor ezeknek a daloknak a szövegét egy egész ország fújta? Mennyire élhetőbb volt akkor világ? Mennyivel kedvesebbek és lassabbak voltak az akkori mesék, az akkori emberek? Mennyivel másabbak voltak a gyerekek és a gyerekdalok is.

7 kedves gyerekdalt idézünk fel, amit ha meghallgatsz, egy szempillantás alatt retro hangulatba kerülsz. Hallgassátok meg együtt ezeket az unokával is!
Jó móka lehet, ha ráveszitek anyát vagy apát, hogy énekelje el nektek ezeket a dalokat 20-30 év távlatából.



1. Ho-ho-ho horgász mese főcímdala


Az internet, okostelefon és elektronikus kütyük nélküli világban, amikor tévécsatornából is csak kettő volt, tűkön ülve várták a gyerekek, hogy végre újra felcsendüljön ennek a zseniális mesének a vidám zenéje.



2. Hupikék törpikék mese főcímdala


A hupikék törpikékkel egy varázslatos és idilli, megnyugatóan békés világba csöppentek a gyerekek.


3. Süsü meséjének főcímdala


A szeretni való, egyfejű sárkány meséje mindenki szívébe belpota magát annak idején. Az unokák szeretni fogják a mesét is és a zenét is - csak úgy, mint a gyerekeid.



4. Vuk meséjének főcímdala (Wolf Katitól)


Kedvenc meséink egyike volt, a zenéjét pedig imádtuk.



5. Dr. Bubó mese főcímdala


Szellemes dalszöveg, ütemes ritmus, kedves emlékeket idéző népszerű dalocska. Ma már viccesnek hat, hogy a mese az egész országot, felnőttet és gyereket egyaránt leültetett a képernyők elé.


6. Fülesmackó gyerekdal


Nem volt olyan gyerek, aki ne ismerte volna ennek a kedves gyerekdalnak a szövegét. Most az unokádon a sor.


7. Kukori Kotkoda főcímdala


Tyúkos-kakasos dalocska, amit a mai gyerekeknek is meg kell tanítani.


Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2016.10.17