Mire jó az őszibarack? 9 dolog, ami ellen hatásos

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


Mire jó az őszibarack? 9 dolog, ami ellen hatásos Mire jó az őszibarack? Milyen jótékony és egészségvédő hatással van szervezetünkre? Milyen betegségek gyógyíthatók és előzhető meg fogyasztásával? Hogyan használjuk és milyen ételekbe tehetjük? Alábbi cikkünkben részletesen ismertetjük az őszibarack áldásos hatásait. Az őszibarack értékes összetevői
A nyár gyümölcse a lédús őszibarack, melyben sok az A- és C-vitamin, így kitűnő természetes antioxidáns, segítve ezzel a rákos megbetegedések gyógyítását és vértisztító. Az ásványi anyagokat tekintve nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, boront és szelént. Ezek fontos szerepet töltenek be a csontot és az izmok működésében. Kiemelendő, hogy a boron tartalma emeli a vérben a női és férfi hormon szintjét és hormon-kiegyensúlyozó tevékenységet végez. Több magnéziumot tartalmaz, mint kalciumot, ennek köszönhetően jobb a felszívódása ennek a két ásványi anyagnak.

Szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásai
Az őszibarack segítően hat az emésztésre, vizelethajtó és tisztítja a húgyutakat. A gyümölcs, vagy levének kúraszerű fogyasztása segít eltávolítani szervezetünkből a fölöslegesen felgyülemlett vizet. Ha tisztítókúrát szeretnénk végezni, ne feledkezzünk meg az őszibarackról és jótékony hatásairól.

Bőrünkre gyakorolt hatása
Vértisztító hatása mellett a bőrünkre gyakorolt hatása is fontos. A- és C-vitamin tartalmának köszönhetően gyorsabb a sebgyógyulás, tisztítja és ellenállóbbá teszi bőrünket a napfény és a betegségekkel, szennyeződésekkel szemben. De kényeztethetjük bőrünket az őszibarackból készült arcpakolással is, melytől bőrünk fiatalosabbá és rugalmasabbá válik.

Felhasználása
Fogyaszthatjuk gyümölcsként önmagában, vagy gyümölcssalátaként, de finom fagylalt, joghurt és gyümölcslé is készülhet belőle. Eltehetjük befőttnek és lekvárnak is, de fagyasztásra is alkalmas. Készíthetünk üdítő levest belőle, tehetjük süteményekbe, de figyeljünk rá, hogy az őszibarack hamar megromlik, megpenészedik, így hamar fel kell használni.
 
Milyen betegségekre jó, milyen hatással bír az őszibarack?
  • rákos megbetegedések
  • húgyúti betegségek
  • izombetegségek
  • csontbetegségek
  • hormonbetegségek
  • emésztési problémák
  • bőrfiatalító
  • vizelethajtó
  • vértisztító
Edd magad egészségesre rovat >>

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


2015.07.22