A leveleire szedett salátát folyóvízzel lemossuk, és darabokra tépkedjük. A meghámozott és kockára darabolt burgonyával puhára főzzük. Leszűrjük a főzőlevet, majd áttörjük a főzelékanyagokat, és hozzáadjuk az olajat. Rámérjük a szükséges főzőlevet és állandó gyors keverés mellett visszatesszük takaréklángra, hogy jól összemelegedjen. Étkezési hőmérsékleten 5-6 csepp citromlével megízesítjük. Kedvelt főzeléke a csecsemőknek. Pulykahúspürével tálalhatjuk. Ajánlott 7 hónapos kortól.
Dietetikus véleménye
Legjobb választás az ételhez a fejes saláta vagy a jégsaláta, mert ezeknek gyenge rostoztuk van, és könnyen emészthetőek.
Nagyobb gyerekek számára is megfelelő lehet az étel. Ekkor tovább ízesíthetjük friss petrezselyemlevéllel, borsikafűvel.
A citrom levét csak az ételkészítés végén adjuk az ételhez. A citromlé értékes hatóanyaga a C-vitamin hőre érzékeny. Bomlási hőmérséklete körülbelül 70-80 fok. Ezen a hőmérsékleten a C-vitamin jelentős része lebomlik. Jó tanács, hogy bármilyen ételt, italt készítünk, csak akkor tegyünk bele citromlevet, amikor már ehető/iható hőmérsékletre hűlt, így juthatunk a legtöbb C-vitaminhoz.
Állami támogatások, kedvezményes nyugdíj, ápolási díj, időskori segély, egyszeri segély, nyugdíjas bérlet, özvegyi nyugdíj... Nézd meg, hogy mik a feltételei az ellátásoknak, támogatásoknak.
Tudod, hogy mennyi lesz a Csed, Gyed, Gyes összege? Kalkulátorunkkal könnyen kiszámíthatod. Speciális eset a Tiéd? Nálunk mindenki megtalálja a rá vonatkozó számításokat!
Tisztelt Hölgyem!
Természetesen megfontolandó a nyugdíj igénylés dátuma az ön esetében, mivel számos tényezőre kell kiemlten figyelni.
Személyre szabott szaktanácsot és előzetes nyugdíj számítást tudok önnek javasolni. 2021.-es szorzószámokat csak is kizárólag 2020.március végén lesz hatályos.
Amennyiben igényli úgy jelezze.
www.ugyintezesazonnal.hu
Köszönettel: Szatmáry Tünde Katalin