Levendulaszüret és levendulafesztivál 2017: 10 helyszín és időpont, ahol levendulát szedhetsz az országban - Vidd el a gyereket is!

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


Levendulaszüret és levendulafesztivál 2017: 10 helyszín és időpont, ahol levendulát szedhetsz az országban - Vidd el a gyereket is! Lenyűgöző látványvilággal vár mindenkit az idei Levendulafesztivál. Az országban számos helyszínen várják az érdeklődőket egy kis közös levendulaszüretre. E helyszínek közül válogattunk párat, gyerekkel remek kirándulási lehetőség. Már javában virágzik a levendula és idén is minden érdeklődőt várnak a pazar látvánnyal szolgáló végtelen levendulamezők egy kis szüretre. Összeállításunkból válogathatsz a helyszínek és az időpontok közül, hova érdemes a családdal kiruccani egy kis illatorgia átélésére.


Régóta ismert a levendula áldásos hatása, s most nem csak a szekrénybe tett molyirtóra gondolok, hanem arra is, hogy illóolaját fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, nyugtató volta miatt használják kozmetikumokban, alvászavarkezelésre kapszulázott formában. Virágából kitűnő minőségű méz nyerhető, szárított formában használják aromaterápiás párnák töltőanyagaként, teaként, valamint egyre eltejedtebb a gasztronómiai felhasználása is, fűszerként, csokoládés desszertekhez különösen ajánlott. Ha kedvet kaptatok egy kis levendulaszedéshez, most itt a lehetőség:


10 helyszín és időpont, ahol levendulát szüretelhetsz 2017-ben


1. XIII. Tihanyi Levendulafesztivál
Magyarország levendulafesztiváljainak bölcsője Tihany, hatalmas levendulamezőkkel várja vendégeit. Szórakoztatásukról több helyszínen is gondoskodik, a levendula lepárlástól kezdve a levendula kézműves felhasználásáig bevezeti az emebreket a rejtelmekbe. Gyerekeknek készülnek a népi játékparkon túl a gyermek levendulás kézművesfoglalkozással, kalózhajós mókákkal és vásári komédiával. Külön kiemelendő a férj- és apamegörző.

Esemény: XIII. Tihanyi Levendulafesztivál és Levendula Hetek
Helyszín: Tihany, több helyszínen
Időpont: 2017. június 19-30.
Bővebb információ itt »

2. Kőröshegyi levendulás
2012 óta nevelenek levendulát a Balaton déli partján található birtokon, az idei év lesz az első szüretidény. Júniusban szívesen látnak mindenkit aki akár csak csodálni, akár szedni is szeretne levendulát. A birtokra a belépés ingyenes, de szüretelni kizárólag az ott vásárolható kosarakba lehet, amelyek különböző méretűek és árúak, ennek megfelelően. A sorok között nincs árnyék, így a napfényvédelemre mindenki figyelmét felhívják. Javasolt naptej, kalap használata, különösen kisgyermekek esetében!

Esemény: Levendulaszüret Kőröshegyen
Helyszín: 8617 Kőröshegy, Dózsa György köz
Időpont: 2017. június 03-25.10:00-17:00
Bővebb információ itt »

3. Kapolcsi Levendulafesztivál
Levendulafesztivál és "Szedd magad!" levendulaszüret lesz a kapolcsi levendulásban. A kicsiket levendula játszóházzal várják, de lehetőség van tortatál vagy kisszék festésére is, aki pedig túlságosan kimelegedne a játékban, a fürdődézsában meg is mártózhat, úgyhogy ne hagyjátok otthon a fürdőruhát sem!

Esemény: Kapolcsi Levendulafesztivál
Helyszín: Hazai Provence Vendégház, 8294 Kapolcs, Kossuth utca 84.
Időpont: 2017. július 15. 10:00-19:00
Bővebb információ itt »

4. II. Csongrádi Levendula Nap
A Dél-Alföld gyönyörű levendula ültetvényén idén is megrendezésre kerül a Csongrádi Levendula Nap. Szedd magad akció, kézműves vásár, gasztroudvar, mesterségbemutató, kézműves foglalkozások széles kínálata várja az idelátogatókat.

Esemény: II. Csongrádi Levendula nap és kézműves vásár
Helyszín: Csongrádi Levendula Farm, 6640 Csongrád, Tanya 909/a.
Időpont: 2017. június 24., 10:00–22:00
Bővebb információ itt »

5. Szedd magad levendula a kevélyhegyi levendulamezőn
2017 lesz az első év, hogy megszervezik a szedd magad levendulszedést Pilisborosjenőn- a festői Nagy Kevély lábánál. A virágok 1000 forintért a helyszínen kapott papírzacskóba szedhetők. Levendulamezőnkre a belépés és a fénylépezés ingyenes, bejelentkezés nem szükséges. A készlet erejéig tudunk metszőollót biztosítani, de javasolt a saját vágóeszköz használata.

Esemény: "Szedd magad levendula"
Helyszín: 2097 Pilisborosjenő, (Megközelíthető: Budapest Árpád hídtól a 840-es számú Volánbusz járattal Pilisborosjenő végállomásáig, onnan 5 perces séta az "Egri vár" felé).
Időpont: 2017. június 17.- július 2.; Hétköznap: 15.00-19.00 Péntek-szombat-vasárnap: 10.00-20.00
Bővebb információ itt »

6. Balatoncsicsó, Szent Balázs-hegyi levendulás
Három hétvégén keresztül vár minket a Szent Balázs-hegyi Levendulás, egy kőhajításra a víztől, hogy telepakoljuk a kosarunkat levendulával, gyönyörködjünk a kilátásban.

Esemény: Szedd magad 7végék a Balaton legújabb levendulásában!
Helyszín: Szent Balázs-hegyi Levendulás, 8272 Balatoncsicsó, 0227/2.
Időpont: 2017. június 16-18.; 2017. június 23-25.; 2017. június 30-Július 1-2. 9.00 - 19.00
Bővebb információ itt »

7. Pannonhalmi Levendulahét
Ízelítő a programból: Kreatív műhelyfoglalkozások gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, a Gyógynövénykertben levendulás dekorációkat készítheünk: vászontáskát díszíthetünk, levendulából csokrot köthetünk vagy filckosárkába illeszthetjük. A Pannonhalmi Apátsági Múzeumban és Galériában: gyógynövényes illatfelismerő játékkal várják a vendégeket.

Esemény: Pannonhalmi Levendulahét
Helyszín: 9090 Pannonhalma, Bencés Apátság
Időpont: 2017. június 30 - július 09.
Bővebb információ itt »

8. Piknik a Levendulafarmon, Hőgyészben
A hőgyészi Levendulafarmon évek óta megrendezik a levendulás napokat, amelyre szeretettel várnak minden levendulakedvelőt. A program keretében lehetőség van a közel 4 hektáros levendulamezőn egyedi fényképek készítésére. A levendulaházban minden nap levendulakoszorút, levendulás dekorációt készíthetnek, gyertyát önthetnek kicsik és nagyok egyaránt.

Esemény: Piknik a Levendulafarmon
Helyszín: 7191 Hőgyész Fő út 144.
Időpont: 2017. június 23 - július 9.
Bővebb információ itt »

9. Pécsváradi Levendulaszüret
17.00 órakor kezdődik a evendula- és gyógynövényszüret: citromfű, menta, rozmaring, kakukkfű, zsálya, oregano is gyűjthető. Csokor, buzogány, baba, levendulás fürdősó készül belőlük. Denevérkereső séta várja a gyerekeket, gyertyafényes várvezetés, fényfestés, tűzugrás, levendulás finomságok (szörp és keksz) és bábozás is programon van, kipróbálható a bábszínház várral, lovaggal, hercegnővel.

Esemény: Levendulaszüret és Szen Iván éjszakája
Helyszín: Pécsváradi vár, 7720 Pécsvárad, Vár utca 45.
Időpont: 2017. június 23. 17:00-22:00
Bővebb információ itt »

10. Magyar Provence Levendulabirtok
3 és fél hektárnyi területen ültettek a birtokon levendulát, a szezon kezdetén a francia levendulával kezdődik a virágzás, majd június 20-23-tól kezdődik meg az angol levendula virágzása, mely július közepéig tart. Amennyiben jó idő van, a francia levendula másod-, sőt harmadvirágzására is lehet számítani, szeptember közepétől egészen november elejéig. Monoszló külterületén, a falu központjától kitáblázva található meg a Boncsos dülőben a birtok. A központ a domb tetőn található, amelyet a parkolótól könnyű sétával érhetünk el.

Esemény: Szedd magad levendula-akció
Helyszín: 8273 Monoszló, Zártkert 804.
Időpont: 2017. június 13.- július 15., 10:00-18:00
Bővebb információ itt »

Fotó: medfordmom.com

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


2017.06.16