Főoldal > Cikkek > Utazás > Gyermeknapi programok az országban - 14 ingyenes program vidéken, ami felejthetetlen élmény lehet a gyerekeknek

Gyermeknapi programok az országban - 14 ingyenes program vidéken, ami felejthetetlen élmény lehet a gyerekeknek

Szülőklapja képHa gyereknap, akkor öröm, kacagás, szórakozás és gyerekzsivaj! Erről szól május utolsó vasárnapja és idén is színes gyermeknapi programok közül lehet választani a vidéki városokban. Nehéz lesz dönteni az ingyenes programkavalkád közül, de válogatásunkban a legizgalmasabb programok közül szemezgethettek.

Szerző: Nagyszülők Lapja
2016-05-26
Forrás: Nagyszülők Lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Május utolsó vasárnapján minden a gyerekekről szól. Gyermeknapon, vidéken is számos izgalmas, kalandos programmal kedveskednek a kicsiknek és nagyobbaknak. Mi most a legizgalmasabb ingyenes gyermeknapi programokat válogattuk össze számotokra, hogy ez a nap a felhőtlen kikapcsolódás jegyében teljen unokátokkal. (A budapesti ingyenes gyermeknapi rendezvényekről szóló cikkünk ajánlóját pedig a cikk végén találod meg!)


Vidéki ingyenes gyermeknapi programok


1. IV. Bálint Ágnes Mesefesztivál


A IV. Bálint Ágnes Mesefesztivál mesés birodalmába, bizony csak mesepárti tagok léphetnek be. Akik bebocsájtást nyernek, bebizonyíthatják rátermettségüket, bátorságukat és ügyességüket, valamint nem marad el méltó jutalmuk sem. A mesés időtöltést többek között gyerekkoncertek, meseelőadások, bábelőadások garantálják, de lesz itt labda csúszda, buborék show, és kincskeresés a gyereknapi mesés forgatagban.
Az ingyenes rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött!

Program: IV. Bálint Ágnes Mesefesztivál
Helyszín: Bálint Ágnes Kulturális Központ, Vecsés
Időpont: 2016.05.28-29.
Bővebb információ »

2. Gyereknap Esztergom


A Gyereknap Esztergom rendezvényen egész nap zene, ugrálóvárak, körhinták, pónilovaglás, kézműves foglalkoztató, játszóház várja a gyerekeket, délután pedig havazás hógéppel és óriás buborék fúvó játék. Falfirka versenyen is lehet majd indulni és a színpadon gyerekműsorokkal kedveskednek a kicsiknek.

Program: Gyereknap Esztergom
Helyszín: Rugby Club Hotel - Nagy Duna sétány 1., Esztergom
Időpont: 2016.05.29., 10:00
Bővebb információ »

3. Városi Gyermeknap - Ezer lámpás éjszakája


A Városi Gyermeknap - Ezer lámpás éjszakája gyereknapi forgatagában interaktív báb- és meseelőadások, játszóprogram és játszóházak, állatsimogató, a kicsiket pedig játszószónyeg és babasátor várja. A nagyobb gyerkőcök sem fognak unatkozni, őket Toma és csapata csábítja interaktív játékba, de a rendőrségi bemutatón mindent megtudhatnak erről a foglalkozásról is. Délután a színpadon az Ezer Lámpás Éjszakája rendezvénysorozat zenészei, énekesei lépnek fel majd a nap zárásaként világító lámpásokat engednek a magasba.

Program: Városi Gyermeknap - Ezer lámpás éjszakája
Helyszín: Történelmi Témapark, Szombathely
Időpont: 2016.05.29., 13:00
Bővebb információ »

4. 18. Tahitótfalui Eperfesztivál


A 18. Tahitótfalui Eperfesztivál természetesen a rengeteg epren kívül, számos zenés-táncos színpadi programmal szórakoztatják majd a kilátogatókat. Vasárnap, gyereknap alkalmából sok meseelőadással, játékkal, íjászattal kedveskednek kiscsíknak és nagyobbaknak.

Program: 18. Tahitótfalui Eperfesztivál
Helyszín: Tahi hídfő, Tahitótfalu
Időpont: 2016.05.27-29.
Bővebb információ »

5. Parázs-Varázs - Családi Hétvége Fesztivál


A Parázs-Varázs - Családi Hétvége Fesztivál minden korosztály számára kínál szórakozási lehetőséget. Az első napon koncertek várja a kilátogatókat. Másnap a gasztronómia kapja a főszerepet egy össznépi sütögetéssel és kötélhúzó verseny, valamint focibajnokság színesíti a programot. A harmadik nap, vasárnap a gyerekek napja: vidámpark, kézműves foglalkozások, ugráló vár, előadások, színpadi műsor, játszóház, édes finomságok várják a legkisebbeket. A fesztivált, az Ezer lámpás éjszakája programsorozathoz csatlakozva, ezer lufi és lámpás magasba engedésével zárják

Program: Parázs-Varázs - Családi Hétvége Fesztivál
Helyszín: Alsó Duna-part, Dunaújváros
Időpont: 2016.05.27-29.
Bővebb információ »

6. IV. Hetedhét Játékfesztivál


A IV. Hetedhét Játékfesztivál alkalmával, idén is mesebirodalommá változik Székesfehérvár belvárosa. A jókedvről, kacagásról és élményekről bábművészek, zenekarok, mesemondók óriás játszótér és a gyermeknapi hétpróba gondoskodik. Amiből biztos, hogy nem lesz hiány: kalandos kihívások, rengeteg játék, vidám előadások és nevetés.

Program: A IV. Hetedhét Játékfesztivál
Helyszín: Belváros, Székesfehérvár
Időpont: 2016.05.28-29.
Bővebb információ »

7. Gyereknap a Felsőtárkányi Tóparton


A Gyereknap a Felsőtárkányi Tóparton címmel izgalmas, vidám programokkal örvendezteti meg a gyerekeket gyermeknapon. Versenyfutás, ügyességi játékok, drótkötél, meseút várja az ünneplő gyereksereget. A színes programok közül nem maradhat el az ugrálóvár és az arcfestés, de még habparyval is készülnek a szervezők. A biciklit és a bukót se felejtsék otthon a rendezvény vendégei!

Program: Gyereknap a Felsőtárányi Tóparton
Helyszín: Tópart, Felsőtárkány
Időpont: 2016.05.29.
Bővebb információ »

8. Gyermeknap Szilvásváradon

 
A Gyermeknap Szilvásváradon két napos rendezvényén kerékpárverseny, hullahopp karika és kötélhúzó verseny várja a vállalkozó kedvű gyerekeket. Nem marad ki a programkínálatból a kézműves foglalkozás és az arcfestés, a színpadon pedig táncos-zenés fellépők szórakoztatják a ”kis” nagyérdeműt. A sok játéktól megéhezők és elfáradók, szilvásgombóc-partin szusszanhatnak kicsit.
 
Program: Gyermeknap Szilvásváradon
Helyszín: Lovas Stadion, Szilvásvárad
Időpont: 2016.05.29.
Bővebb információ »

9. Városi Gyermeknap Gyöngyösön

 
A Városi Gyermeknap Gyöngyösön ismét a Fő téren kerül megrendezésre, ahová szeretettel várják a gyerekeket és szüleiket. A jó hangulatot és kikapcsolódást gólyalábasok előadása, bábszínházi előadás, interaktív mesejáték, kézműves foglalkozás és játszóház biztosítja. Az esti órákban könnyűzenei fellépők teszik teljesé a tartalmas kikapcsolódást.
 
Program: Városi Gyermeknap Gyöngyösön
Helyszín: Fő tér, Gyöngyös
Időpont: 2016.05.29., 10:00
Bővebb információ »

10. Miskolci Repülőtéri Gyermeknap


A Miskolci Repülőtéri Gyermeknap idén is megrendezésre kerül. A kilátogató kicsik és nagyok hatalmas szórakozásnak néznek elébe. A színpadon tánctanítás, bohócműsor, kötélhúzás - ahol a gyerekek összemérhetik erejüket a szülőkkel - és tűzzsonglőrök lépnek fel. Sok játéklehetőség közül választhatnak a nap folyamán a gyerekek, köztük lesz ugrálóvár, körhinta, dodzsem, trambulin, óriás csúszda többek között. A nap folyamán továbbá lesz arcfestés, csillámtetoválás, lézerharc, buborék foci, pónilovaglás és állatsimogató.

Program: Miskolci Repülőtéri Gyermeknap
Helyszín: Repülőtér, Miskolc
Időpont: 2016.05.29., 10:00-16:00
Bővebb információ »

11. Váci Gyermeknap 2016.


A Váci Gyermeknapon kirakodóvásár, zenei fellépők, kézműves foglalkozások, gyerekkoncert, arcfestő, mentő-, tűzoltó-, rendőrautó bemutató és lufihajtogató bohócok teszik lehetővé, hogy felhőtlenül teljen a gyermeknap kicsiknek és nagyoknak. Az est folyamán könnyűzenei előadók lépnek fel és zárásként Ezer Lámpás Éjszakája rendezvénysorozat részeként világító lufikat engednek az ég felé.

Program: Váci Gyermeknap 2016.
Helyszín: Március 15. tér, Vác
Időpont: 2016.05.29., 15:00
Bővebb információ »

12. II. Jótékonysági Palacsinta Parádé


A II. Jótékonysági Palacsinta Parádéra kilátogatókat 5000 palacsinta várja teljesen ingyen!
Lesz ugráló vár, gokartozás, állatsimogató, kézműves sarok, arcfestés és sok meglepetés. A nagyszínpadon együttesek és tánccsoportok lépnek fel és a további étel-ital-programok teljesen ingyenesek lesznek.

Program: II. Jótékonysági Palacsinta Parádé
Helyszín: Mars tér, Szeged
Időpont: 2016.05.29., 10:00-14:00
Bővebb információ »

13. Keszthely Városi Gyermeknap


A Keszthely Városi Gyermeknap ismét színes, játékos programokkal invitálja a Balaton-partra a gyerekeket és szüleiket. Bohócműsor, játszóház és kézműves foglalkozás, óriás társasjáték és gyermek táncház garantálja a jókedvet, és a színpadon zenekarok és tánccsoport lép fel.

Program: Keszthely Városi Gyermeknap
Helyszín: Balaton-part, Keszthely
Időpont: 2016.05.29., 15:00
Bővebb információ »

14. Városi extrém gyermeknap


A Városi extrém gyermeknap szervezői azt ígérik, hogy a kilátogató családok egyik tagját sem kell majd este elaltatni. Izgalmasabbnál-izgalmasabb programok és extrém játékok várják az érdeklődőket, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat. Ízelítőül a programok közül: mászófal, kötélpálya, kalandvár, buborékfújó masina, sportos programok és gyermekkoncert.

Program: Városi extrém gyermeknap
Helyszín: Fő tér, Siófok
Időpont: 2016.05.29., 10:00-20:00
Bővebb információ »

Budapesten keresel programot? Akkor válogass az ingyenes fővárosi gyermeknapi rendezvények közül ebben a cikkünkben, kattints »

Fotó: Pixabay.com

hirdetés

[x] hirdetés

hirdetés

Túl sok a savad? Gyakran van égő érzés a nyelőcsövedben? Gyomorfájástól, görcsöktől szenvedsz? Kattints ide és nézd meg, hogy mit tehetsz ellene! >>

vonal

[x] hirdetés

Címkék: gyereknap 2016, gyermeknap 2016, gyermeknapi programok, gyerekprogramok, családi programok, ingyenes programok, vidéki gyereknapi programok

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes családi belépő a vármúzeumokba és állandó kiállításokra - Melyik mikor ingyenes?
Ingyenes családi belépő a vármúzeumokba és állandó kiállításokra - Melyik mikor ingyenes?

Tudtad, hogy akár a teljes család is ingyen látogathatja a legnevesebb vármúzeumokat? Kevesen tudnak arról a kormányrendeletről, amely a múzeumok ingyenes látogatását szabályozza kifejezetten családosok részére.

tovább a cikkre
Kirándulóhelyek Magyarországon - hova menjünk a gyerekkel?
Kirándulóhelyek Magyarországon - hova menjünk a gyerekkel?

A Megyer-hegyi tengerszem és az ipolytarnóci ősmaradványos volt a legkedveltebb hazai kirándulóhely az elmúlt egy évben, tavasszal azonban a bükki időszakos gejzírekre és a rododendronos Jeli Arborétumra kíváncsiak a legtöbben – derül ki a top7hungary.com felméréséből.

tovább a cikkre
Hazai élményfürdők és aquaparkok – hova menjünk?
Hazai élményfürdők és aquaparkok – hova menjünk?

Milyen baba-mama, illetve családbarát szolgáltatásokat kínálnak itthon az élményfürdők? Mikortól kezdhetjük a babákkal a wellnessezést? Hol találhatók a legjobb élményfürdők és aquaparkok? A babaúszás mikortól ajánlott?

tovább a cikkre
Tudtad, hogy van ingyenes a belépő a családosoknak a múzeumokba? - Frissített, kiegészített tartalommal
Tudtad, hogy van ingyenes a belépő a családosoknak a múzeumokba? - Frissített, kiegészített tartalommal

Tudtad, hogy akár a teljes család is ingyen mehet Magyarországon a legnevesebb múzeumokba? Kevesen tudják, de egy kormányrendelet szabályozza, hogy melyik múzeumot melyik hétvégén látogathatják ingyen a családosok.

Összegyűjtöttük Számotokra ezeket.

tovább a cikkre
10 kevésbé ismert kirándulóhely, amely szuper családi program lehet
10 kevésbé ismert kirándulóhely, amely szuper családi program lehet

10 lenyűgöző kirándulóhelyet ajánlunk, amit ha eddig nem fedeztél fel, akkor most ősszel megteheted.
Falvak, kastélyok, szurdokok, látogatócentrumok, melyeket nem biztos, hogy ismersz, pedig a gyereked egészen biztosan élvezné!

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABAVÁRÓ VAN A CSALÁDBAN?
Ajándékot keresel neki? Szeretnéd meglepni valamivel? A Pocakosnapló, a best seller kismamakönyv garantáltan telitalálat lesz! Kattints ide és lepd meg élete legfontosabb naplókönyvével! >>

vonal

[x] hirdetés

Szakértők

Babakonyha

Mit egyen az unokám

Csokis-kókuszos tölcsér csokiöntettel: Leveles tésztás finomság, ahogy a cukrászok készítik! - Mutatjuk lépésről lépésre tovább

Málnás-kókuszos pillesüti recept - Lisztmentes, könnyű sütemény meleg nyári napokra tovább

Cukkini receptek egyszerűen - 5 fenséges cukkinis étel ebédre vagy vacsorára, amíg tart a szezon tovább

A klasszikus csíkos kalács receptje - Így lesz puha és foszlós a tésztája tovább

Csokis-banános kevert süti receptje - Könnyű, omlós sütemény, ami fél óra alatt megvan! tovább

Csupa csoki brownie recept - Ellenállhatatlan süti csokirajongóknak tovább

Diós almatorta - igazi őszi sütemény fahéjjal és porcukorral tovább

Munka, nyugdíj

Munka, nyugdíj

Nyugdíjprémium, nyugdíj-korrekció, rendkívüli nyugdíj-segély 2018: Mennyi plusz pénzre számíthatsz? Nyugdíjszakértő válaszol tovább

Nyugdíj jogszabályok 2018: Egy fontos változás, ami sok nyugdíjba készülőt érint - Nyugdíjszakértő válaszol tovább

Nyugdíjt érintő változások - Mire számíthatnak a nyugdíjasok 2018 második felében? tovább

Ezért fontos, hogy nagymamaként is odafigyelj az egészségedre - Gondtalanul élvezhesd a nagymamaság szépségeit tovább

Nyugdíj-kisokos 2018: Hogyan történik a nyugdíjszámítás? Milyen dokumentumokra van szükség a nyugdíj-igényléshez? tovább

Nők korkedvezményes nyugdíja 2018: feltételei, igénylése, korkedvezményes nyugdíj melletti munkavégzés tovább

Nyugdíj 2018: mennyivel emelkedett idén a nyugdíj? Kik igényelhetnek öregségi nyugdíjat? Mi a feltétele a nyugdíjba vonulásnak? tovább

Életmód

Életmód

Így használd a gyógyvizeket fájdalomcsillapításra! - Melyik gyógyvíz milyen betegségre jó? tovább

A betegségek hátterében vízerek és káros sugárzások is állhatnak tovább

Veszélyesek lehetnek bizonyos gyógynövények! Mit ne adjunk a gyerekeknek? tovább

Ezért muszáj párásítani a csecsemők és gyermekek szobájában tovább

Dohányzol a gyermek közelében? Ezért ne tedd! tovább

Hogyan adjuk be a babáknak, gyerekeknek a gyógyszert? tovább

Gyomorégés, székrekedés, rossz kedv ellen egyél banánt! tovább

hirdetés

ELLÁTÁSOK, TÁMOGATÁSOK KISOKOSA

Állami támogatások, kedvezményes nyugdíj, ápolási díj, időskori segély, egyszeri segély, nyugdíjas bérlet, özvegyi nyugdíj... Nézd meg, hogy mik a feltételei az ellátásoknak, támogatásoknak.

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Zöldséges csirkemell

Zöldséges csirkemell

Várandós kismamáknak ajánlott ételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 4 db csirkemell 1 fej lilahagyma 1 csomó újhagyma 3 db paradicsom 1 db paprika 15 dkg reszelt sajt Tej Jódozott só Bors Mustár Vaj

Recept:

A csirkemellet alaposan megmossuk, majd a mustárral ízesített tejben 1-2 órát pácoljuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát karikákra vágjuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés vajjal. A csirkemellet alaposan lecsöpögtetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk(...) tovább a teljes recepthez...


hirdetés

CSED, GYED, GYES kalkulátor

Tudod, hogy mennyi lesz a Csed, Gyed, Gyes összege? Kalkulátorunkkal könnyen kiszámíthatod. Speciális eset a Tiéd? Nálunk mindenki megtalálja a rá vonatkozó számításokat!

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Szatmáry Tünde Katalin

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

tovább a szakértőhöz >>

Tisztelt Kérdező a kérdését megválaszoltam. Egyéb az ügyhöz kapcsolódó választ az adatvédelmi szabályoknak megfelelően konzultáció során tudok adni, mivel nem ismerem az ügy összes részletét. Köszönöm. Tisztelettel:Szatmáry Tünde Katalin

Ezt olvastad már? [x]
Felnőtt betegségek

4 hétköznapi élelmiszer, ami javíthat a hallásodon - Ezeket fogyaszd minél gyakrabban!

vissza vissza