Mintha nem is a Földön járnál! - Fotókon 5 káprázatos barlang belülről

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


Mintha nem is a Földön járnál! - Fotókon 5 káprázatos barlang belülről Azt gondolhatnánk, hogy a barlangok félelmetes, sötét, rémisztő helyek. Pedig a természet erői lenyűgöző csodákat alkotott, melyek picit sem félelmetesek, hanem ámulatba ejtőek. A színek varázslatos játéka a formákkal életre szóló élményt nyújtanak a szerencsés látogatók számára, de mi elhoztuk Nektek 5 csodálatos barlangot a világ különböző pontjairól. Azt gondolhatnánk, hogy a barlangok félelmetes, sötét, rémisztő helyek. Pedig a természet erői lenyűgöző csodákat alkotott, melyek picit sem félelmetesek, hanem ámulatba ejtőek. A színek varázslatos játéka a formákkal életre szóló élményt nyújtanak a szerencsés látogatók számára, de mi elhoztunk nektek 5 csodálatos barlangot a világ különböző pontjairól.

1. Márvány barlang, Chile
Argentína és Chile határán, Patagóniában található a General Carrera tó, mely évezredek alatt utat tört magának az Andok hegységbe, kialakítva így a világ egyik leglenyűgözőbb természeti látványosságát, a márványkatedrális barlangrendszert. A három részből álló barlangrendszer legnagyobb része az El Catedral (a székesegyház), a két kisebb pedig a La Capilla (a kápolna) és a La Cueva. A tó vize csodálatos smaragd, türkiz és akvamarin kék árnyalatokban tükröződik a barlang falain, ami elég széles ahhoz, hogy a látogatók csónakkal megcsodálhassák az eléjük táruló mesebeli kékséget.
Márvány barlang






















2. Waitomo-barlang, Új-Zéland
A különlegesen szép és érdekes Witomo-mészkőbarlang Új-Zélandon Hamilontól délnyugatra található. A csodálatos cseppkőképződmények mellett, a Waitomo-barlang alatt van egy másik barlang, a Glowworm terem, ami szentjánosbogarat jelent és a Styxnek folyón csónakkal közelíthetünk meg. Itt tárul elénk a föld alatt, a varázslatos csillagos égboltnak tűnő látvány. A barlang falát száz meg száz apró kis kékes zöldes fénnyel világító Arachnocampa luminosa nevű légyfaj lárvája borítja, ami a csillagos égbolt illúzióját teremti meg.
Waitmo-barlang




















3. Hang Sơn Đoòng barlang, Vietnám
Hang Sơn Đoòng barlang, azaz Hegyi folyó barlang a Phong Nha – Ke Bang Nemzeti Park területén, a Vietnami-hegységben található. A barlang különlegessége, hogy felülről egy keskeny résen át világítja meg a nap, saját folyója és dzsungele van, valamint néhol még vékony felhők is kialakulnak benne. A barlang olyan nagy, hogy egy negyven emeletes felhőkarcoló is elférne benne és egyben a világ legnagyobb ismert barlangja is, melyet ezek a méretek is bizonyítanak: A legtágasabb helyeken az üreg 200 méter magas és 150 méter széles, de átlagos magassága és szélessége is 80 méter. Van olyan terme is, ahol több mint 70 méter magas álló cseppkövek találhatók.
Hang Sơn Đoòng barlang



















4. Melissani-barlang, Görögország
A Melissani-barlang Kefalónia szigetének keleti részén található, és egyben a sziget legismertebb látványossága. A barlangot erdő veszi körül egy hegyoldalban és a barlangi tó vize sós és édesvíz keveréke. Különleges látványt nyújt a barlang két csarnoka. Az egyik barlang csarnokának teteje beomlott, így a nap besüt, és varázslatos fényekkel tölti meg a barlangot és a tó vizét. A másik csarnok mennyezetéről cseppkövek nyúlnak le. A barlangot a látogatók csónakkal járhatják be. A legszebb látványt július és augusztusban, délidőben nyújtja, mikor a nap sugarai tükröződnek a tó vizén, varázslatos fényekkel öntik el a barlang falait.
Melissani-barlang




















5. Kamcsatkai jégbarlang, Oroszország
A jégbarlang a Kamcsatka félszigeten található a Mutnovsky vulkán tövében. A vulkán tetejét gleccser borítja. A felszín alatt egy melegvizű patak található, ez alakította ki a barlangot a fagyos jégtakaró alatt. A térségben több vulkán is található, amik a mai napig aktívak. A gleccserek olvadása miatt a barlang teteje megvékonyodott annyira, hogy a napfény átszűrődik rajta. Ennek köszönhető ez a semmivel össze nem hasonlítható látvány, ahogy a napfény különböző színeket fest a barlang mennyezetére.
Kamcsatkai jégbarlang




















Fotó: Internet

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


2016.07.12