15 kreatív ötlet családi fotók kihelyezésére - Így dekoráld családi fotókkal a falat!

Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


15 kreatív ötlet családi fotók kihelyezésére - Így dekoráld családi fotókkal a falat! Válogasd össze kedvenc családi fotóidat a fiókból, válassz egy módszert az általunk bemutatott 15 szuper képfelrakási technikák közül, és dobd fel az otthonotokat a családi fotóitokkal! Nagyobb lányunokákat is vond be a faldekorálásba - élvezni fogja, hogy most ő lehet a dizájner. A családi fotókkal, nyaralásokról készült régi képeinkkel a nappalik és hálószobák csupasz falait egyedi módon fel lehet dobni úgy, hogy közben személyes és meghitt hangulatot teremtünk otthonunkban.

15 kreatív ötletet gyűjtöttünk csokorba, aminek láttán, talán benned is elindul a vezérhangya. A fotókat nem csak szigorúan egymás mellé rendezve, ugyanolyan keretekben akaszthatjuk ki az üres falfelületekre, hanem – mint ahogyan azt a lenti fotóösszeállítás is mutatja- ezer másféleképpen is.



Egyik-másik dekormódszert te magad is könnyen megvalósíthatod, és az ötletek közt akad olyan is, amelyeket inkább “haladóknak” szántunk ötletindításképpen.

1. Fotótartó vállfából
Az unalmas fehér falat nagyon könnyen fel lehet vele dobni ezzel a dizájnnal, ami egyből modern hatást kelt. Fa- és drótvállfát egyaránt használhatunk a művelethez. A képek mögé ne felejts el egységes paszpartukartont tenni, mert csak úgy fog igazán jól mutatni a falon. Az álló és fekvő formátumú képeket még akár váltogathatod is.
Tipp: a családi fotókat szép gyerekrajzokkal is helyettesítheted.



2. Képtartó horgászbotból
A nagypapa vagy nagybácsi horgászbotjából ilyen klassz képtartó készíthető. Ha jól körülnézel a házban, akkor más régi tárgyat is találhatsz, amit ötletesen át lehet alakítani képtartónak.
Tipp: a témának megfelelő képeket rakj bele, mint a képen is: pecabot témája a horgászélmények.



3. Családfa – másképp
Egy terebélyes fát ábrázoló falfestésre vagy tapétára tedd ki a családi fotókat tetszőleges, de mindenképpen szellős elrendezésben.
Tipp: a falfestéshez kérd szakember segítségét.



4. Szívben a fotó
Rajzolj meg egy szép nagy szívet erős kartonlapra (ez lesz a sablonod), majd vágd ki. Rajzold fel a falra a szívalakot. Figyelem: üres falfelületen akkor fog jól kinézni, ha minél nagyobb a szívecske. Fesd át tetszőleges színre úgy, hogy a szoba berendezésével összhangban legyen. Majd helyezd el a szigorúan 1 darab fotót a képen látható módon.
Tipp: alaphangulatnak használhatod az illusztráción látható fehér-szürke kombinációt.



5. Modern családfa
Egy következő verzió családfa elrendezésre: a fa egyik ágát meghosszabbítjuk az ecsettel. Ezután már nincs más teendőnk, mint a képeket a falra rögzítenünk a képen látható módon.
Tipp: a hangulat az élénk narancssárga és a zöld színek finom használata miatt lett ilyen érdekes.



6. Képkeret otthoni textiliákkal, zsinórokkal
Kicsit ódon, mégis letisztult és egységes hangulatot kölcsönöz a lakásnak, ha egy megfelelő teljes falfelületet átfestünk barnára, majd különböző barna képkereteket aggatunk ki. Az akasztók legyenek a megunt textíliáinkból, zsinórokból, öveinkből.
Tipp: régi ruháidat ezzel a módszerrel kreatívan újrahasznosíthatod.




7. Fotófelrakás lépcsőfordulóban, lépcsőházban
A képkeretek itt mind legyenek azonosak, sőt a paszpartu is egységes legyen, mert csak így fog jól mutatni ez a képelrendezés. Az álló és fekvőképek váltogathatják egymást, és szorosra összezsúfolhatjuk a képeinket – így eredményez majd kuckós, bensőséges hatást.
Tipp: Csak szép és igényes fotókat tegyünk a képkeretekbe, mert az automata gépünkkel elkövetett családi nyaralás képei közel nem így fognak mutatni.




8. Fotók kiemelése tapétacsíkkal
Bátran kísérletezhetünk azzal, hogy az egyhangú fehér falat egy nagyon élénk, markáns, függőleges tapéta csíkkal feldobjuk, amibe a képeinket az alábbi módón felhelyezzük. Innentől kezdve csak a fantázia szab határt a további dekorációnak.
Tipp: ma már a tapétaboltig sem kell elfáradni, online minden könnyebben megrendelhető, és még a választék is bővebb.




9. Fotóválogatás fehér falon
Ezt a módszert bármikor-bárki kipróbálhatja, amikor csak kedvet érez hozzá. Válasszunk 3-4 egyforma fehér keretet, 2-3 egyforma sötét keretet, újabb 3-4 egyforma fa képkeretet – majd rendezgessük a képeket, ahogy íz ízlésünk diktálja.
Tipp: A fehér paszpartu itt is jól fog mutatni.




10. Képtartó régi deszkákból
A pincéből felhozott néhány régi deszkával kellemes ódon hangulatot teremthetünk.
Tipp: attól még, hogy régi a deszkánkkal régies hatást szeretnénk  elérni, a fát attól még le kell kezelnünk, és nem elég csak összeszögelni.




11. Álképkeret ragasztószalaggal
Különböző mintájú, színezetű ragasztószalagokkal az alábbi hatást érhetjük el.
Tipp: Különféle ragasztószalagot hobbiboltokban, barkácsáruházakban, papír-írószer boltokban szerezzünk be.




12. Modern képfelrakási módszer madzaggal és csipesszel
Végtelenül egyszerű technika arra az esetre, ha modernizálni szeretnénk a szoba hangulatát.
Tipp: a szürke falon jól mutat a rózsaszín dekoráció.




13. Szív-alakú fotókollázs felirattal
Rendezgessük a képeket szív alakba, és feliratnak egy nagyon pozitív üzenetet vagy mottót válasszunk.




14.   Színes hangulatfotók képkeret nélkül
Képkeret nélkül is jól mutatnak a fotók, ha egymáshoz közel rendezgetjük őket. A méret és a formátum lehetőleg egységes legyen, csak 1-1 lógjon ki a sorból.
Tipp: bontsuk meg középen a képáradatot egy kedves emléktárggyal, amit az egyik kedvenc utunkról hoztunk magunkkal.



15. Fényképfelrakás sarokra
A képeket sarokra is rendezhetjük. még az sem zavaró , hogy a két falfelület eltérő színű, sőt!
Tipp: válasszunk fehér képkeretet (azzal nem lehet elrontani semmit), de azok ne egyformák, hanem egymástól teljesen eltérő stílusúak legyenek.



Fotók: Pinterest, Facebook

Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


2015.06.19