Főoldal > Cikkek > Lélekbúvár > Ezért van szüksége az unokának a nagymamikra, nagypapikra - olvasóink üzeneteiből válogattunk

Ezért van szüksége az unokának a nagymamikra, nagypapikra - olvasóink üzeneteiből válogattunk

Szülőklapja képHűséges nagymama és nagypapa olvasóink megfogalmazták nekünk, hogy miért is van olyan nagy szüksége a nagyszülőnek az unokára és az unokának a nagyszülőkre. A csodálatos és rendkívüli érzést nehéz szavakba önteni, de olvasóinknak sikerült. Éljenek a nagymamák és nagypapák és a boldogságot sugárzó unokák!

Szerző: Nagyszülők Lapja
2016-08-15
Forrás: Nagyszülők Lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Hűséges nagymama és nagypapa olvasóink megfogalmazták nekünk, hogy miért is van olyan nagy szüksége a nagyszülőnek az unokára és az unokának a nagyszülőkre.

Az Imádom az unokám Facebook oldalunkon nemrégiben megjelentettünk egy kedves posztot arról, miért is van szüksége az unokáknak a nagyszülőkre - hiszen az unokák nem tudnak csak úgy maguktól elkényeztetődni.

Erre reagálva rengeteg kedves hozzázólás született: megtudtuk tőletek, hogy milyen mély érzéseket él át a nagyszülő, amikor az unoka közelében lehet. Sokan, sokféleképpen igyekeztetek szavakba önteni az érzéseiteket, amit unokák iránt éreztek. Mert ilyenkor a nagyszülő megáll, és egy pillanatra elakad: el sem tudja mondani, hogy mennyire szereti az ő drága unokáit.Elárultátok nekünk többek között azt, hogy mennyire más "hangja van a háznak", amikor hazamennek az imádott unokák; mi egy igazi nagymama dolga; és hogy nyolc unokát is lehet-e egyformán szeretni. (Csak hogy ne kelljen végig izgulnod a cikket, eláruljuk: lehet).

A sok-sok komment közül nehéz volt választani - álljon itt most egy kis válogatás tőletek!

Így írtok ti, nagyszülők - az imádott unokákról..."Nem csak kényeztetjük az unokákat, hanem szigorúan, de sok szeretettel, törődéssel, odafigyeléssel segítünk nekik. No, és nekünk is szükségünk van az unokára! Jó látni a kisunoka fejlődését, hallgatni a csiripelését, szinte átlényegülök, amikor együtt vagyunk. Nevetünk, játszunk együtt, érdekes témákról beszélgetünk. És szólni kell a nagypapákról is. Mi szerencsés nagyszülőknek mondhatjuk magunkat, mert együtt unokázunk. Amit a nagypapa képes az unokának nyújtani, azt én nem, és ez fordítva is igaz. A nagypapa együtt szerelget az unokánkkal, közösen megjavítják a rossz játékokat. Ha kell, a nagypapa kincses ládát készít. És teszik ezt a nagypapák mind sok-sok türelemmel. Éljenek a nagypapák sokáig!"
(S. L. Ildikó)

heart

"Nekünk nagyszülőknek is égetően szükségünk van az unokákra! Úgy vélem, hogy segítenek nekünk a gyerekeink kirepülésekor bennünk ragadt szeretet levezetni. Elvégre nem dajkálhatok egy felnőttet..."
(Sz. Tibor)

heart

"A mi kisunokánk egy gyönyörűséges hercegnő, bár tudom, hogy mindenkinek a sajátja a legszebb. Egy unokának a nagypapájára is épp annyira nagy szükség van, mint a nagymamájára. Egy nagypapa épp úgy el tud olvadni egy csodálatos mosolytól, egy ártatlanul kimondott szótól, mint a nagymama. Amikor az unokák haza mennek, olyan üres lesz a ház, hogy nem találjuk helyünket. Ilyenkor azokból az elhangzott szavakból, gesztusokból táplálkozunk, amik elhangzottak - egészen a következő találkozásig. Ilyenkor az idő mindig ólomlábakon jár."
(T. Józsefné)

heart

"Én a Józsi nagyapámat szerettem nagyon. Mások szerint morgós vénember volt, mégsem úgy emlékszem rá, hogy egyszer is rám mordult volna. Így felnőtt fejjel azt mondanám igazi paraszt értékekkel bíró ember volt, aki szerette az állatokat és a földet. Együtt mentünk tejért a csarnokba a kannával, font, mesélt; bodzapuskát, fűzfa sípot faragott... Én 5 éves forma voltam, amikor egy csendes napon itt hagyott bennünket. Örökre. Örültem volna, ha tovább van velünk."
(P. Zsolt)

heart

"Csodálatos dolog nagyinak lenni! Ezt az érzést csak akkor tudjuk meg, és éljük át, amikor azzá válunk. Az unoka egyetlen mosolyától elolvadunk!"
(B. Nándorné)

heart

"Az öregségben egy jó dolog van: az unokák."
(S. Ildikó)

heart

"Korán váltam nagymamává. Most 68 éves vagyok, és az én drága unokáim most töltötték be a 23. és 25 életévüket. Örülök, hogy ilyen hosszasan követhettem életük minden momentumát, és szeretném is még egy jó ideig követni sorsukat. Ellenben a hangsúlyok megváltoztak mára. Felnőtt unokáimmal ma már barátként tudunk beszélgetni, személyes életükről, a régmúltról, az élet igazán fontos dolgairól. A kötődés mértéke nem változott, sőt! Hálát adok a Teremtőnek, hogy ezt a csodát megélhettem és megélhetem."
(R. Edit)

heart

"Nekünk, nagyiknak az unokákra nagy szükségünk van, mert ez kettőnk között egy különleges kapcsolat."
(Márta néni)

heart

"A kölcsönös szeretet...imádat...élmény... - mind ez elmondhatatlan. Ezt érezni, tapasztalni kell!"
(Cs. Margó)

heart

"Nincs nagyobb boldogság egy unokánál!"
(S. Ilona)

heart

"Egy unokát nem csak kényeztetni kell, hanem tanítani is. Tanítani sok mindenre. Játszás közben fel sem tűnik nekik, hogy miközben foglalkozunk velük, tanulnak."

heart

"A kényeztetés a nagyik dolga."
(N.Sz. Kata)

heart

"Imádom mind a nyolc unokámat! Mindegyiket külön-külön van miért imádni"
(G. Istvánné)

heart

"Ez mind-mind csodálatos dolog, amit előttem leírtatok. De tudjátok meg, hogy ezek a dédunokákra még jobban vonatkoznak. Csodaszép megérni azt, hogy dédi mama lehess."
(H. Piri)

Köszönjük Nektek, hogy megosztottátok velünk az érzéseiteket!
Fotó: Laurie Goodman Photography
Forrás: Imádom az unokám! - Facebook oldal

hirdetés

[x] hirdetés

Címkék: nagyszülő, unoka, kapcsolat, szeretet, gyermeknevelés, nagyszülői ház, nagyszülői szerep

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

Kapcsolódó cikkek

5 ok, amiért az unokáknak nagyon fontos a nagyszülőkhöz való kötődés
5 ok, amiért az unokáknak nagyon fontos a nagyszülőkhöz való kötődés

A legtöbben úgy vélik, a nagyszülők ahhoz értenek igazán, hogy miként kényeztessék el a kisunokáikat - ezt én is tapasztaltam. De ezen túlmutat az a tény, azáltal, hogy a nagyszülők helyet kapnak a gyermekem életében, mindennapjaiban, kölcsönösen hatással vannak egymásra.

tovább a cikkre
7 fontos dolog, amit nagyszülőként megtanulhatsz az unokádtól!
7 fontos dolog, amit nagyszülőként megtanulhatsz az unokádtól!

Szoktál azon gondolkodni, hogy nemcsak az unokád tanul tőled új ismereteket, kedves énekeket-mondókákat, hasznos élettapasztalatot, hanem ez fordítva is lehetséges? Miért ne tanulhatnál te magad az unokádtól olyan dolgokat, amire szükséged lehet lenne nap mint nap?

tovább a cikkre
11 megindító fotó egy nagypapáról és unokáiról - Ilyen a tökéletes nagyapai szeretet
11 megindító fotó egy nagypapáról és unokáiról - Ilyen a tökéletes nagyapai szeretet

Gyermekei történetét kívánja megörökíteni a lengyel Alina Gabrel-Kamińska, aki Lenka és Thyme anyukája, fekete-fehér családi fotóit pedig Lenki i Tymianki elnevezésű blogján teszi közzé. Mint Alina megjegyzi, életüket nem szavakkal, hanem a képek által szeretné bemutatni, minden nappal egy újabb fejezetet nyitva meg a gyermekek életében - és a blogon is.

tovább a cikkre
5 dolog, amit feltétlenül taníts meg az unokádnak az életről
5 dolog, amit feltétlenül taníts meg az unokádnak az életről

A nagyszülőknek nem az a dolga, hogy az iskolás tananyagot biflázzák az unokákkal, ám ez nem jelenti azt, hogy tőlük ne tanulhatna a gyermek. Sőt, nagyon sok mindent kifejezetten a nagyitól vagy a nagypapától sajátítanak el az unokák anélkül, hogy észrevennék.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABAVÁRÓ VAN A CSALÁDBAN?
Ajándékot keresel neki? Szeretnéd meglepni valamivel? A Pocakosnapló, a best seller kismamakönyv garantáltan telitalálat lesz! Kattints ide és lepd meg élete legfontosabb naplókönyvével! >>

vonal

[x] hirdetés

Szakértők

Babakonyha

Mit egyen az unokám

Karácsonyi diós-fahéjas kuglóf recept - Csak keverd össze a hozzávalókat és már sütheted is! tovább

Sütés nélküli zserbógolyó recept: 30 perces csokis süti, ha gyorsan készítenél valami finomat tovább

Fahéjas csiga receptje házilag - Így lesz igazán puha és omlós a tésztája tovább

Csokis-kókuszos tölcsér csokiöntettel: Leveles tésztás finomság, ahogy a cukrászok készítik! - Mutatjuk lépésről lépésre tovább

Málnás-kókuszos pillesüti recept - Lisztmentes, könnyű sütemény meleg nyári napokra tovább

Cukkini receptek egyszerűen - 5 fenséges cukkinis étel ebédre vagy vacsorára, amíg tart a szezon tovább

A klasszikus csíkos kalács receptje - Így lesz puha és foszlós a tésztája tovább

Munka, nyugdíj

Munka, nyugdíj

Nyugdíjprémium, egyszeri nyugdíj-kiegészítés 2019: Ennyi plusz pénzre számíthatnak a nyugdíjasok és nyugdíjszerű ellátásban részesülők! tovább

Nyugdíjat érintő változások 2019: Ezentúl még több minden beleszámítható a szolgálati időbe! - Nyugdíjszakértő válaszol tovább

Nyugdíjat érintő gyakorlati és jogszabályi változások 2019: Mi a teendőd, ha idén eléred az öregségi nyugdíjhoz szükséges kort? tovább

A nyugdíjasok leginkább a fővárosban dolgoznának egy felmérés szerint tovább

Nyugdíjat, illetve nyugdíj melletti munkavállalást érintő változások 2019-ben - Nyugdíjszakértő válaszol tovább

Öregségi nyugdíj igénylés 2019: Mire készüljenek azok, akik 1955-ben születtek és 2019-ben mennek nyugdíjba? tovább

Nyugdíj 2018: Nyugdíjprémium, decemberi nyugdíj utalása, Erzsébet-utalvány, adategyeztetési eljárás - Mire figyelj oda? tovább

Életmód

Életmód

Ezért fogyassz rendszeresen levest! - Levesfogyasztás élettani hatásai, levesfőzési fortélyok, levesek a diétában, levespor veszélyei tovább

Fürdőgyógyászati kezelések kisokos: Melyik kezelés milyen betegség ellen hatásos? - Szakember válaszol tovább

Így használd a gyógyvizeket fájdalomcsillapításra! - Melyik gyógyvíz milyen betegségre jó? tovább

A betegségek hátterében vízerek és káros sugárzások is állhatnak tovább

Veszélyesek lehetnek bizonyos gyógynövények! Mit ne adjunk a gyerekeknek? tovább

Ezért muszáj párásítani a csecsemők és gyermekek szobájában tovább

Dohányzol a gyermek közelében? Ezért ne tedd! tovább

hirdetés

ELLÁTÁSOK, TÁMOGATÁSOK KISOKOSA

Állami támogatások, kedvezményes nyugdíj, ápolási díj, időskori segély, egyszeri segély, nyugdíjas bérlet, özvegyi nyugdíj... Nézd meg, hogy mik a feltételei az ellátásoknak, támogatásoknak.

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Zöldséges csirkemell

Zöldséges csirkemell

Várandós kismamáknak ajánlott ételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 4 db csirkemell 1 fej lilahagyma 1 csomó újhagyma 3 db paradicsom 1 db paprika 15 dkg reszelt sajt Tej Jódozott só Bors Mustár Vaj

Recept:

A csirkemellet alaposan megmossuk, majd a mustárral ízesített tejben 1-2 órát pácoljuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát karikákra vágjuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés vajjal. A csirkemellet alaposan lecsöpögtetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk(...) tovább a teljes recepthez...


hirdetés

CSED, GYED, GYES kalkulátor

Tudod, hogy mennyi lesz a Csed, Gyed, Gyes összege? Kalkulátorunkkal könnyen kiszámíthatod. Speciális eset a Tiéd? Nálunk mindenki megtalálja a rá vonatkozó számításokat!

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Szatmáry Tünde Katalin

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

tovább a szakértőhöz >>

Tisztelt Rozália!
Természetesen kérheti a megállapított saját jogú nyugdíj "újraszámolását". Javaslom , hogy felülvizsgálati kérelemet terjesszen elő a határozaton szereplő úgyszámra hivatozva a határozatot hozó szerv felé.
Üdvözlettel:Szatmáry Tünde Katalin www.ugyintezesazonnal.hu

Ezt olvastad már? [x]
Utazás

Varázslények - Mesebeli küldetés: Új kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban, kalandvágyó gyerekeknek!

vissza vissza