Gyors szilvás lepény recept - Így lesz puha és könnyű a tésztája

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Gyors szilvás lepény recept - Így lesz puha és könnyű a tésztája Szuper gyors szilvás lepény receptet mutatunk! A tésztát 10 perc alatt be lehet keverni hozzá, a sütési idő pedig nem több, mint 45 perc. Ízletes, könnyű szilvás süteményt kapunk, amit reggelire teához vagy uzsonnára hosszú kávéhoz ajánlunk. A szilva talán legismertebb elkészítési formája a szilvás gombóc, amibe sok háziasszonynak bele szokott törni a bicskája. Ezért mi most egy szuper egyszerű receptet mutatunk, ami ízre ugyanolyan finom, csak éppen töredék idő alatt elkészíthető. A szilvaszezon közepén élvezzük ezt a ragyogó gyümölcsöt, amit vitaminokban ugyan nem túlságosan, de élelmi rostban rendkívül gazdag.

Szilvás lepény - gyorsrecept




Hozzávalók a tésztához
  • 3 tojás
  • 20 deka porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 deci olaj (például kókuszolaj)
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 deka liszt
  • Vaj és zsemlemorzsa a tepsi aljára

Hozzávalók a töltelékhez
  • 60-70 deka szilva
  • 3 evőkanál porcukor
  • Fahéj, vaníliás cukor tetszés szerint

Elkészítés


1. A tészta elkészítéséhez a tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.

2. Hozzáadjuk az olajat, a reszelt citromhéjat, sütőport és alaposan összedolgozzuk.

3. Az elkészült tésztamasszát az előzőleg kivajazott, zsemlemorzsázott tepsiben eloszlatjuk.

4. A szilvát alaposan megmossuk, kimagozzuk, egyenletesen megszórjuk porcukorral, ízlés szerint meghinthetjük még fahéjjal, vaníliás cukorral.

5. A szilvákat a tésztára oszlatjuk.

6. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol körülbelül 40 percig sütjük. (Tűpróba).

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2016.09.29