Fotók: ilyen menő az új vizes játszótér Budapesten! - Ide mindenképpen vidd el a gyereket idén, ha itt a kánikula

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


Fotók: ilyen menő az új vizes játszótér Budapesten! - Ide mindenképpen vidd el a gyereket idén, ha itt a kánikula 2018. június 21-én, a füllesztő nyári, meleg időt kihasználva, átadásra került egy új vizes játszótér Kispesten. A 4000 nm-es, ingyenes vizes játszótér a legnagyobb Budapesten. Elsőként a Zöld Ágacska óvodásai próbálhatták ki a vizes játszóteret. 2018. június 21-én, a füllesztő nyári, meleg időt kihasználva, átadásra került egy új vizes játszótér Kispesten. A 4000 nm-es, ingyenes vizes játszótér a legnagyobb Budapesten. A kispesti önkormányzat építette a gyerekek és a közösség örömére.

Vizes kalandjátszóteret adtak át Kispesten


A hivatalos átadó ünnepségen elsőként a kerületi gyerekek nevében a Zöld Ágacska óvodásai próbálhatták ki a vizes játszóteret, melyen 9 látványos vizes játék is kialakításra került.


Fotó: MTI / Kovács György

Hol található Kispesten a vizes játszótér?
Budapest XIX. kerületében, Kispesten, a Berzsenyi utcai orvosi rendelő, a Zöld Ágacska Óvoda és a Puskás Ferenc Általános Iskola melletti területen.


Fotó: Facebook / Kispest Város

Mi mindent találsz az új vizes játszótéren?
Világítótorony, kalózhajó, csúszda, homokozó, mozaikkal díszített patakmeder zsilipkapukkal, párásító, tengeri csillag, ivókút, padok és kerékpártároló szintén van a játszótéren. Hiányosságként jelölték meg a már odalátogatók, hogy aki nem közvetlenül a közelében lakik, nem tud hova elmenni wc-re (Nyitás után 3 héttel voltunk a játszóteret kipróbálni, ekkkor már gondoskodtak egy mobil wc-ről a játszón - a szerk.), illetve a játszótéren kevés a lombos árnyék, így a kísérőknek főhet a feje, ha sokat állnak a napon, míg csemetéjükre várnak.


Fotó: Szülők Lapja

Kik használhatják a játszóteret?
A játszóteret 2-14 éveseknek tervezték, de kérik a szülői felügyeletet, az esetleges balesetek elkerülése végett. S bár köszöntőjében a polgármester elsősorban a kerület lakóihoz szólt és az ottani gyerekeket invitálta, természetesen a játszótér minden játszani vágyó gyerek előtt nyitott.


Fotó: Facebook / Kispest Város

A kispesti vizes kalandjátszótér nyitvatartása:
A tervek szerint a nyári időszakban május 1-től szeptember 30-ig 8.00 és 21.00 óra között, a téli időszakban október 1-től április 30-ig pedig 8.00 órától 18.00 óráig lesz látogatható a játszótér. Bár a téli időszakban mint hagyományos játszótér üzemel, hisz a vizes elemek olyankor nem működnek.


Fotó: MTI / Kovács György

Érdekesség a játszótérről
Amennyiben a hőmérséklet 20 fok alá süllyed, vagy túlzottan, szeles, esős az idő, akkor a vizes elemek kikapcsolásra kerülnek, ugyanis az üzemeltetők egy „mini meteorológiai” állomással figyelemmel kísérik az időjárási viszonyokat.

És amíg nem tudsz személyesen eláátogatni oda, itt egy szuper videó a kalandjátszótérről:



Ezeket láttad már? Ezek a legnépszerűbb vizes játszóterek az országban olvasóink szerint »

Forrás: kispest.hu
Fotók: MTI / Kovács Tamás; Facebook / Kispest Város, Youtube, Szülők Lapja

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2018.07.10