Így készül karácsonyi dísz és dekoráció földimogyoróból - 15 aranyos kreatív ötlet az ünnepekre, fotókkal!

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


Így készül karácsonyi dísz és dekoráció földimogyoróból - 15 aranyos kreatív ötlet az ünnepekre, fotókkal! Ha már unod a Mikulás-zacskókban levő földimogyoró rágcsálását, de sajnálod kidobni őket, készítsetek belőle karácsonyi díszeket! A gyerekek biztosan élvezni fogják a kézműveskedést, s közben a motorikus képességeiket is fejlesztitek! Szóval, földimogyoró-gyűjtés indul! Hamarosan itt a Mikulás és a Mikulás-zacskók jó szokás szerint töltve vannak földimogyoróval. De mi van akkor ha nem akartok mogyit rágcsálni, de sajnáljátok kidobni? Vajon mire lehet felhasználni még, ami jópofa és hasznos is egyben? Nos, a gyerekekkel isteni kis karácsonyi díszeket, meglepetéseket lehet készíteni. Mindössze pár dolog kell hozzá. 



És ne feledjük! Az apró terményekkel, magokkal való kreatívkodás nem csupán a fantáziáját dolgoztatja meg a gyermekeknek, hanem kiválóan fejleszti motorikus képességeiket is!


13+1 pompás, kreatív ötlet, mit alkossatok a gyerekekkel földimogyoróból


1. Betlehemi csoportkép
Ugye milyen egyszerű? Csupán kicsit roppantsd meg a mogyoró héjját, ahol az "arcok" lesznek, s az egészet helyezzd egy fakorong-alapra. Rögzíthetőek a kis figurák és a fenyőfaágacskák pár csepp ragasztó segítségével.


Fotó: Pinterest

2. Betlehemi királyok
Maradék filc vagy más anyagból készítsd el a királyok köpenyeit, 1-1 flitterrel vagy gombbal rögzítsd a már megfestett mogyorókra! A pici koronákat papírból készítsd el!


Fotó: freefunchristmas.com

3. Csiga-biga
Pár dióhéj és apró ágacskák segítségével mindössze pár perc összeállítani 1-1 csiguszt.


Fotó: Pinterest

4.  Kolibri
Fesd be a mogyorót szép színesre és díszitsd ki pár tollal és csőrként akár egy fogpiszkálódarabot is felhasználhatsz. Ha óvatosan kilyukasztod a mogyoróhéjt, akkor már be is tudod tűzni a "csőrét".


Fotó: meaningfulmama.com

5. Mikulás-sereg
Csupán festék és ecset - más nem is kell. Na jó, egy kis képzelőerő sem árt. A festék lehet tempera, vízfesték vagy akrill, egytől-egyig jó választás.


Fotó: ideaninben.exblog.jp

6. Rénszarvas-koszorú
Bárkinek mosolyra húzódna a szája, ha ilyen koszorú fogadná valainek az ajtaján, igaz? A szarvasok füle tökmag, az orra pedig lehet borsból is akár.


Fotó: Pinterest

7. Manók
A Mikulás segítői pici drótok segítségével álltak lábra.


Fotó: familyfun.go.com

8. Karácsonyfa-díszek
Maguk a mogyorószemek sokféleképpen festhetők, díszíthetők. Egy-egy csöpp ragasztóval rögzíthető pici zsinórdarab a figurák fejéhez és kész is a karácsonyfadísz!


Fotó: weheartit.com

9. Angyalkák
Újabb karácsonyfadíszek, az angyalszárnyak csomagolópapírból, az angyalkák haja pedig fonalból és girland-darabkából készült.


Fotó: koniginnenreich.blogspot.de

10. Nyuszi
Mindenki imádja a nyuszikat, ugye? Csak két pamacsfület és pamacsfarkincát kell a mogyira ragasztani.


Fotó: dekoherz.blogspot.de

11. Vidám figurák
Ehhez a kompozícióhoz csak gyűjts össze pár ágat, tobozt és némi maradék fonalat, s már lehet is variálni a szereplőket! Minden gyermek imádni fogja, hidd el!


Fotó: family.disney.com

12. Hóember
A pici hóemberek sem hiányozhatnak a karácsonyfáról.


Fotó: Pinterest

13. Babák
Kislányoknak nem maradhatnak ki a cuki kisbabák!


Fotó: dinhduong.com.vn

14. Még szarvasok
A szarvasok orra cukorka is lehet, ha nem eszik meg mindet a gyerekek...


Fotó: deindy.de

15. Itt zseníliadrótból van a rénszarvas szarva!


Fotó: onelittleproject.com

Olvasd el ezt is!
Így készül a mogyoró-hóember a karácsonyfára! Lépésről lépésre leírás »

Fotók: deindy.de, Pinterest, freefunchristmas.com, dinhduong.com.vn, family.disney.com, dekoherz.blogspot.de, koniginnenreich.blogspot.de, weheartit.com, familyfun.go.com, ideaninben.exblog.jp, meaningfulmama.com, onelittleproject.com

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2017.12.06