Mi mindenre jó a muffinpapír? 11 zseniális ötlet otthoni kreatívkodáshoz - A gyerek is imádni fogja!

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


Mi mindenre jó a muffinpapír? 11 zseniális ötlet otthoni kreatívkodáshoz - A gyerek is imádni fogja! Számos alkalommal jártam úgy, hogy muffin-készítésnél megmaradt pár darab papírforma, a sütihez már használni nem tudtam, de tartogassam még pár hónapig míg újra sütök? Vagy dobjam ki csak úgy? Az pazarlásnak éreztem. Így kicsit utánanéztem, mi mindenre tudnám felhasználni a maradék muffinpapírt. Számos alkalommal jártam úgy, hogy muffin-készítésnél megmaradt pár darab papírforma, a sütihez már használni nem tudtam, de tartogassam még pár hónapig míg újra sütök? Vagy dobjam ki csak úgy? Azt pazarlásnak éreztem. Így kicsit utánanéztem, mi mindenre tudnám felhasználni a maradék muffinpapírt.

11 kreatív ötlet a megmaradt muffinpapírok felhasználására





1. Szülinapi dekoráció
Névnapra, szülinapra, vagy bármely más indokkal tartott gyerekzsúrra igen bámulatos dekoráció a sok-sok muffinpapírból készült, felfüggeszthető gömb. A közepe lehet egy hungarocell gömb, vagy labda, esetleg felfújt lufi, amire szépen ráragasztgatjuk a muffinpapírokat.


Fotó: omgivelser.blogspot

2. Nyuszi
Bár nincs húsvét, a legtöbb gyerek imádja a nyuszikat, naphosszat simogatnák őket, s mennyire tudnak örülni egy nyuszirajznak vagy figurának! Ehhez sincs másra szükség, csak egy papír alapra, amire ráragaszthatjuk a a nyuszifejeket, némi ecsetre és festékre és már festhetjük is a cuki nyuszifüleket. Tipp: Ha nincs kedved szemeket festegetni, rezgő szemecskék a legtöbb hobbiboltban kaphatók.


Fotó: iheartcraftythings

3. Virágok
Gyönyörű virágokat készíthetünk muffinpapírból - igazi tavaszt varázsolnak még a komor évszakokba is!


Fotó: hellowonderful.co

4. Jégkrémtartó
Ez egy praktikus ötlet, amit imádni fog a gyerkőc (s persze minden felnőtt is), aki nem szereti, ha a jégkrémtől ragacsos lesz a keze, a ruhája. A muffinpapír közepén átszúrjuk a jégkrém pálcikáját és már nincs is lecsöppent édesség! Persze azért órákig így sem érdemes tartogatni a nyalánkságot!


Fotó: asubtelereverlry

5. Girland/függöny
Fűzhető a megmaradt muffinpapírokból látványos girland vagy térelválasztó függöny, csupán egy erősebb cérnára, hímzőfonalra és tűre van szükség hozzá. MInden egyes átfűzött papír után érdemes pici csomót tenni a fonalra, ogy ne csússzanak össze a papírkák. Minél színesebb, annál látványosabb.


Fotó: lespomettesduchat.blogspot

6. Hajpánt/koszorú
Minden kislánynak kell egyszer egy saját koszorú, korona, fejék, hajpánt, miért ne készülhetne épp muffinpapírból? A papírcsészék közepe díszíthető gombbal, gyönggyel, csillámmal, kinek-kinek ízlése szerint.


Fotó: pequeocio

7. Tájkép vagy üdvözlőkártya
Saját kezű üdvözlőkártya díszthető a papírkákkal, vagy akár tájkép is lehet belőle a falon, a különböző színű papírokból szivárványt ragasztunk a papír közepére, a fehér muffinpapírokból pedig csodás felhőcskék készülnek.


Fotó: iheartcraftythings

8. Virágcsokor
Sok muffinpapír megmaradt? Akár egy egész csokorra való? A következő képen pont ez látható. Készíthető ragasztóval vagy összefűzve cérnával, minden virágfejet 1-1 hurkapálcához rögzítve és az egész jól érvényesül egy kis vázában az asztalon. Kis lakásunk éke lehet, akár tél van, akár nyár, elhervadni soha nem fog. Kivéve, ha véletlenül meglocsoljuk...


Fotó: liagriffith

9. Pohárvédő
Ezzel az egyszerű, ám nagyszerű trükkel a nem kívánatos bogarak távoltarthatóak innivalónktól.Csak szúrd át a szívószálad a papíron és kész is!


Fotó: onecrazyhouse

10. Fényképes emlék
Egy képkeretbe kis virágot ragasztunk muffinpapírból és színes papírból. A virágfej közepébe pedig beillesztjük a gyermek fotóját. Akár több gyermekfotó is felkerülhet egy képre, akár egész virágmező is lehet az alapja.


Fotó: pagingsupermom

+1. Szalvétagyűrű
És még egy igen hasznos és elragadó felhasználási mód: a muffinpapírok közepét kivágva belefűzhető az asztaldísznek is kiváló szalvéta. Nem kell bajlódni a hajtogatással, így is lenyűgöző a hatás.


Fotó: Kissné Kiss Ildikó (a tulajdonos engedélyével!)

Fotók: Kissné Kiss Ildikó, liagriffith, pagingsupermom, onecrazyhouse, iheartcraftythings, omgivelser.blogspot, pequeocio, artprojectsforkids, asubtelereverlry, hellowonderful.co

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2017.07.03