Raklapokból kerti játszókuckó a gyereknek - Így készítsd el egyszerűen 6 lépésben! Fotókkal, leírással

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


Raklapokból kerti játszókuckó a gyereknek - Így készítsd el egyszerűen 6 lépésben! Fotókkal, leírással Egy egyszerű, ám nagyszerű játékkuckó építése nem is olyan bonyolult feladat, mint gondolnánk. Pár lépésben megmutatjuk, hogyan készül néhány raklap, csavar, kötél, ponyva és némi festék felhasználásával egy tuti kis bunker a gyerekeknek, ahol játszhatnak, pihenhetnek, álmodozhatnak. Szeretnéd meglepni a gyerekeket egy egyedi, fantasztikus kis házzal a kertben? Ami csak az övék, elbújthatnak, bandázhatnak, nagy álmokat szövögethetnek benne? Fényképes összeállításunkból most megtudod, hogy lepheted meg egy ilyen szuper fészekkel.

Megmutatjuk, hogy csináld, mindössze 6 lépés az egész és elég pár órácskát rászánnod. az anyagigény is elég csekély, csak használaton kívüli raklapokra, csavarokra/szegekre/kötelekre és némi ponyvára, festékre lesz szükséged hozzá. Figyelem! Nagyon fontos a paletták megfelelő fiválása az esetleges balesetek elkerülése végett.

Használt raklapok új élete, avagy így készül a kerti játékkuckó


1. lépés
Először is türd fel az ingujjad és szemeld ki a helyszínt, ahol felépíted a házikót. Ha ez megvan, fogj három raklapot és erősítsd őket egymáshoz a képen látható pozícióba. A rögzítés történhet szögbelövővel, kötéllel, nagy facsavarokkal, stb. A feleslegesnek ítélt lécdarabolat a rögzítés előtt és után is el lehet távolítani egy fűrész segítségével.




2. lépés
Laza nyári munkára fogd be a körülötted futkosó gyerkőcöket, ecset vagy henger a kezükbe, és mehet a pacsmagolás. Azért részletes utasítást adj nekik, és bizony nem árt némi munkafelügyelet is, nehogy több legyen a festék rajtuk, mint a raklapokon. Persze célszerű az egész műveletet jó időben, minél kevesebb ruhában végezni, azt gondolom nem kell megmagyaráznom, miért... Festés előtt nem árt csiszolni, de nem kötelező.




3. lépés
Egy újabb raklap felhasználsával készíts tetőt a kuckóra, néhány lécet feszíts le róla és a tökéletes illeszkedés érdekében vágd ferdére a lécek végeit. Csavarokkal és anyákkal a legjobb rögzíteni a fedelet, mégis csak kiábrándító lenne (és persze balesetveszélyes), ha egy nagyobb széllökés vagy a gyerekek viháncolása közben búcsút venne az épület többi részétől, igaz?
Terheléses próba végezhető a képen látott módon.




4. Lépés
A tetőhöz fel nem használt raklapból akár kétszárnyú ajtó is fabrikálható, kell hozzá némi ajtópánt a barkácsboltból, vagy ha van otthon régi ajtó, talán azon is akad.




5. lépés
Az ajtók lefestése se maradjon el, adjunk nyugodtan a külcsínre is! Ha akarjátok, persze egyedi festéssel még jobban feldobhatjátok a házikót.




6. Utolsó simítás
Ok-ok, persze állnak már a falak, ajtó is van, és a tetőgerendák a helyükön, ám az eső attól még bőrig áztat minden ide húzódó lurkót! Na, mi hiányzik még? Igen, a tető. A legegyszerűbb valamilyen vízálló anyagból, ponyvából, sátoranyagból, fóliából ráhúzni a tetőt, ezúttal se feledkezz meg a megfelelő fixálásról! Kötözd, szegeld, csavarozd, mindegy, csak tartson, hogy érezze a gyerkőc, neki milyen tökéletes kis saját lakja van! Ugye milyen szuper lett?



Nézd meg korábbi cikkünkben, milyen szuper homokozók készülhetnek házilag »

Fotók: 99pallets.com, happywanderer

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2017.06.15