A régi babaágy csak foglalja a helyet? 10 kreatív ötlet, hogy mire tudod még használni a lakásban és a kertben!

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


A régi babaágy csak foglalja a helyet? 10 kreatív ötlet, hogy mire tudod még használni a lakásban és a kertben! Ügyes kezű nagypapák, dekoráló kedvű nagymamák, ha van hozzá kedvetek és időtök, mutatunk pár ötletet, mi mindent lehet készíteni a már kiszuperált, vagy feleslegesség vált babaágyakból. Újrahasznosítás indul! Amikor a kisgyermek már kinővi első babaágyát, sokszor elajándékozásra kerül családtagoknak, barátoknak, vagy eladóvá válnak vagy kidobásra ítélik őket. Viszont ha nem akartok vesződni az értékesítésével vagy sajnáljátok csak úgy kidobni, akkor itt van pár igazán jópofa ötlet, hogyan lehet hasznosítani a gyerekágy egy-egy darabját, vagy akár az egész ágyat.

Ezt csináld rácsos ágyból! 10 kreatív ötlet a kinőtt babaágy egyedi felhasználására


1. Ruhaszárító
Egyszerűen az ágy oldalrácsát kell csak nekitámasztani a falnak (ha kisgyerek van a közelben, inkább legyen rögzítve, nehogy ráboruljon) és már mehetnek is rá száradni a ruhák.


Fotó: pinterest

2. Képtartó
Csupán néhány csipesz és egy kis ragasztó kell ennek az igazán látványos képtartónak az elkészítéséhez.


Fotó: pinterest

3. Tányér/fedőtartó
Ha már nincs hely a szekrényben a sok tányérnak, fedőnek, készíts egy állványt nekik a használaton kívüli babaágy rácsából!


Fotó: creatingreallyawesomefunthings

4. Virágállvány
Ma már ott tartunk, hogy virágokat, növényeket bármibe lehet ültetni. Régi autógumiba, használaton kívüli bakancsba, lyukas lavórba... Miért pont a babaágy rácsából ne lehetne virágtartót csinálni?


Fotó: pinterest

5. Játéksarok
Ehhez túl sok szerszám sem szükséges, csak szereld le az oldalrácsot, fordítsd feje tetejére az ágyat és hopp, már kész is gyerekkuckó!


Fotó: creatingreallyawesomefunthings

6. Ruhásszekrény
Minden kislánynak kell egy saját ruhásszekrény, ugye?


Fotó: pinterest

7. Íróasztal
Ó, igen, előbb-utóbb ennek is eljön az ideje. Íróasztal kell a gyerkőcnek. De minek újat venni? Elég egy kissé átaklakítani a régi babaágyat!


Fotó: pinterest

8. Kiskonyha
Játékkonyha - kisfiúk, kislányok kedvenc szerepjátéka, néhány edény kell csak hozzá!


Fotó: pinterest

9. Kültéri világítás
Ehhez már létra is kell, hogy fel tudjátokakasztani ezt a praktikus világítást, akár karácsonykor, akár csak a nyári estéken némi égősor felhasználásával kitűnő dekoráció!


Fotó: pinterest

10. Biciklitároló
Ugye te sem szereted, ha a bringák csak úgy szanaszét hevernek? Ha ilyen tároló áll a kertben, biztos nem teszi le máshova kétkerekűjét a kis kerékpár-bajnok.


Fotó: pinterest

Fotók: pinterest, creatingreallyawsomefunthings, straightstitchdesigns

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2017.05.26