15 szuper kreatív ötlet papírgurigából, amit készíts el a gyerekkel - Nézd, mi mindenre jó a wc-papír guriga!

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


15 szuper kreatív ötlet papírgurigából, amit készíts el a gyerekkel - Nézd, mi mindenre jó a wc-papír guriga! A wc-papír vagy a konyhai papírtörlő gurigája nagyszerű alapanyag egy kis otthoni barkácsoláshoz, érdemes összegyűjteni minél többet, hogy aztán néhány kiegészítővel igazi csodákat alkothassunk belőle az unokánkkal. Mutatunk néhány ötletet. A vécépapír vagy a konyhai papírtörlő gurigája nagyszerű alapanyag egy kis otthoni barkácsoláshoz, érdemes összegyűjteni minél többet, hogy aztán néhány kiegészítővel igazi csodákat alkothassunk belőle az unokánkkal. Mutatunk néhány ötletet.




házak papírgurigából

1. Autók
Fektessétek el a papírgurigát, a felső részén vágjatok ki egy ablakocskát, és hajtsátok vissza, mintha ülés lenne. Fessétek le a gurigákat akrilfestékkel vagy temperával. Kartonpapírból (vagy egy másik gurigából) készítsétek el a kerekeket és a kormányt, fessétek le ezeket is. A kerekeket miltonkapoccsal rögzítsétek az autó oldalán, a kormányt pedig egy pötty ragasztóval.

autók

2. Sellők
Amíg a fiúk az autókkal bíbelődnek, a lányok készíthetnek valami csajosabbat. A gurigababák ruhája, szoknyája és sellőfarka színes papírból készül, a hajukat kivághatjátok egy másik gurigából. Természetesen hajcsatra is szükségük van, ehhez a csillámos matrica a megfelelő alapanyag.  Az arcokat pedig egyszerűen megrajzolhatjátok filctollal.

sellők

3. Szörnyek
Ahol sellők élnek, ott természetesen szörnyeknek is lenniük kell! Rajzoljátok meg a szörnyecskék arcát, készítsetek rájuk csíkokat és pöttyöket, majd kérjétek meg az unokát, hogy fesse ki őket temperával vagy filctollal. A végeredmény akkor lesz tökéletes, ha a kis lények megkapják a pompom-csápjaikat. (Apró pompomokat hobbiboltban vásárolhattok.)

szörnyek

4. Cicák
Ezek a cuki cicák a legtürelmetlenebb unokának is örömet szereznek majd, hiszen csak az arcukat kell megrajzolni filctollal, miután a guriga tetejét kissé benyomtátok, hogy kialakuljanak a cicafüleket. Azért jó, ha sikerül hófehér gurigát vásárolnotok. Masnit száraztésztából készíthettek: kenjétek be egy kis ragasztóval, szórjátok be csillámporral, és száradás után ragasszátok a cica fülére.

cicák

5. Nyuszik
Húsvét közeledtével nem maradhatnak ki a felsorolásból a nyuszik sem. Ezeket a példányokat színes papírral borították be, fülük is abból készült, a lábuk pedig filcből. Az orruk gomb, de akkor is cukik lesznek, ha csak megrajzoljátok, vagy papírból készítitek el. Golyózós szemeket hobbiboltban vásárolhattok.



6. Katica
Ez a kis katica a legkisebbek kedvence lesz, hiszen nagyon egyszerű elkészíteni. Piros papírból vágjatok ki egy kört, felezzétek el, rajzoljatok rá pettyeket. A gurigára ragasszatok fekete papírt, vagy fessétek be. Készítsétek el a szemeket és a csápokat, és kész is.

katica

7. Házikók
Nem csak állatkák, de házikók is készülhetnek a gurigákból. Fessétek le őket, vágjatok rá apró ajtókat, ha van türelmetek, szikével ablakokat is készíthettek. Ha gyorsabban szeretnétek végezni, papírból készítsétek el az ablakokat, tetőket.

házak

8. Csomagocskák
Ha az unokánk apró meglepetést szeretne adni valakinek, készítsünk hozzá csomagot gurigából. Nyomjátok össze kissé a gurigát, a végeit hajtsátok be. Tegyétek bele a meglepetést, majd kössétek át egy szalaggal.

csomag

9. Korona
Díszítsétek a gurigát dekotapasszal (persze ki is festhetitek, csillámot is ragaszthattok rá). Vágjatok koronaformát belőle, lyukasszátok ki kétoldalt, fűzzetek bele kalapgumit, és kész is a legszebb királylány.

korona

10. Karkötő
Ragasszatok színes papírokat a gurigákra, ha tapétaragasztóval kenitek be a felületüket, még szebben kisimul rajtuk a dekorpapír, és masszívabbak, ellenállóbbak is lesznek. Vágjátok tetszőleges hosszúságra, majd hosszában hasítsátok fel őket.

karkötő

11. Nyomda
Hajtogass különböző formákat a gurigákból, el is felezheted őket, de ha egészben hagyod, kevésbé maszatolja össze magát az unokád. Nyomdázzatok különféle színekkel.

nyomda

12. Autópálya
Hosszában vágjátok ketté a gurigákat, csúsztassátok egymásba őket, tegyétek a pályát egy fellépőre vagy kosárra, és indulhat is az autóverseny. Vajon melyik jármű ér le először?

autópálya

13. Ceruzatartó
Mindannyian készítettünk gyerekkorunkban ceruzatartót papírgurigából, de ez az ötlet egy kicsit más. Ragasszatok fel a négy darab gurigát egy kartondarabra, majd ragasztópisztoly segítségével vonjátok be madzaggal. A vastagabb madzaggal hamarabb végeztek! A talpán kilógó felesleget le is vághatjátok.

ceruzatartó

14. Fali dísz
Nem csak bohóságok, de igazán szép alkotások is készülhetnek papírgurigából. Nyomjátok össze a gurigákat, vágjátok fel fél-egy cm-es szeletekre. Tervezzétek meg, milyen formát készítetek belőle, aztán ragasszátok össze. Száradás után fessétek ki, ha fekete lakkfestékkel fújjátok le, olyan lesz, mintha kovácsoltvas lenne.

feldísz

15. Ültetés
Nem csak unokáknak, de nekünk is jó ötlet: a tavaszi virágmagokat vagy zöldségmagokat ültessük papírgurigákba, így könnyedén elválaszthatjuk őket. Amikor rendesen kitavaszodik, mehetnek a kertbe, akár a gurigával együtt.

ültetés

Fotók: listinspired.com, dosmallthingswithlove.com, todaysparent.com, frining.com, loveandmarriageblog.com, niftydiys.com, buzzfeed.com, nerdywithchildren.com, favecraft.com, sosoactive.com, mamapapabubba.com, recycled-things.com, Pinterest, goodhomedesign.com

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2017.03.17