Papírrepülő hajtogatás lépésről lépésre: 4 repülőtípus, amit papírból hajtogathatsz

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


Papírrepülő hajtogatás lépésről lépésre: 4 repülőtípus, amit papírból hajtogathatsz Papírrepülőt hajtogatni szuper elfoglaltság, amit apa vagy nagyapa tud a legjobban megmutatni egy kisfiúnak. Cikkünkben négy fajta repülőgép, illetve légi jármű típust is mutatunk, hogy legyen miből választani. Papírrepülőt hajtogatni apával vagy nagypapával remek fiús elfoglaltság, nem csak azért, mert hosszú időre képes lekötni az örökmozgó unokát, hanem papírhajtogatás közben nagyszerűen ügyesedik a kisgyerek keze, szaknyelven szólva: finomodnak ujjainak csiptető mozdulatai; alkotás közben szárnyal a fantázia, miközben az óvodában, iskolában szerzett feszültségek észrevétlenül oldódnak.

Amikor azon kapjuk az unokát, hogy szépen, csendben, nyelvét kidugva egymaga készíti el a kreatívabbnál kreatívabb repülőcsodákat, akkor biztosak lehetünk benne, hogy kellően meghoztuk az unoka kedvét a hajtogatáshoz.



Ha kifejezetten arra utazunk, hogy a kisfiú írása szépen fejlődjön, akkor kérjük meg őt arra is, hogy dekorálja ki az elkészült járműveket zselés zsírkrétával, filctollal vagy festékkel.

Az alábbiakban 3 sémát mutatunk azoknak, akik szívesen hajtogatnak minta alapján. A 3 séma alatt pedig plusz egy rövid videót is találsz, amit érdemes megtekintened.

Jetstream jellegű repülő hajtogatása


Nagyon egyszerű meghajtogatni, nem beszélve arról, hogy jól lehet röptetni a kiváló aerodinamikája miatt.



Kép forrása: Wikipédia

Egyszerű űrsikló hajtogatása néhány lépésből


Végtelenül egyszerű légi jármű, amit pár lépésből meg lehet hajtogatni. Ehhez a repülőhöz négyzet alakú lapot használjunk.


Kép forrása: paperplaneideas.blogspot.hu

Star Wars vadászgép hajtogatása


Készítsetek belőle jó sok példányt, írjátok fel rájuk a Star Wars feliratot, és már kezdődhet is a Csillagok háborúja apával vagy nagypapával.


Kép forrása: Pinterest

Ikermotoros papírrepülő hajtogatás - videó



Forrás: YouTube

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2017.02.24