Papírhajtogatás gyerekeknek: így készül a hajó, a kocka és a sótartó papírból - Lépésről lépésre videókkal!

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


Papírhajtogatás gyerekeknek: így készül a hajó, a kocka és a sótartó papírból - Lépésről lépésre videókkal! Három rövid videót mutatunk inspirációképpen, ami egyszerű papírjárművek és egy látványos papírkocka hajtogatását mutatja be. Vezesd rá az unokádat a papírhajtogatásra, erre a nagyszerű kreatív elfoglaltságra! Nagycsoportos ovisoknak és kisiskolás gyerekeknek szinte kötelező, mert ezáltal észrevétlenül és játékosan ügyesedik a kis kezük, amire a szépírásnál lesz szükségük! Papírrepülőt hajtogatni talán mindenki tud, de amikor azzal szalad oda hozzád az unoka, hogy hajtogass neki hajót vagy sótartót (mert látta valahol), akkor már lehet, hogy elbizonytalanodsz, és megvakarod a fejed. Ugyanis a papír járművek, papír eszközök hajtogatása nem is olyan egyszerű, mint ahogy arra óvodás vagy iskolás korunkból emlékszünk.

Nézd meg a lenti 3 rövid videót inspirációképpen, egyrészt, hogy lásd, mivel lehet nagyot villantani a kisunokád előtt, másrészt, hogy rávezesd az unokádat erre a nagyszerű kreatív elfoglaltságra!

Nagycsoportos ovisoknak és kisiskolás gyerekeknek kimondottan ajánlott a papírhajtogatás, mert ezáltal észrevétlenül és játékosan ügyesedik a kis kezük, és könnyebben vagy szebben fognak írni majd az iskolában. Arról nem szólva, hogy a papírhajtogatás benti játéknak sem utolsó, ha kint hideg vagy barátságtalan az időjárás.

Papírhajó-hajtogatás


Elkészítési idő: 2-3 perc

Végtelenül egyszerű művelet a papírhajó hajtogatása. Válassz hozzá különböző színű kreatív papírokat, és már kezdődhet is az unokával a közös hajógarmada-készítés. Meglátod, nagyon fogja élvezni az esti fürdetés közben a saját maga által készített kishajókat, amelyek pont annyi ideig maradnak fent a vízen, ameddig a rövid esti fürdetés tart.


Forrás: Youtube / Manó kuckó

Papírkocka hajtogatás


Elkészítési idő: 4-5 perc

Elképesztően kreatív és látványos papírkocka hajtogatását egy rövid videóban mutatják be az alkotók. Egy ilyen papírkocka elkészítése - ha már jól megy - akkor nem tart tovább 4 percnél. Kezdőknek vagy kisebb gyerekeknek természetesen sokat kell gyakorolniuk hozzá, ami nem is baj, mert addig is ügyesedik a kis kezük.


Forrás: Youtube / Manó kuckó


Papír sótartó hajtogatás


Elkészítési idő: 2-3 perc

Csiki-csuki néven emlékszünk rá még gyermekkorunkból, de sokan "sótartóként" is emlegetik, húsvétkor pedig rögtönzött tojástartóként hasznosíthatjuk. Kislányok ügyesen kidekorálhatják, színes filctollal szebbé tehetik és rövid szerencse üzeneteket írhatnak bele - így válhat belőle kreatív szerencsemondó tárgyacska.

Próbáld meghajtogatni te magad is, és meglátod, milyen régi kedves emlékeket fog előidézni...


Forrás: Youtube / Traposo US

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2017.02.06