7 aranyos hóember hétköznapi tárgyakból - Így készítsd el a gyerekkel!

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


7 aranyos hóember hétköznapi tárgyakból - Így készítsd el a gyerekkel! Készítsetek hóembert a gyerekkel közösen - gombokból, virágcserépből, zokniból, papírból, villanykörtéből! Barátságos téli hangulatot varázsolhattok a lakásba egy-kettőre! Mutatjuk az ötleteket. Szerettek kézműveskedni, barkácsolni, vágni, ragasztani a gyerekkel közösen? Akkor ezt a fotós összeállítást nagyon fogjátok kedvelni!

Egy nagyon kedves, évszakhoz illő témát, a hóember figurát mutatjuk, aminek számtalan variációjából merítettünk példákat. Talán nem is gondolnád, hogy egyszerű hétköznapi tárgyakból és eszközökből, milyen szenzációs gyerekalkotások születhetnek. Mutatjuk a kedvesebbnél-kedvesebb téli ötleteket kreatív délutánokhoz!

Kreatív ötletek hóemberre - készítsétek el a gyerekkel közösen!


1. Színes gombokból, filcanyagból, fagyis pálcikából ilyen vidám hóemberkék készülhetnek. Ha hurkot is tesztek rá, akkor karácsonyfadísz vagy lakásdekoráció válik belőle.


Fotó: FreshIdeen

2. A lenti hóemberek kiégett, használaton kívüli villanykörtékből készültek. A havas hatást úgy érhetitek el, hogy a hobbifestéket egyszerűen ráspriccelitek a hóemberformákra. Ezután jöhet a dekorálás!


Fotó: FreshIdeen

3. Hófehér zoknit töltsetek meg sóval, és ragasszatok rá a filcanyagból kivágott mosolygós szájat, répaorrot, gombokat és kezet. Hasonló szemeket és pompomot minden hobbiboltban kaphattok.


Fotó: Pinterest

4. Mini virágcserepet fessetek le hófehérre, dekoráljátok hóemberesre. A kalap készülhet fekete kreatív papírból vagy filcanyagból, de akármilyen otthoni, nem használatos fekete ruhadarab is jó szolgálatot tehet.


Fotó: Pinterest

5. Trendi hóembert úgy lehet készíteni, hogy eltértek a hagyományostól, a megszokottól. Nézzétek meg a lenti képet, ahol mind a kettő hóember tengerkék színű, és mégis mindenki tudja, hogy téli évszak legbarátságosabb szimbólumáról van szó. A ferdén felvarrt kis szemecskék még meseszerűbbé teszik a hóemberfigurát.


Fotó: Deavita

6. Hangulatos hóemberes lakásdekort láthattok a lenti képen. Mindenképpen fehér fényképkeretet válasszatok az alkotáshoz, háttérnek pedig apró mintás kreatív lapot vagy szalvétát.


Fotó: Deavita

7. Remek alkalom, hogy a legkisebbet is bevond a téli varázs hangulatába, ha már egyszer a természet nem kényeztet bennünket pihe-puha hófedte utcaképpel… A kistesó adja a kézlenyomatot, a nagytesó pedig átadhatja magát a festészet élvezetének.


Fotó: Kinder-spielewelt.de

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2017.01.17