Buborékfújó folyadék készítése házilag: csak 4 alapanyag kell hozzá

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


Buborékfújó folyadék készítése házilag: csak 4 alapanyag kell hozzá Bár az üzletekben rengetegféle buborékfújó kínálja magát, az egyszerű, pár száz forintos változattól a sok ezres buborékfújó szerkezetig, valójában bárki otthon is előállíthatja a szükséges folyadékot és gyárthat hozzá eregetőeszközt is. Mi most két változatot mutatunk, egyet óriás, egyet pedig apró buborékokhoz. Buborékokat eregetni jó móka, ami pedig még jobb, hogy valójában otthon te is előállíthatod a szükséges folyadékot és gyárthatsz hozzá eregetőeszközt is, az unokák legnagyobb örömére.

Mi most azt mutatjuk meg, hogyan lehet óriásbuborékokat gyártani, olvasd el a leírást és meglátod, nem kell hozzá sem sok idő, sem fergeteges kézügyesség, csupán néhány dolgot kell előtte megvenned.

Szuperfolyadék óriás buborékokhoz


Hozzávalók:
  • 1 bögre (körülbelül 3 dl) folyékony mosogatószer
  • 1 evőkanál (15 g) guargumi vagy kukoricakeményítő, esetleg más zselésítő anyag
  • 15 g sütőpor (1 zacskó és még egy késhegynyi)
  • 16 bögre víz



Először keverd össze a mosogatószert, a kukoricakeményítőt és a sütőport, majd az elegyhez töltsd hozzá a vizet és kézi habverővel kavarj néhányat rajta, hogy jól összekeveredjenek a folyadékok.



Az eregetőpálcához vegyél két, körülbelül 50 centis fém- vagy farudat (régi karnis darabja, kötőtű vagy bármi megteszi, akár két bot is), valamint egy 1,5-2 méternyi gyapjúfonalat. A fonalat erősítsd a rudakra az ábra szerint, fűzhetsz bele egy nehezéket is, hogy ne gabalyodjon össze olyan könnyen.



Ha készen vagy, mártsd a szuperfolyadékba, és máris eregetheted az óriási buborékokat!

Videón is megnézheted az elkészítés menetét:



Folyadék apróbuborék-fújáshoz


Ha nem akarsz óriás buborékokat eregetni, hanem sok-sok apró bubival varázsolnál mosolyt az unokád arcára, akkor a következő recepthez nyúlj.

Hozzávalók:
  • 1 bögre langyos víz
  • 30 ml glicerin, amit patikákban szerezhetsz be
  • 60 ml folyékony mosogatószer

A hozzávalókat egyszerűen keverd össze, és már készen is van.



Eregetőeszköznek bármit használhatsz, amit megtalálsz a háztartásban és lyukacsos, remekül megfelel például a célnak a nagyobb lyukú tésztaszűrő is. Házilag is barkácsolhatsz fújóeszközt: ehhez végy egy pálcikát (lehet bot, nem használt evőpálcika vagy bármi) és tekerj rá egy hurkot bármilyen drótból. Ezt mártsd bele a folyadékba és indulhat a bubi-móka.

Ha az elkészítést videón is megnéznéd, akkor íme:



Olvasd el ezt is!
Kánikulai napokra 11 szuper vizes játék, amit otthon is elkészíthetsz - benne a gyerekek kedvence, a házi vízi csúszda is! »

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2015.06.25