Ügyességi játékok gyerekeknek kerti partikra - Fotókkal

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


Ügyességi játékok gyerekeknek kerti partikra - Fotókkal Néhány frappáns játékötletet adunk, hogy mit is lehet a gyerekekkel játszani a kerti összejöveteleken. Az ötleteket akár tovább is lehet gondolni - a lényeg, hogy a gyerekek jól szórakozzanak és nagyot mozogjanak. 1.
Rögzítsünk lufikat szorosan egymás mellé, és kérjük meg a gyerekeket, hogy egy darts nyíllal próbálják azokat „kilőni”.
Konzervdobozból építsünk egy gúlát, és kérjük meg a gyerekeket, hogy a konzervhalmot egy dobásra próbálják meg leborítani.



2.
Ételfestékkel színezzük be a füvet a képen látható módon, és kérjük meg a játékosokat, hogy csak a kezüket használják, a térdüket ne tegyék le. Kezdjünk el felsorolni szavakat, pl. sárgadinnye, eper, levelibéka. Arra a színre kell a játékosoknak tenni a kezüket, amilyen színű az adott tárgy vagy élőlény. Pl.: levelibéka – zöld.
A játékon szabályokkal könnyíthetünk-nehezíthetünk. (Pl.: ha a játékos megmondja, hogy hogyan szaporodik a béka, akkor leteheti az egyik térdedet is).



3.
Célbadobó bármilyen anyagból, bármilyen kifeszíthető megoldással - időjárásálló anyagnak a barkácsáruházakban kapható sátoranyag lehet alkalmas.



4.
Célbadobó karikákkal. Ügyes nagypapák bármikor tudnak ehhez hasonló célbadobót kreálni, csak a megfelelő karikát kell hozzá megtalálni.



5.
Akadálypálya kötélből. Úgy kell végigmenni az akadálypályán, hogy nem szabad a kötélhez hozzáérni.
Könnyített verzió: egyszerűen csak végig kell menni a kötélpályán – ennél a verziónál a legalsó köteleket is olyan magasságra kell állítani, hogy jó nagyot kelljen a gyerekeknek lépniük. Bármilyen kis kertben vagy teraszon is könnyen kivitelezhető megoldás.



6.
Fessetek kavicsot, és díszítsétek vele a balkont vagy kiskertet.



7.
Akasszatok ki üres konzervdobozokat a képen látható módón. Ki tud több kavicsot beledobni?



8.
Mászóka régi használt gumiabroncsból. Nem csak dekoratív lesz tőle a kert, hanem izgalmas bújócskahelyszín is a kisgyerekek számára.



9.
Vegyetek megfelelő számú járólapot. Fessétek le ízlés szerint, és készítsetek belőle ugróiskolát.



10.
Ügyességi játék ping-pong ütővel. Ha nagyobb gyerektársaságot kell elszórakoztatnod, akkor a vetélkedős játékok mindig beválnak. A ping-pong ütőre kell helyezni a ping-pong labdát. A kijelölt akadálypályán úgy kell vele egyensúlyozva végigmenni, hogy az ne guruljon le.



11.
Ügyességi játék lufival. Tölts meg lufikat vízzel, a játékosoknak a két térdük közé kell szorítaniuk azt, és úgy végighaladniuk az akadálypályán. Főleg kánikulai melegben nagyon szórakoztató program!


Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2015.05.26