Kreatív játékötletek rossz időre, vagy gyerekzsúrokra

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


Kreatív játékötletek rossz időre, vagy gyerekzsúrokra Gyerekbulik elmaradhatatlan kelléke a szívószál. Nincs is nagyobb élvezet, mint a szívószállal szürcsölni a finom itókát, aztán buborékot fújni a pohárba, és izgatottan lesni, hogy a szülők mikor szólnak..


Ragasszunk képet
Szükséges eszközök:
- szívószálak
- olló
- ragasztó
- papír



Elkészítése:
Először találjuk ki, hogy mit ábrázoljon a kép, mit szeretnénk készíteni, majd ezt rajzoljuk rá egy papírra. (A kisfiúk pl egy teherautót készíthetnek szívószálból.)  Ezután a szívószálakat különböző hosszúságúra daraboljuk.
A körülrajzolt területet beragasztózzuk a papíron, majd a szívószál darabokat szorosan egymás mellé helyezve elkészítjük a képet.
Használhatunk más kellékeket is, pl az autó kerekét kupakokból alakítjuk ki.
Szép emlék lehet egy ilyen kép egy kellemes buliról!


Szívószál-korona



Szükséges eszközök:

- színes szívószálak
- olló
- széles ragasztószalag, vagy öntapadós fólia
- kartonpapír

Elkészítése:
A szívószálakat különböző hosszúságúra vágjuk, a ragasztón szorosan egymás mellé helyezzük a darabokat. A kartonból kb 3-4 cm szélességű csíkot vágunk, amit körben összefogunk - a gyerekek fejének méretéhez igazítva (fejpántként). A kartonra ráragasztjuk a már összeragasztott szívószálakat. El is készült a korona!


Gömbök szívószálból



Szükséges eszközök:

- hungarocell-, vagy papírgömb
- szívószál
- olló
- ragasztó
- damil, vagy erős fonal

Elkészítése:
A szívószálakat kb 3 cm-es darabokra vágjuk. A fonalat rákötjük a gömbre, ezzel fogjuk tudni felakasztani a kész művet. A szívószálakat ráragasztjuk a papírgömbre, jól rányomva tartjuk, míg meg nem szárad minden egyes darab.
A kész gömbbel dekorálhatjuk a buli helyszínét!

 


Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2014.09.09