Erzsébet program: Már nagyszülők is pályázhatnak unokáikkal a kedvezményes nyaralásra! - Pályázati feltételek, határidő

Nagyszülők Lapja

Juttatások, támogatások

Nagyszülők Lapja


Erzsébet program: Már nagyszülők is pályázhatnak unokáikkal a kedvezményes nyaralásra! - Pályázati feltételek, határidő Ezentúl nagyszülők és unokáik is üdülhetnek az Erzsébet-program keretében! Mik a pályázat feltételei? Mennyi a pályázati díj? Meddig lehet pályázni? Három új lehetőség nyílik meg az Erzsébet-programon belül, vasárnaptól a nagyszülők és az unokák, az egyszülős családok, valamint a két gyermeket nevelő családok is jelentkezhetnek az Erzsébet-programra - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára gyereknapon, vasárnap, a Családok budapesti világtalálkozójának záró rendezvényén.

Nagyszülőknek és unokáknak
Ezentúl nagyszülők és unokáik is üdülhetnek az Erzsébet-program keretében! Pályázni az a nagyszülő tud, aki a pályázat benyújtásának napján öregségi illetve korkedvezményes nyugellátásban részesül, valamint a 2016. évre megállapított havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147.000 forintot és nem rendelkezik egyéb, további rendszeres jövedelemmel, vagy foglalkoztatott jogviszonyban állóként a háztartásában az egy főre jutó rendszeres havi jövedelem nem haladja meg a 2017. január 1-jén érvényes minimálbér összegét.

Elnyert támogatás esetén:
- a pályázó nagyszülő és a vele közös háztartásban élő házastársa/élettársa, egyedülállósága illetve egészségügyi akadályoztatása esetén az unokák egyik szülője/gondviselője 5.000,- Ft/fő pályázati hozzájárulás befizetésével;

- a pályázat benyújtásakor a pályázatban szereplő 3-14 év közötti gyermek(ek) 2.500,- Ft/fő pályázati hozzájárulás befizetésével;

- a pályázat benyújtásakor a pályázatban szereplő 15-18 év közötti gyermek(ek) 5.000,- Ft/fő pályázati hozzájárulás befizetésével veheti(k) igénybe az elnyert üdülési támogatást.

Az üdülési támogatás igénybevétele a családdal együtt üdülő, 3 év alatti gyermek részére térítésmentes, azonban a pályázó profiljában kötelező megadni a 3 év alatti gyermek(ek)re vonatkozó adatokat is. A pályázói profilban megjelölt személyek módosítására a pályázat benyújtását követően nincs lehetőség.

4-5 napot pihenhetnek együtt
Az elnyert üdülési támogatás választott üdülési időszaktól és helyszíntől függően 5 nap / 4 éjszaka, vagy 4 nap / 3 éjszaka időtartamú lehet. Az Alapítvány a támogatást Szálláshely Utalvány formájában, vagy Erzsébet-utalvány Plusz kártyán postai úton juttatja el a kedvezményezettek számára.

Egyedülálló, valamint 2 gyermekes szülőknek is
Az Erzsébet-program emellett - a nagycsaládosokon kívül - immár az egyedülálló, valamint a két gyermeket nevelő szülőknek is lehetőséget kínál arra, hogy 4 vagy 5 napot pihenhessenek gyermekeikkel. A jelentkezés feltétele, hogy a pályázó magánszemély háztartásában élő családtagok egy főre jutó rendszeres, havi nettó jövedelme ne haladja meg a 2017. január 1-jén érvényes minimálbér nettó összegét (84 788 Ft). A pályázatban egyedülálló szülők esetén legalább egy 18. életévet be nem töltött gyermek, kétgyermekes családok esetén két kiskorú és a pályázatot benyújtó személy házas- vagy élettársa szerepeltethető.

Bővebbet ebben a cikkünkben olvashatsz a lehetőségről: Nyaralj együtt a gyerekekkel akár 10 ezer forintból »

Hogyan lehet pályázni?
Mindhárom esetben pályázni kizárólag elektronikusan lehet 2017. május 28. és 2017. június 30. között, a www.erzsebetprogram.hu oldalon, regisztráció és pályázói profil létrehozását követően.

Forrás: MTI, www.erzsebetprogram.hu

Nagyszülők Lapja

Juttatások, támogatások

Nagyszülők Lapja


2017.05.29