Csökkenő, homályos látás, fényérzékenység - Egy hatékony természetes szer a szemfáradtság ellen

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


Csökkenő, homályos látás, fényérzékenység - Egy hatékony természetes szer a szemfáradtság ellen Gyakran érezzük, hogy szemünk a nap végére kifárad, látásunk homályosodik - és ahogy idősödünk, úgy válik a helyzet egyre komolyabbá. Hogyan védhető a szem egészsége? Mit tegyünk, hogy a szemfáradtság tünetei később jelentkezzenek? (x) Szemünk az a szervünk, amit éber állapotunkban állandóan használunk: a szemünkkel tájékozódunk, olvassuk el a híreket, követjük a napi eseményeket, de szemizmaink akkor is dolgoznak, amikor ellazult állapotban egy pontra meredve nézzük a tévét vagy nyomkodjuk az okostelefont.

Sőt, utóbbi esetekben még nagyobb terhelést kapnak a szemek, hiszen a bámulástól a szemizmok kifáradnak, a kevés pislogástól pedig a szaruhártya is kiszárad és érzékennyé válhat.

Mindehhez jönnek még a 40-50 év környékén felbukkanó szemproblémák: az öregedéssel együtt jár ugyanis a szemlencse rugalmasságának folyamatos csökkenése, ezért az érintettek egyre kevésbé látják élesen a betűket olvasáskor - különösen a délutáni-esti órákban, amikor a szem amúgy is már fáradtabb.



Mi is a szemfáradtság?
A szemfáradtság olyan szembetegség, amelyet számos tünet jellemez:
- szemgyengeség
- szemirritáció
- fókuszálási nehézségek a különböző távolságra lévő tárgyakra
- fényérzékenység
- zavaró esti fények
- romló mélységérzékelés, amely reggeltől esti súlyosbodik, különösen azoknál, akik napi 4-7 órát töltenek képernyő előtt

Hasonlóan a kamera lencséjéhez, amely beállítható a közeli és távoli tárgyakra fókuszálásra, az egészséges szem is képes erre. Azonban a fáradt vagy öregedő szem nehezebben fókuszál, a szemizmok gyengülése lassítja az érzékelést.

Hogy a fenti tünetek minél később jelentkezzenek, érdemes olyan hatóanyagokat bevetni, melyek késleltetik a szem öregedési folyamatát és jó hatással vannak a fáradt szemre.

Így óvhatod szemed és látásod egészségét!


Lutein és zeaxantin, a szem egészségének őrzői
A szem egészségéért két fontos mikrotápanyag felelős: a lutein és a zeaxantin. Ők ketten fontos alkotórészei a szemben található makulának (sárgafolt), mely védi a szemet a nap káros ibolyántúli sugaraitól. A lutein és a zeaxantin semlegesíti a retinában a szabadgyököket, hiányukban könnyebben kialakul homályos látás, mely időskorban akár látásvesztéshez is vezethet.

Mivel szervezetünk nem képes luteint és zeaxantint előállítani, így ezeket a mikrotápanyagokat rendszeresen be kell vinni a szervezetbe.

Hogyan vihető be a szervezetbe a megfelelő mennyiségű mikrotápanyag?
A sötét, leveles zöldségek, mint a spenót vagy a kelkáposzta, különösen jó luteinforrások, zeaxantin pedig élegnagyobb mennyiségben a kukoricában található. Ugyanakkor például napi 2 tál nyers spenót elfogyasztására lenne szükségünk, ha biztosítani szeretnénk a szem lutein igényét. Ráadásul a kor előrehaladtával a táplálékkal bevitt luteinnek egyre kevesebb mennyisége szívódik fel és épül be a retinába, ezért fontos olyan forrást találni, amely biztosítja a szükséges mennyiséget.

LUTEIN-PLUSZ - Ezt szedd a jó látásért!
A LUTEIN-PLUSZ készítmény hatóanyagai, elsősorban magas lutein- (10mg/kapszula) és zeaxantin tartalma tökéletesen megfelel a célra, rendszeres használata késlelteti a szem öregedési folyamatát, védi a retinát a káros sugárzásoktól, óvja a makula épségét.

A megfelelő mikrotápanyag-bevitellel gondoskodhatunk arról, hogy lassuljon szemünk elfáradása, növekedjen látásunk frissessége, élessége és megmaradjon a retina azon részének épsége és egészsége, amely a jó látáshoz nélkülözhetetlen.

A készítmény hatóanyagainak felszívódásáról a benne található fekete áfonya kivonat gondoskodik - ennek antocioninjai segítik a szem kollagén tartalmának egészséges szinten tartását és a retina hajszálereinek épségét.

A készítmény emellett biztosítja a szem napi nyomelem - cink, réz és szelén - szükségletét is. Napi 1 kapszula javasolt.

A LUTEIN-PLUSZ étrend-kiegészítő kapható a patikákban, bioboltokban és a Pharmaforte webáruházban.

(Promóció)

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


2019.02.06