Gyermeknapi ingyenes program a tűzoltóknál 2018 - Közel 400 tűzoltóságon várják a gyerekeket szerte az országban!

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


Gyermeknapi ingyenes program a tűzoltóknál 2018 - Közel 400 tűzoltóságon várják a gyerekeket szerte az országban! Gyereknapon, azaz május 27-én országszerte 392 tűzoltóságon délelőtt 10 és délután 4 között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, akik betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe. Tűzoltóautók, tűzoltólaktanyák, próbariasztás - mindezt kínálja a gyereknapi program.

Gyereknapon, azaz május huszonhetedikén az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várja a látogatókat. Országszerte délelőtt tíz és délután négy között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, az érdeklődők betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.


Vasárnap ismét megnyílnak a szertárkapuk


Nyitott szertárkapuk
A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknapon 2014 óta minden évben megtartja a Nyitott szertárkapuk elnevezésű rendezvényét. Az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája, vagyis az összes hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületek többsége megnyitja kapuit ezen a napon a gyermekek előtt.

Tűzoltóélet bemutatása, próbariasztás, tűzoltási bemutatók, mentőkutyás bemutató
A nyílt napon lehetőség van közelről megvizsgálni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, kicsik és nagyok bejárhatják a laktanyát is, vagyis betekintést nyernek a tűzoltók életébe.



Egyes helyeken külön bemutató is zajlik, például a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kutyás szolgálatának helyet adó második kerületi hivatásos tűzoltóságon mentőkutyás bemutatót is tartanak ilyenkor. A nap során a tűzoltók több próbariasztást is végrehajtanak.

Mikor várják az érdeklődőket a tűzoltóságokon?
Évről évre húsz-harmincezer látogató érdeklődik az ingyenes rendezvény iránt. A családokat, gyermekeket országszerte 10 és 16 óra között fogadják a laktanyák.

Itt tudod megnézni, mely helyszíneken várják a gyermekeket, családokat »

Forrás: BM OKF
Fotó: FKI-videócsoport, kezdőfotó: Denver Firefighters Museum

Nagyszülők Lapja

Programok

Nagyszülők Lapja


2018.05.24