Főoldal > Cikkek > Utazás > Pünkösdi programok 2018: 11 szuper, ingyenes családi program Budapesten és vidéken az egész családnak

Pünkösdi programok 2018: 11 szuper, ingyenes családi program Budapesten és vidéken az egész családnak

Szülőklapja képA 2018-as pünkösdi hosszúhétvégén, május 19-20-21-én, Budapesten és a vidéki településeken egyaránt, számos ingyenes családi rendezvényre várják az érdeklődőket. Összeválogattunk 11 izgalmas és változatos programokat kínáló eseményt országszerte, amik ráadásul ingyenesek!

Szerző: Nagyszülők Lapja
2018-05-17
Forrás: Nagyszülők Lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A 2018-as pünkösdi hosszúhétvégén, május 19-20-21-én, Budapesten és a vidéki településeken egyaránt, számos ingyenes családi rendezvényre várják az érdeklődőket. Összeválogattunk 11 izgalmas és változatos programokat kínáló eseményt országszerte, amik ráadásul ingyenesek!.


Budapesti pünkösdi programok 2018 - május 19-20-21.


1. Miénk a Vár! 6. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál

A családi szórakozást hagyományőrző tábor, viselet-, és fegyverbemutatók, felvonulások, színpadi programok – lovagi játék, zene, tánc, bábszínház – a múzeum egyedi programajánlatai, cirkuszi bemutatók, játszóház teszik teljessé. Társasjátékok, középkori könyvkötés, iniciálék készítése, arcfestés, hátizsákos felfedező, rajzfilmkészítés, planetárium, kisvasút várja a kicsiket, nagyokat.

Rövid ízelítő a színpadi programokból: népzene, néptánc, régizene, bábszínház és más gyermekműsorok, sorsolások és várainkról készült filmek. A Vajdahunyadvár udvarán kézművesvásár, gyermekjátszó és lovagi játék kap majd helyet.

Program: Miénk a Vár! 6. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál
Helyszín: Vajdahunyadvár, Budapest
Időpont: 2018.05.19-21. 10:00-18:00
Bővebb információ »

2. Pünkösd a Budai Várban

Hagyományőrző és búcsújáró szokások elevenednek meg a pünkösdi hétvégén a budai Várban, ahol családi és népzenei koncertek, kézműves foglalkozások, mesterségbemutatók és gasztronómiai programok is várják a helyszínre érkezőket. Pünkösdhétfőn elkészül az ünnep óriás kalácsa, amelyet a program minden résztvevője megkóstolhat.

Különleges látványosságnak ígérkezik az évről évre megújuló, virágba boruló Életfa, a Palota Meseösvény, valamint a Nádudvari Művészeti Iskola hétpróbás Pünkösdi királyavató játékai. A forgatag egy ősi rítustánccal, a pünkösdi királyné körmenettel veszi kezdetét a Pünkösdölő Néptánc Találkozó táncosaival. Lesznek ezen felül gyerekszínházi előadások, de újra forog majd a kosaras körhinta is.

Program: Pünkösd a Budai Várban
Helyszín: Budavári Palota, 1014 Budapest, Szent György tér 2.
Időpont: 2018.05.20-21. 09:00-22:00
Bővebb információ »


3. Pünkösdi Királyság - Családi nap a Tabánban

A Fővárosi Önkormányzat hagyományőrző Pünkösdi Királyság rendezvénye várja ingyenes ünnepi forgataggal a családokat a Tabánban és a Mesemúzeumban. A Tabánban délelőtt 10:00 órától egész napos mulatság szórakoztatja a kicsiket, nagyokat, szülőket és nagyszülőket egyaránt. A színes, minőségi kavalkádból a hagyományos pünkösdi király és királyné választás sem maradhat ki, de lesz próbák utcáinak állomásai, pünkösdi bababirodalom, kreatív pünkösdi kézműves programok, a kicsik nagy örömére pedig arcfestés, gólyalábasok, valamint sok-sok meglepetés, tánc és mulatság egész nap.

A szabadtéri vigadalommal szinte párhuzamosan a közeli Mesemúzeum is igényes és szórakoztató programokkal várja a családokat; itt többek között mesekoncert, kreatív művészeti foglalkozások és mesebeli hétpróbák szórakoztatják majd a gyerekeket.

Program: Pünkösdi Királyság - Családi nap a Tabánban
Helyszín: Budapest I. kerület, Tabán park, Mesemúzeum (Döbrentei u. 15.)
Időpont: 2018.05.21. 10:00-18:00
Bővebb információ »


4. Pünkösd a Várkert Bazárban

Az ingyenes szabadtéri családi programok az Ybl Miklós téren és a Neoreneszánsz Kertben lesznek május 19. és 21. között - mondta Mikóczi Anita, a Várkert Bazár kulturális igazgatóhelyettese a műsorban. A programok között szerepelnek a pünkösdi hagyományokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozások, gyerekkoncertek, kézműves vásár. Délelőttönként gyerekműsorokkal várják a legkisebbeket. Az Ybl Miklós téren különleges hintákat is felállítanak, amelyek közül a legnagyobbikon akár 30-40 ember is szórakozhat majd egyszerre!

Program: Pünkösd a Várkert Bazárban
Helyszín: Várkert Bazár, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.
Időpont: 2018.05.19-21. 10:00-21:00

Bővebb információ »5. Varázspünkösd az Erzsébetligeti játszótérnél

Népi játékudvar, fakörhinta, kézműves játszóház, aktivitások, kreatív festő-műhely, apás-babás foglalkozás, gyermekkönyv vásár, játékbemutató és -vásár, módszerbemutató foglalkozás kutyusokkal, zümmögő mesesarok, gyermekkoncert, családi táncház - ez a színes forgatag fogadja az családokat.

Program: Varázspünkösd az Erzsébetligeti-játszótérnél
Helyszín: 1165 Budapest, Hunyadvár utca 43/b.
Időpont: 2018.05.19. 10:00-17:00
Bővebb információ »


6. Pünkösdi Játékok a II. János Pál pápa téri játszótéren

Pünkösdi Játékok  várják a gyerekeket: arcfestés, májusfa állítás, basázás, pünkösdi király-próbák, kézműves foglalkozás - korona készítés, 3D képeslap készítés, színezés. A program ideje alatt a pelenkázóval felszerelt mosdó használható!

Program: Pünkösdi Játékok a II. János Pál pápa téri játszótéren
Helyszín: 1081 Budapest, II. János Pál pápa tér
Időpont: 2018.05.20. 10:00-13:00
Bővebb információ »


Vidéki pünkösdi programok


7. Magyar-horvát családi pünkösdi fesztivál - Zalaegerszeg

A zalai megyeszékhelyen régi hagyomány, hogy a jeles napon együtt ünnepelnek a horvát vendégekkel és közösen elevenítik fel a tavaszünnep népi hagyományait. Öko kézműves játszóházakban a gyermekek bevonásával a magyar mesterekkel együtt készítenek csuhé, gyékény, szalma és agyag felhasználásával dísz- és használati tárgyakat. A Gébárti Kézművesek Házának udvarán játszóteret alakítanak ki népi játékokkal, egyebek mellett ládavasúttal. Valamint folklórprogramokkal, gyermekelőadásokkal és bábjátékkal készülnek a szervezők. A látogatók Zalaegerszeg belvárosából - a Kovács Károly térről - óránként induló ingyenes buszjárattal utazhatnak a rendezvény helyszínére.

Program: Magyar-horvát családi pünkösdi fesztivál - Zalaegerszeg
Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Gébárt-tó, Kézművesek Háza
Időpont: 2018.05.21.
Bővebb információ »


8. Pünkösdi Sokadalom és Hajdúszoboszlói Grillétel és Sörfesztivál

Középkori játszóház kicsiknek és nagyoknak, gazdaház kézműves foglalkozásai, ugrálóvár, zenés családi animáció, pünkösdi királyválasztás, koncertek, bemutatók és persze grillételek és sörös rendezvények várnak a látogatókra.

Program: Pünkösdi Sokadalom és Hajdúszoboszlói Grillétel - és Sörfesztivál
Helyszín: Hajdúszoboszló, Szent István park
Időpont: 2018.05.18-20.
Bővebb információ »

9. Balatoni Hal és Bor Ünnep - Balatonfüred

Pénteken kezdődik a balatonfüredi hal- és borünnep, a négynapos rendezvényen borvásár, halkóstoló, gyermek- és családi programok várják az érdeklődőket. A balatonfüredi Tagore sétányon minden nap borvásárt és halkóstolót tartanak. Szombaton horgászversenyt tartanak gyermekeknek a Bodorka látogatóközpont előtt, gyerekkoncert zárja a szombati programokat. A Balatonfüred néptáncegyüttes műsorát láthatják a látogatók vasárnap, majd lovagi tornán vehetnek részt a legkisebbek, akik Mátyás király korába csöppenve bizonyíthatják ügyességüket. Ezen kívül bábszínházi előadás, koncertek, játékok gondoskodnak a felhőtlen szórakoztatásról.

Program: Balatoni Hal és Bor Ünnep
Helyszín: Balatonfüred, Tagore sétány
Időpont: 2018.05.18-21.
Bővebb információ »


10. Pünkösdi Virágálom - Székesfehérvár

Székesfehérváron újra virágba borul a belváros pünkösd tiszteletére. Pünkösdi körséta, pünkösdi virágkoszorúk, koronák készítése színes papírból, rejtélyek és izgalmak barokk módra: családi séta és nyomozás a belvárosban, fotózás barokk öltözékben, galamb- és óriásnyúl-bemutató, állatsimogató és koncertek teszik teljessé a programkínálatot.

Program: Pünkösdi Virágálom
Helyszín: 8000 Székesfehérvár, Belváros
Időpont: 2018.05.18-05.21.
Bővebb információ »

11. Zsolnay Piknik 2018 - Pécs

Jó hangulatú programokat, koncerteket ígérnek a szervezők péntek délutántól vasárnap estig. Piknikpokrócot, elemózsiát érdemes hozni, de a helyi finomságok is megkóstolhatók! És ami várható: Retró könyvvásár és olvasóliget a Zsolnay Pikniken, csillagterasz, buborékvarázs workshop, Nevetnikék gyermeksarok (társasjátékokkal, bábokkal, kézműves foglalkozással), bábelőadás, Kire ütött ez a gyerek? – Közös családi alkotás, lépegetős babakoncert, mondókázós, dalolgatós, hangszerekkel ismerkedős, lépegetős, ugrándozós, kacagós, csiklandós vidám óra babáknak és mamáknak, macskabál.

Program: Zsolnay Piknik 2018 - Pécs
Helyszín: 7600 Pécs, Zsolnay negyed
Időpont: 2018.05.18-05.20.
Bővebb információ »

Címkék: pünkösdi vigadalom, sokadalom, pünkösd 2018, vidd el az unokád, családi program, gyerekprogram, ingyenes program

Kapcsolódó cikkek

Varázslények - Mesebeli küldetés: Új kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban, kalandvágyó gyerekeknek!
Varázslények - Mesebeli küldetés: Új kiállítás és játék a Vajdahunyadvárban, kalandvágyó gyerekeknek!

Új interaktív kiállítás a Vajdahunyadvárban! Ezúttal a varázslények közé kalauzolják el a látogatókat, akik egy különleges küldetésen vehetnek részt a csodákkal teli mesevilágban 2019. szeptember 21-től november 3-ig.

tovább a cikkre
Ezért imádják a gyerekek a Kajla útlevelet! - Mi mindenre jó ez a pecsétgyűjtő okmány?
Ezért imádják a gyerekek a Kajla útlevelet! - Mi mindenre jó ez a pecsétgyűjtő okmány?

Gyerekek tízezrei indultak útnak családjukkal idén nyáron azért, hogy Kajlát, a kíváncsi kiskutyát követve felfedezzék Magyarországot.

tovább a cikkre
Minden alsó tagozatos gyereknek jár a Kajla útlevél! 3 szuper dolog, amire használhatjátok idén nyáron
Minden alsó tagozatos gyereknek jár a Kajla útlevél! 3 szuper dolog, amire használhatjátok idén nyáron

Szeretnéd, ha unokád megismerné Magyarország gyönyörű tájait, csodálatos épületeit, világraszóló nevezetességeit? Akkor most figyelj, mert a Kajla útlevéllel mindezt megteheti - ráadásul akár ingyen is utazhat!

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Szakértők

Babakonyha

Mit egyen az unokám

Békebeli burgonyás pogácsa recept: Olyan puha és finom, hogy nem lehet abbahagyni - Süsd meg az unokádnak! tovább

Kápiapaprika-krém recept: Ízletes kenyérre kenhető krém, ha már unod a vajat vagy a margarint tovább

Véd a rák, gyulladások, szívbetegség ellen, javítja a látást, erősíti az immunrendszert - Még mire jó a sütőtök?  tovább

Tyúkláb fánk recept - A legfinomabb túrófánk, ahogy a nagymamám készítette tovább

Karalábéfőzelék kuszkuszos húsgolyóval recept: Ha elszakadnál a hagyományos ételektől, próbáld ki ezt! tovább

Zöldpesztós cukkini-spagetti tonhallal - Különleges recept, ami jó a szívednek és magas vérnyomás ellen is tovább

Málnás vanília fagyi házilag: Ez az ínycsiklandó nyári édesség 20 perc alatt elkészül a konyhádban tovább

Munka, nyugdíj

Munka, nyugdíj

Nyugdíj utalási időpontok 2023: Mikor érkezik a nyugdíj és a 13. havi nyugdíj 2023-ban? - Havi utalási lista tovább

Nyugdíjemelés 2023: Január elsejétől 15 százalékkal emelik a nyugdíjakat! - Orbán Viktor most jelentette be tovább

Nyugdíjprémium és nyugdíj-kiegészítés 2022: Péntektől érkeznek a plusz pénzek a nyugdíjjal együtt tovább

Kiegészítő nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium 2022: Mikor érkeznek a plusz összegek a bankszámlára? tovább

Nyugdíj-kiegészítés és nyugdíjprémium 2022: Mikor számíthatnak a plusz pénzre a nyugdíjasok? tovább

Emelt nyugdíj 2022: Már kedden érkezik a bankszámlára a magasabb összeg - Visszamenőleg is megkapod tovább

Nyugdíj 2022: Csúszik a beígért évközi kiegészítő nyugdíjemelés - Mikor számíthatsz a magasabb összegre? tovább

Életmód

Életmód

5-ből 4 ember túlsúlyos vagy elhízott 60 év felett - Ezért szedtek fel plusz kilókat az emberek a karantén alatt tovább

Ezért fogyassz rendszeresen levest! - Levesfogyasztás élettani hatásai, levesfőzési fortélyok, levesek a diétában, levespor veszélyei tovább

Fürdőgyógyászati kezelések kisokos: Melyik kezelés milyen betegség ellen hatásos? - Szakember válaszol tovább

Így használd a gyógyvizeket fájdalomcsillapításra! - Melyik gyógyvíz milyen betegségre jó? tovább

A betegségek hátterében vízerek és káros sugárzások is állhatnak tovább

Veszélyesek lehetnek bizonyos gyógynövények! Mit ne adjunk a gyerekeknek? tovább

Ezért muszáj párásítani a csecsemők és gyermekek szobájában tovább

hirdetés

ELLÁTÁSOK, TÁMOGATÁSOK KISOKOSA

Állami támogatások, kedvezményes nyugdíj, ápolási díj, időskori segély, egyszeri segély, nyugdíjas bérlet, özvegyi nyugdíj... Nézd meg, hogy mik a feltételei az ellátásoknak, támogatásoknak.

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Zöldséges csirkemell

Zöldséges csirkemell

Várandós kismamáknak ajánlott ételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 4 db csirkemell 1 fej lilahagyma 1 csomó újhagyma 3 db paradicsom 1 db paprika 15 dkg reszelt sajt Tej Jódozott só Bors Mustár Vaj

Recept:

A csirkemellet alaposan megmossuk, majd a mustárral ízesített tejben 1-2 órát pácoljuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát karikákra vágjuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés vajjal. A csirkemellet alaposan lecsöpögtetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk(...) tovább a teljes recepthez...


hirdetés

CSED, GYED, GYES kalkulátor

Tudod, hogy mennyi lesz a Csed, Gyed, Gyes összege? Kalkulátorunkkal könnyen kiszámíthatod. Speciális eset a Tiéd? Nálunk mindenki megtalálja a rá vonatkozó számításokat!

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Szatmáry Tünde Katalin

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

tovább a szakértőhöz >>

Tisztelt Hölgyem!
Természetesen megfontolandó a nyugdíj igénylés dátuma az ön esetében, mivel számos tényezőre kell kiemlten figyelni.
Személyre szabott szaktanácsot és előzetes nyugdíj számítást tudok önnek javasolni. 2021.-es szorzószámokat csak is kizárólag 2020.március végén lesz hatályos.
Amennyiben igényli úgy jelezze.
www.ugyintezesazonnal.hu
Köszönettel: Szatmáry Tünde Katalin

Ezt olvastad már? [x]
Játék az unokával

Ide vidd el az unokád! Szuper családi programok szeptember 23-24-én

vissza vissza