2024. február 25 |Géza, Vanda...

Főoldal > Cikkek > Utazás > Gyermeknapi programok az országban - 14 ingyenes program vidéken, ami felejthetetlen élmény lehet a gyerekeknek

Gyermeknapi programok az országban - 14 ingyenes program vidéken, ami felejthetetlen élmény lehet a gyerekeknek

Szülőklapja képHa gyereknap, akkor öröm, kacagás, szórakozás és gyerekzsivaj! Erről szól május utolsó vasárnapja és idén is színes gyermeknapi programok közül lehet választani a vidéki városokban. Nehéz lesz dönteni az ingyenes programkavalkád közül, de válogatásunkban a legizgalmasabb programok közül szemezgethettek.

Szerző: Nagyszülők Lapja
2016-05-26
Forrás: Nagyszülők Lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Május utolsó vasárnapján minden a gyerekekről szól. Gyermeknapon, vidéken is számos izgalmas, kalandos programmal kedveskednek a kicsiknek és nagyobbaknak. Mi most a legizgalmasabb ingyenes gyermeknapi programokat válogattuk össze számotokra, hogy ez a nap a felhőtlen kikapcsolódás jegyében teljen unokátokkal. (A budapesti ingyenes gyermeknapi rendezvényekről szóló cikkünk ajánlóját pedig a cikk végén találod meg!)


Vidéki ingyenes gyermeknapi programok


1. IV. Bálint Ágnes Mesefesztivál


A IV. Bálint Ágnes Mesefesztivál mesés birodalmába, bizony csak mesepárti tagok léphetnek be. Akik bebocsájtást nyernek, bebizonyíthatják rátermettségüket, bátorságukat és ügyességüket, valamint nem marad el méltó jutalmuk sem. A mesés időtöltést többek között gyerekkoncertek, meseelőadások, bábelőadások garantálják, de lesz itt labda csúszda, buborék show, és kincskeresés a gyereknapi mesés forgatagban.
Az ingyenes rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött!

Program: IV. Bálint Ágnes Mesefesztivál
Helyszín: Bálint Ágnes Kulturális Központ, Vecsés
Időpont: 2016.05.28-29.
Bővebb információ »

2. Gyereknap Esztergom


A Gyereknap Esztergom rendezvényen egész nap zene, ugrálóvárak, körhinták, pónilovaglás, kézműves foglalkoztató, játszóház várja a gyerekeket, délután pedig havazás hógéppel és óriás buborék fúvó játék. Falfirka versenyen is lehet majd indulni és a színpadon gyerekműsorokkal kedveskednek a kicsiknek.

Program: Gyereknap Esztergom
Helyszín: Rugby Club Hotel - Nagy Duna sétány 1., Esztergom
Időpont: 2016.05.29., 10:00
Bővebb információ »

3. Városi Gyermeknap - Ezer lámpás éjszakája


A Városi Gyermeknap - Ezer lámpás éjszakája gyereknapi forgatagában interaktív báb- és meseelőadások, játszóprogram és játszóházak, állatsimogató, a kicsiket pedig játszószónyeg és babasátor várja. A nagyobb gyerkőcök sem fognak unatkozni, őket Toma és csapata csábítja interaktív játékba, de a rendőrségi bemutatón mindent megtudhatnak erről a foglalkozásról is. Délután a színpadon az Ezer Lámpás Éjszakája rendezvénysorozat zenészei, énekesei lépnek fel majd a nap zárásaként világító lámpásokat engednek a magasba.

Program: Városi Gyermeknap - Ezer lámpás éjszakája
Helyszín: Történelmi Témapark, Szombathely
Időpont: 2016.05.29., 13:00
Bővebb információ »

4. 18. Tahitótfalui Eperfesztivál


A 18. Tahitótfalui Eperfesztivál természetesen a rengeteg epren kívül, számos zenés-táncos színpadi programmal szórakoztatják majd a kilátogatókat. Vasárnap, gyereknap alkalmából sok meseelőadással, játékkal, íjászattal kedveskednek kiscsíknak és nagyobbaknak.

Program: 18. Tahitótfalui Eperfesztivál
Helyszín: Tahi hídfő, Tahitótfalu
Időpont: 2016.05.27-29.
Bővebb információ »

5. Parázs-Varázs - Családi Hétvége Fesztivál


A Parázs-Varázs - Családi Hétvége Fesztivál minden korosztály számára kínál szórakozási lehetőséget. Az első napon koncertek várja a kilátogatókat. Másnap a gasztronómia kapja a főszerepet egy össznépi sütögetéssel és kötélhúzó verseny, valamint focibajnokság színesíti a programot. A harmadik nap, vasárnap a gyerekek napja: vidámpark, kézműves foglalkozások, ugráló vár, előadások, színpadi műsor, játszóház, édes finomságok várják a legkisebbeket. A fesztivált, az Ezer lámpás éjszakája programsorozathoz csatlakozva, ezer lufi és lámpás magasba engedésével zárják

Program: Parázs-Varázs - Családi Hétvége Fesztivál
Helyszín: Alsó Duna-part, Dunaújváros
Időpont: 2016.05.27-29.
Bővebb információ »

6. IV. Hetedhét Játékfesztivál


A IV. Hetedhét Játékfesztivál alkalmával, idén is mesebirodalommá változik Székesfehérvár belvárosa. A jókedvről, kacagásról és élményekről bábművészek, zenekarok, mesemondók óriás játszótér és a gyermeknapi hétpróba gondoskodik. Amiből biztos, hogy nem lesz hiány: kalandos kihívások, rengeteg játék, vidám előadások és nevetés.

Program: A IV. Hetedhét Játékfesztivál
Helyszín: Belváros, Székesfehérvár
Időpont: 2016.05.28-29.
Bővebb információ »

7. Gyereknap a Felsőtárkányi Tóparton


A Gyereknap a Felsőtárkányi Tóparton címmel izgalmas, vidám programokkal örvendezteti meg a gyerekeket gyermeknapon. Versenyfutás, ügyességi játékok, drótkötél, meseút várja az ünneplő gyereksereget. A színes programok közül nem maradhat el az ugrálóvár és az arcfestés, de még habparyval is készülnek a szervezők. A biciklit és a bukót se felejtsék otthon a rendezvény vendégei!

Program: Gyereknap a Felsőtárányi Tóparton
Helyszín: Tópart, Felsőtárkány
Időpont: 2016.05.29.
Bővebb információ »

8. Gyermeknap Szilvásváradon

 
A Gyermeknap Szilvásváradon két napos rendezvényén kerékpárverseny, hullahopp karika és kötélhúzó verseny várja a vállalkozó kedvű gyerekeket. Nem marad ki a programkínálatból a kézműves foglalkozás és az arcfestés, a színpadon pedig táncos-zenés fellépők szórakoztatják a ”kis” nagyérdeműt. A sok játéktól megéhezők és elfáradók, szilvásgombóc-partin szusszanhatnak kicsit.
 
Program: Gyermeknap Szilvásváradon
Helyszín: Lovas Stadion, Szilvásvárad
Időpont: 2016.05.29.
Bővebb információ »

9. Városi Gyermeknap Gyöngyösön

 
A Városi Gyermeknap Gyöngyösön ismét a Fő téren kerül megrendezésre, ahová szeretettel várják a gyerekeket és szüleiket. A jó hangulatot és kikapcsolódást gólyalábasok előadása, bábszínházi előadás, interaktív mesejáték, kézműves foglalkozás és játszóház biztosítja. Az esti órákban könnyűzenei fellépők teszik teljesé a tartalmas kikapcsolódást.
 
Program: Városi Gyermeknap Gyöngyösön
Helyszín: Fő tér, Gyöngyös
Időpont: 2016.05.29., 10:00
Bővebb információ »

10. Miskolci Repülőtéri Gyermeknap


A Miskolci Repülőtéri Gyermeknap idén is megrendezésre kerül. A kilátogató kicsik és nagyok hatalmas szórakozásnak néznek elébe. A színpadon tánctanítás, bohócműsor, kötélhúzás - ahol a gyerekek összemérhetik erejüket a szülőkkel - és tűzzsonglőrök lépnek fel. Sok játéklehetőség közül választhatnak a nap folyamán a gyerekek, köztük lesz ugrálóvár, körhinta, dodzsem, trambulin, óriás csúszda többek között. A nap folyamán továbbá lesz arcfestés, csillámtetoválás, lézerharc, buborék foci, pónilovaglás és állatsimogató.

Program: Miskolci Repülőtéri Gyermeknap
Helyszín: Repülőtér, Miskolc
Időpont: 2016.05.29., 10:00-16:00
Bővebb információ »

11. Váci Gyermeknap 2016.


A Váci Gyermeknapon kirakodóvásár, zenei fellépők, kézműves foglalkozások, gyerekkoncert, arcfestő, mentő-, tűzoltó-, rendőrautó bemutató és lufihajtogató bohócok teszik lehetővé, hogy felhőtlenül teljen a gyermeknap kicsiknek és nagyoknak. Az est folyamán könnyűzenei előadók lépnek fel és zárásként Ezer Lámpás Éjszakája rendezvénysorozat részeként világító lufikat engednek az ég felé.

Program: Váci Gyermeknap 2016.
Helyszín: Március 15. tér, Vác
Időpont: 2016.05.29., 15:00
Bővebb információ »

12. II. Jótékonysági Palacsinta Parádé


A II. Jótékonysági Palacsinta Parádéra kilátogatókat 5000 palacsinta várja teljesen ingyen!
Lesz ugráló vár, gokartozás, állatsimogató, kézműves sarok, arcfestés és sok meglepetés. A nagyszínpadon együttesek és tánccsoportok lépnek fel és a további étel-ital-programok teljesen ingyenesek lesznek.

Program: II. Jótékonysági Palacsinta Parádé
Helyszín: Mars tér, Szeged
Időpont: 2016.05.29., 10:00-14:00
Bővebb információ »

13. Keszthely Városi Gyermeknap


A Keszthely Városi Gyermeknap ismét színes, játékos programokkal invitálja a Balaton-partra a gyerekeket és szüleiket. Bohócműsor, játszóház és kézműves foglalkozás, óriás társasjáték és gyermek táncház garantálja a jókedvet, és a színpadon zenekarok és tánccsoport lép fel.

Program: Keszthely Városi Gyermeknap
Helyszín: Balaton-part, Keszthely
Időpont: 2016.05.29., 15:00
Bővebb információ »

14. Városi extrém gyermeknap


A Városi extrém gyermeknap szervezői azt ígérik, hogy a kilátogató családok egyik tagját sem kell majd este elaltatni. Izgalmasabbnál-izgalmasabb programok és extrém játékok várják az érdeklődőket, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat. Ízelítőül a programok közül: mászófal, kötélpálya, kalandvár, buborékfújó masina, sportos programok és gyermekkoncert.

Program: Városi extrém gyermeknap
Helyszín: Fő tér, Siófok
Időpont: 2016.05.29., 10:00-20:00
Bővebb információ »

Budapesten keresel programot? Akkor válogass az ingyenes fővárosi gyermeknapi rendezvények közül ebben a cikkünkben, kattints »

Fotó: Pixabay.com

Címkék: gyereknap 2016, gyermeknap 2016, gyermeknapi programok, gyerekprogramok, családi programok, ingyenes programok, vidéki gyereknapi programok

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes családi belépő a vármúzeumokba és állandó kiállításokra - Melyik mikor ingyenes?
Ingyenes családi belépő a vármúzeumokba és állandó kiállításokra - Melyik mikor ingyenes?

Tudtad, hogy akár a teljes család is ingyen látogathatja a legnevesebb vármúzeumokat? Kevesen tudnak arról a kormányrendeletről, amely a múzeumok ingyenes látogatását szabályozza kifejezetten családosok részére.

tovább a cikkre
Kirándulóhelyek Magyarországon - hova menjünk a gyerekkel?
Kirándulóhelyek Magyarországon - hova menjünk a gyerekkel?

A Megyer-hegyi tengerszem és az ipolytarnóci ősmaradványos volt a legkedveltebb hazai kirándulóhely az elmúlt egy évben, tavasszal azonban a bükki időszakos gejzírekre és a rododendronos Jeli Arborétumra kíváncsiak a legtöbben – derül ki a top7hungary.com felméréséből.

tovább a cikkre
Hazai élményfürdők és aquaparkok – hova menjünk?
Hazai élményfürdők és aquaparkok – hova menjünk?

Milyen baba-mama, illetve családbarát szolgáltatásokat kínálnak itthon az élményfürdők? Mikortól kezdhetjük a babákkal a wellnessezést? Hol találhatók a legjobb élményfürdők és aquaparkok? A babaúszás mikortól ajánlott?

tovább a cikkre
Tudtad, hogy van ingyenes a belépő a családosoknak a múzeumokba? - Frissített, kiegészített tartalommal
Tudtad, hogy van ingyenes a belépő a családosoknak a múzeumokba? - Frissített, kiegészített tartalommal

Tudtad, hogy akár a teljes család is ingyen mehet Magyarországon a legnevesebb múzeumokba? Kevesen tudják, de egy kormányrendelet szabályozza, hogy melyik múzeumot melyik hétvégén látogathatják ingyen a családosok.

Összegyűjtöttük Számotokra ezeket.

tovább a cikkre
10 kevésbé ismert kirándulóhely, amely szuper családi program lehet
10 kevésbé ismert kirándulóhely, amely szuper családi program lehet

10 lenyűgöző kirándulóhelyet ajánlunk, amit ha eddig nem fedeztél fel, akkor most ősszel megteheted.
Falvak, kastélyok, szurdokok, látogatócentrumok, melyeket nem biztos, hogy ismersz, pedig a gyereked egészen biztosan élvezné!

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Szakértők

Babakonyha

Mit egyen az unokám

Békebeli burgonyás pogácsa recept: Olyan puha és finom, hogy nem lehet abbahagyni - Süsd meg az unokádnak! tovább

Kápiapaprika-krém recept: Ízletes kenyérre kenhető krém, ha már unod a vajat vagy a margarint tovább

Véd a rák, gyulladások, szívbetegség ellen, javítja a látást, erősíti az immunrendszert - Még mire jó a sütőtök?  tovább

Tyúkláb fánk recept - A legfinomabb túrófánk, ahogy a nagymamám készítette tovább

Karalábéfőzelék kuszkuszos húsgolyóval recept: Ha elszakadnál a hagyományos ételektől, próbáld ki ezt! tovább

Zöldpesztós cukkini-spagetti tonhallal - Különleges recept, ami jó a szívednek és magas vérnyomás ellen is tovább

Málnás vanília fagyi házilag: Ez az ínycsiklandó nyári édesség 20 perc alatt elkészül a konyhádban tovább

Munka, nyugdíj

Munka, nyugdíj

Nyugdíj utalási időpontok 2023: Mikor érkezik a nyugdíj és a 13. havi nyugdíj 2023-ban? - Havi utalási lista tovább

Nyugdíjemelés 2023: Január elsejétől 15 százalékkal emelik a nyugdíjakat! - Orbán Viktor most jelentette be tovább

Nyugdíjprémium és nyugdíj-kiegészítés 2022: Péntektől érkeznek a plusz pénzek a nyugdíjjal együtt tovább

Kiegészítő nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium 2022: Mikor érkeznek a plusz összegek a bankszámlára? tovább

Nyugdíj-kiegészítés és nyugdíjprémium 2022: Mikor számíthatnak a plusz pénzre a nyugdíjasok? tovább

Emelt nyugdíj 2022: Már kedden érkezik a bankszámlára a magasabb összeg - Visszamenőleg is megkapod tovább

Nyugdíj 2022: Csúszik a beígért évközi kiegészítő nyugdíjemelés - Mikor számíthatsz a magasabb összegre? tovább

Életmód

Életmód

Akár a cicád életébe is kerülhet - Soha ne használd! tovább

5-ből 4 ember túlsúlyos vagy elhízott 60 év felett - Ezért szedtek fel plusz kilókat az emberek a karantén alatt tovább

Ezért fogyassz rendszeresen levest! - Levesfogyasztás élettani hatásai, levesfőzési fortélyok, levesek a diétában, levespor veszélyei tovább

Fürdőgyógyászati kezelések kisokos: Melyik kezelés milyen betegség ellen hatásos? - Szakember válaszol tovább

Így használd a gyógyvizeket fájdalomcsillapításra! - Melyik gyógyvíz milyen betegségre jó? tovább

A betegségek hátterében vízerek és káros sugárzások is állhatnak tovább

Veszélyesek lehetnek bizonyos gyógynövények! Mit ne adjunk a gyerekeknek? tovább

hirdetés

ELLÁTÁSOK, TÁMOGATÁSOK KISOKOSA

Állami támogatások, kedvezményes nyugdíj, ápolási díj, időskori segély, egyszeri segély, nyugdíjas bérlet, özvegyi nyugdíj... Nézd meg, hogy mik a feltételei az ellátásoknak, támogatásoknak.

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Zöldséges csirkemell

Zöldséges csirkemell

Várandós kismamáknak ajánlott ételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 4 db csirkemell 1 fej lilahagyma 1 csomó újhagyma 3 db paradicsom 1 db paprika 15 dkg reszelt sajt Tej Jódozott só Bors Mustár Vaj

Recept:

A csirkemellet alaposan megmossuk, majd a mustárral ízesített tejben 1-2 órát pácoljuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát karikákra vágjuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés vajjal. A csirkemellet alaposan lecsöpögtetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk(...) tovább a teljes recepthez...


hirdetés

CSED, GYED, GYES kalkulátor

Tudod, hogy mennyi lesz a Csed, Gyed, Gyes összege? Kalkulátorunkkal könnyen kiszámíthatod. Speciális eset a Tiéd? Nálunk mindenki megtalálja a rá vonatkozó számításokat!

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Szatmáry Tünde Katalin

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

tovább a szakértőhöz >>

Tisztelt Hölgyem!
Természetesen megfontolandó a nyugdíj igénylés dátuma az ön esetében, mivel számos tényezőre kell kiemlten figyelni.
Személyre szabott szaktanácsot és előzetes nyugdíj számítást tudok önnek javasolni. 2021.-es szorzószámokat csak is kizárólag 2020.március végén lesz hatályos.
Amennyiben igényli úgy jelezze.
www.ugyintezesazonnal.hu
Köszönettel: Szatmáry Tünde Katalin

Ezt olvastad már? [x]
vissza vissza