Ilyen aranyosat nem mindennap látsz! Nézd, milyen mesés kiskerteket alkottak a fehérvári ovisok, a kedvenc meséjük alapján

Nagyszülők Lapja

Nagyszülő-unoka

Nagyszülők Lapja


Ilyen aranyosat nem mindennap látsz! Nézd, milyen mesés kiskerteket alkottak a fehérvári ovisok, a kedvenc meséjük alapján Mesés kiskertek címmel rendeztek Székesfehérváron az óvodások számára kertépítő versenyt (I. Székefehérvári Gyermek Kertépítő Verseny), 2018. 05. 26-án, szombaton, ahol 23 fehérvári óvodás csoport építette meg egyedi kis birodalmát. Mesés kiskertek címmel rendeztek Székesfehérváron az óvodások számára kertépítő versenyt (I. Székefehérvári Gyermek Kertépítő Verseny), 2018. 05. 26-án, szombaton, ahol 23 fehérvári óvodás csoport építette meg egyedi kis birodalmát.

Mesés kiskertek: ovisok varázsoltak apró mesekerteket Székesfehérváron


A verseny témája a mesék voltak, valamely közismert mesét kellett életre kelteni a virágágyásban. Székesfehérvár város honlapján lehet szavazni a kiskertekre, amelyek között látható többek között Aprajafalva, A vakond nadrágja, Tündérország, Rumini, Pom pom Manófalvi manólak nevű kiskert is.



Komoly tétje van a versenynek, az első három helyezett óvodai csoport több százezer forintos támogatást nyer a saját óvodájukban kialakítandó óvodakertre, illetve az intézmény udvarának rendezésére.

Olvasd el ezt is! Milyen mesekönyveket olvassunk az unokáknak? »

Hol lehet a Mesés kiskerteket személyesen megnézni?
A Zichy ligetben felállított kertek 2 hétig tekinthetőek meg, ezután az ágyásokat elbontják, de az óvodák újraépíthetik a saját óvodájuk udvarán. A versenyre nevezett csoportok mindegyike egy 200×120 centiméteres, kijelölt területen dolgozhatott, és elkészíthették a megálmodott mesebirodalmakat.



Természetesen a gyerekek némi szülői vagy óvodapedagógusi segítséget igénybe vehettek, de a munka nagy része azért rájuk hárult és egy órájuk volt elkészíteni a műveket.

A 23 mesés kiskert legjobbikára 2018. június 8-ig szavazni is lehet, itt »

Nézd meg a kiskerteket! (válogatás)




A kisvakond nadrágja


Az égig érő paszuly


A testvéri szeretet kertje (A három kismalac - szerk.)



Aprajafalva


Rumini


Olvasd el ezt is!
7 felejthetetlen rajzfilm és mese, aminek a főcímdalára még most is emlékszünk »

Forrás: szekesfehervar.hu
Fotók: Bácskai Gergely

Nagyszülők Lapja

Nagyszülő-unoka

Nagyszülők Lapja


2018.05.29