Főoldal > Cikkek > Ünnepek > Farsangi jelmez gyerekeknek: 20 szuper jelmez házilag kisfiúknak és kislányoknak, fotóval

Farsangi jelmez gyerekeknek: 20 szuper jelmez házilag kisfiúknak és kislányoknak, fotóval

Szülőklapja képFarsangi fotós összeállításunkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik a közelgő farsangra jelmezötletet keresnek, és azt házilag kívánják elkészíteni. Az itt látható farsangi jelmezeket inkább bölcsődés és óvodás korú gyerekeknek ajánljuk, melyek között találsz kislányos és kisfiús jelmezt egyaránt.

Szerző: Nagyszülők Lapja
2016-01-11
Forrás: Nagyszülők Lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Az alábbi farsangi jelmezek között találsz olyat is, ami nagyon látványos és ötletes, olyat is, amit akár az utolsó pillanatban is könnyen elkészíthetsz, illetve olyan is akad közöttük, amit végtelenül egyszerűen varrás nélkül te magad is összeállíthatsz, már ha jó időben összegyűjtöd hozzá a szükséges kellékeket. A kérdés az, hogy mi a cél: a lenyűgözés vagy a praktikum, és hogy mennyi időd van az előkészületekre?

20 szuper farsangi jelmezötlet gyerekeknek

Bár a boltokban pár ezer forintért vásárolhatsz kész jelmezeket, azért nem olyan nagy ördöngösség házilag elkészíteni egy-egy jelmezt - különösen, ha az unokáról van szó. Nézd meg a következő ötleteket és inspirálódj!1. Farsangi jelmezötlet: Cowboy
Amire szükség lesz: széles karimájú kalapra, amire madzagot kell varrni, kockás ingre, mellénykére, farmernadrágra, illetve fordítva megkötött színes nyaksálra. Kiegészíti a jelmezt, ha van otthon csikó/lovacska plüssjátékotok, amit a kisgyerek a kezében foghat a fényképezéskor.


Forrás: parenting.com

2. Farsangi jelmezötlet: Napos csibe
Fiúk és lányok is egyaránt hordhatják ezt a kedves és találó farsangielmezt. A fehér "tollazatot" az egyik országos játékáruházláncból tudod könnyen beszerezni (ahol boaként árulják). Színben hozzáillő fehér kapucnis felsőre lesz még szükséged, amire egy piros taréjt kell ráerősíteni. Minden más, például a kosárka, már csak ötletes kiegészítő, amivel könnyen feldobható a farsangi öltözék.


Forrás: parenting.com

3. Farsangi jelmezötlet: Hófehérke törpéje
Készíts egy kapucnis leplet, fogd össze egy bőrhatású övvel, illetve varj hozzá egy olyan manósapkát, ami színben passzolni fog a kiscipővel, amit a törpejelmezhez hordani fog a kisunoka. A Hapci-jelmezt kiegészítheted a ruhára biggyesztett papírzsebkendővel, Tudorra adj egy lencse nélküli keretet, Vidornak rajzolj szemceruzával széles mosolyt, Szundi kezébe adj kispárnát... - és máris kész a törpejelmez! A kedves farsangi mesejelmez előnye, hogy fiúk-lányok egyaránt horhatják, és a farsangi bulin is jól fogja magát érezni benne a kisgyerek, mert kényelmes viselet.


Forrás: parenting.com

4. Farsangi jelmezötlet: Rab
Válassz fekete-fehér (vastag) csíkos anyagot, amiből kissapkát és felsőrészt varsz. Végül tegyél rá egy "számtáblát", amit talán úgy a legegyszerűbb elkészíteni, hogy fehér anyagra fekete textil filctollal ráírod a számokat. Alsó öltözéknek a fekete cicanadrág a legpraktikusabb.


Forrás: cnbc.com

5. Farsangi jelmezötlet: Cica
Végtelenül könnyű és egyszerű elkészíteni a cicaöltözéket. A kislányka haját fond be, és rögzítsd a képen látható módon. Rajzolj az arcára szemceruzával bajuszkát, és öltöztesd fel fekete polóba és a fekete cicanadrágba. Ne felejts a jelmezhez cicafarkincát is varrni!


Forrás: minimalisti.com

A cicajelemez egy bonyolultabb változatát haladó nagyiknak ajánljuk. A lenti képen látható cicajelmez sem lehetetlen küldetés, csak jóval macerásabb elkészíteni.


Forrás: minimalisti.com

6. Farsangi jelmezötlet: Darázs
Szintén olyan farsangi jelmezt mutatunk, aminél varrni tudásra lesz szükség. Teljesen fekete anyagra varrj keresztbe sárga csíkokat. A ruhát fekete-sárga csíkos kapucnival vagy sapkával tudod kiegészíteni, így készül a darázsjelmez.


Forrás: parenting.com

7. Farsangi jelmezötlet: Felhőcske esővel
Ez a farsangi jelmez több, mint bájos, egészen biztosan mindenkinek mosolyt csal majd az arcára! Komolyabb varrnitudás nélkül is könnyen elkészíthető.


Forrás: etsy.com

8. Farsangi jelmezötlet: Kiskukta
Kuktasapkát még akár papírból (például sütőpapírból) is könnyen össze lehet ragaszgatni. Adj a kisgyerekre egy fehéringet, esetleg kiskötényt, és a kis övére kötözd oda a fakanalat és a habverőt. Tipikus "utolsó pillanatos jelmezötlet", amit seperc alatt el lehet készíteni annak, akinek már nincs ideje bonyolultabb farsangi jelmeznek nekiállni.


Forrás: parenting.com

9. Farsangi jelmezötlet: Pantomimművész
Ha akad otthon a fiókban fekete-fehér csíkos poló, fekete kesztyű, és be tudsz szerezni hasonló kemény kalapot, mint amilyet a képen is látsz, akkor a többi már csak a sminken múlik.


Forrás: parenting.com

10. Farsangi jelmezötlet: Pattogatott kukorica
Bár időigényes jelmez ugyan, de nagyon egyedi és ötletes is ugyanakkor! A jelmezkészítést úgy egyszerűsítheted le, hogy valódi pattogatott kukoricát varsz rá a "papír tasakra".


Forrás: parenting.com

11. Farsangi jelmezötlet: Kalóz
A kalózos farsangi jelmezt akár még az otthoni ruhatárból is össze tudod válogatni. Kalózos kalapot a nagyobb játékboltokban lehet kapni, de nem is muszáj rá költeni, mert egy odaillő fejkendővel a kalózkalap helyettesíthető. Így.


Forrás: global.rakuten.com


Forrás: global.rakuten.com

12. Farsangi jelmezötlet: Piroska kosárral
Örök klasszikus a farsangi jelmezbálokon. Szinte elronthatatlan, és a kislányka még meg is érti, hogy milyen farsangi kösztümöt visel.


Forrás: parenting.com

13. Farsangi jelmezötlet: Baleseti sérült vagy múmia
Bár adná magát az ötlet, hogy wc-papírból is meg lehet oldani ezt a vicces farsangi jelmezt, mégis jobb, ha hagyományos géztekercset használsz, mert az legalább nem fog 5 perc szaladgálás után leesni a kisgyerekről. Testvérek, kisbarátok beöltözhetnek mellé doktor bácsinak.
Morgással és fura járással kombinálva a sérültből múmia lesz, ha a kisunokád valami ijesztőbbre vágyik.


Forrás: one good thing

14. Farsangi jelmezötlet: Szellem
Ha a képen látható szellemes jelmez elkészítése bonyolultnak tűnne, akkor egy régi fehér lepedőt beáldozva kivágod a szemek helyét, és egyszerűen ráadod a gyerekre. A lánc ne maradjon le!


Forrás: parenting.com

15. Farsangi jelmezötlet: Teafilter
Végtelenül ötletes és szórakoztató jelmezötlet, ami bárhol nagy dobás lehet! Vágd le a teásdoboz tetejét, köss hozzá egy madzagot. A fehér "filtertasakot" töltsd meg a közös séta során összegyűjtögetett termésekkel, fahánccsal.


Forrás: parenting.com

16. Farsangi jelmezötlet: Teknősbéka
A képen látható kisfiú mindenképpen teknősbéka szeretett volna lenni. Az anyukája mindent felkutatott és bejárt, de nem talált sehol megvásárolható teknősjelmezt. Végül nagyon ügyesen így oldotta meg saját maga. (A teknőspáncél egy egyszerű kartonpapír volt).


Forrás:parenting.com

17. Farsangi jelmezötlet: Mikulás
A farsangi jelmezbálokra, -versenyekre készülve valamiért nem a Mikulás jelmez az, ami a gyerekeknek és szülőknek először az eszükbe jut, pedig a legnagyobb használtruha hálózat karácsony után tele van gyerek-mikulás ruhákkal.


Forrás: parenting.com

18. Farsangi jelmezötlet: Katicabogár
Kedves állatfigurás jelmez, amit varrás nélkül is könnyen elkészíthetsz. Piros polóra rajzolj fekete textilfilctollal fekete pöttyöket. Máris kész a legegyszerűbb katicajelmez.


Forrás: bügelbilder.de

19. Farsangi jelmezötlet: Polip
A polip jelmezhez 4 pár hasonló harisnyára lesz szükséged. Mindössze annyira kell ügyelni, hogy a harisnya színe jól passzoljon az alapöltözékhez, illetve fordítva.


Forrás: gigglesgalore.net

20. Farsangi jelmezötlet: Tükörtojás
Nagyon kreatív, lányok is, fiúk is egyaránt felvehetik. Ügyeskezű nagyik egy-kettőre megvarrják. Az ártatlan és megszeppent arckifejezést pedig csak be kell tanítani...


Forrás: etsy.com


OLVASÓINK KÜLDTÉK - KÉPGALÉRIA

21. Farsangi jelmezötlet: Gombán ülő manóPresser Éva olvasónk így írt a saját maga által készített jelmezről, ami óvodai farsangra készült: "A felsőrész egyszerű kockás ing, hozzá bőröv. Alul lepedőből kapott a fiam egy egyenes, hosszú szoknyát, arra jött a hullahopp-karika-szoknya, amire ráerősítettem egyik nadrágját. A nadrág szárait üres műanyag flakonokkal tömtem ki (így nem volt nehéz), és a végükre tornacipőt varrtam. A kint hagyott ing az övvel szépen elrejtette a turpisságot. Néhány öltéssel a keresztbe tett lábakat is rögzítettem. Rengetegen jöttek oda megtapogatni, mert nagyon élethűre sikerült. Lehet, hogy bonyolultnak tűnik, de egy óra alatt megvolt. :-)"

22. Farsangi jelmezötlet: Viking

Csepin Nikoletta édesanya így írt kisfia jelmezének készítéséről: "Nálunk a haj adott volt, egyszerűen csak hozzáfontam a kócot. A ruha piros nadrágból és birkabőrből mellénykéből állt. A képen nem látszik ugyan, de a lábára is tettünk szőrmét, amit bőrmadzaggal kötöztünk oda."

A te kisgyereked/kisunokád minek öltözött be a legutóbbi farsangon? Küldd el nekünk a róla készült fotót a szuloklapja@szuloklapja.hu emailcímre, hogy másoknak jelmezötletet adva, közzétehessük a farsangi képgalériánkban!

Címkék: farsang, jelmez, farsangi jelmezötlet, jelmez gyerekeknek

Kapcsolódó cikkek

Farsangi jelmezötletek - csontváz jelmez
Farsangi jelmezötletek - csontváz jelmez

A farsangi csontvázjelmezt bárki el tudja készíteni otthon óvodás/iskolás gyermekének. Fekete póló, fekete leggings és fehér textilfilc kell hozzá. Mutatjuk lépésről-lépésre a csontváz jelmez elkészítését.

tovább a cikkre
Farsangi jelmezötletek - csiga jelmez
Farsangi jelmezötletek - csiga jelmez

Sok szülő most törheti a fejét, hogy mibe öltöztesse gyermekét az óvodai vagy iskolai farsangon. Íme egy könnyen elkészíthető, egyedi ötlet, melyben biztosan nagy sikerük lesz a kislányoknak.

tovább a cikkre
Farsangi fánk recept
Farsangi fánk recept

Már javában tart a farsang. A farsangi időszak nagy slágere a farsangi fánk. Ahány ház, annyi recept. Íme egy tuti farsangi fánk recept.

tovább a cikkre
Farsangi jelmezötletek
Farsangi jelmezötletek

Minden évben nagy fejtörést okoz, hogy milyen jelmezbe öltöztessük a gyermekeket a farsangi ünnepségre. Cikkünkben sorra vettük a lehetséges megoldásokat, az előnyeiket, hátrányaikat és természetesen a költségeiket is.

tovább a cikkre
Farsangi jelmezötletek - páva jelmez
Farsangi jelmezötletek - páva jelmez

Itt a farsang áll a bál! Sok szülő most törheti a fejét, hogy mibe öltöztesse gyermekét az óvodai, vagy iskolai farsangon. Íme egy bűbájos, könnyen elkészíthető, egyedi ötlet, melyben biztosan nagy sikerük lesz a kislányoknak.

tovább a cikkre
Farsangi versek gyerekeknek: vidám versikék jelmezbálról, bohócról, farsangi mulatságról
Farsangi versek gyerekeknek: vidám versikék jelmezbálról, bohócról, farsangi mulatságról

Farsang apropóján lendületes, vidám farsangi verseket gyűjtöttünk most össze, tanulgassátok, mondogassátok az unokáddal.

tovább a cikkre
Farsangi versek, mondókák II.
Farsangi versek, mondókák II.

Versgyűjtemény farsang alkalmából

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Szakértők

Babakonyha

Mit egyen az unokám

Békebeli burgonyás pogácsa recept: Olyan puha és finom, hogy nem lehet abbahagyni - Süsd meg az unokádnak! tovább

Kápiapaprika-krém recept: Ízletes kenyérre kenhető krém, ha már unod a vajat vagy a margarint tovább

Véd a rák, gyulladások, szívbetegség ellen, javítja a látást, erősíti az immunrendszert - Még mire jó a sütőtök?  tovább

Tyúkláb fánk recept - A legfinomabb túrófánk, ahogy a nagymamám készítette tovább

Karalábéfőzelék kuszkuszos húsgolyóval recept: Ha elszakadnál a hagyományos ételektől, próbáld ki ezt! tovább

Zöldpesztós cukkini-spagetti tonhallal - Különleges recept, ami jó a szívednek és magas vérnyomás ellen is tovább

Málnás vanília fagyi házilag: Ez az ínycsiklandó nyári édesség 20 perc alatt elkészül a konyhádban tovább

Munka, nyugdíj

Munka, nyugdíj

Nyugdíj utalási időpontok 2023: Mikor érkezik a nyugdíj és a 13. havi nyugdíj 2023-ban? - Havi utalási lista tovább

Nyugdíjemelés 2023: Január elsejétől 15 százalékkal emelik a nyugdíjakat! - Orbán Viktor most jelentette be tovább

Nyugdíjprémium és nyugdíj-kiegészítés 2022: Péntektől érkeznek a plusz pénzek a nyugdíjjal együtt tovább

Kiegészítő nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium 2022: Mikor érkeznek a plusz összegek a bankszámlára? tovább

Nyugdíj-kiegészítés és nyugdíjprémium 2022: Mikor számíthatnak a plusz pénzre a nyugdíjasok? tovább

Emelt nyugdíj 2022: Már kedden érkezik a bankszámlára a magasabb összeg - Visszamenőleg is megkapod tovább

Nyugdíj 2022: Csúszik a beígért évközi kiegészítő nyugdíjemelés - Mikor számíthatsz a magasabb összegre? tovább

Életmód

Életmód

Akár a cicád életébe is kerülhet - Soha ne használd! tovább

5-ből 4 ember túlsúlyos vagy elhízott 60 év felett - Ezért szedtek fel plusz kilókat az emberek a karantén alatt tovább

Ezért fogyassz rendszeresen levest! - Levesfogyasztás élettani hatásai, levesfőzési fortélyok, levesek a diétában, levespor veszélyei tovább

Fürdőgyógyászati kezelések kisokos: Melyik kezelés milyen betegség ellen hatásos? - Szakember válaszol tovább

Így használd a gyógyvizeket fájdalomcsillapításra! - Melyik gyógyvíz milyen betegségre jó? tovább

A betegségek hátterében vízerek és káros sugárzások is állhatnak tovább

Veszélyesek lehetnek bizonyos gyógynövények! Mit ne adjunk a gyerekeknek? tovább

hirdetés

ELLÁTÁSOK, TÁMOGATÁSOK KISOKOSA

Állami támogatások, kedvezményes nyugdíj, ápolási díj, időskori segély, egyszeri segély, nyugdíjas bérlet, özvegyi nyugdíj... Nézd meg, hogy mik a feltételei az ellátásoknak, támogatásoknak.

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Zöldséges csirkemell

Zöldséges csirkemell

Várandós kismamáknak ajánlott ételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 4 db csirkemell 1 fej lilahagyma 1 csomó újhagyma 3 db paradicsom 1 db paprika 15 dkg reszelt sajt Tej Jódozott só Bors Mustár Vaj

Recept:

A csirkemellet alaposan megmossuk, majd a mustárral ízesített tejben 1-2 órát pácoljuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát karikákra vágjuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés vajjal. A csirkemellet alaposan lecsöpögtetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk(...) tovább a teljes recepthez...


hirdetés

CSED, GYED, GYES kalkulátor

Tudod, hogy mennyi lesz a Csed, Gyed, Gyes összege? Kalkulátorunkkal könnyen kiszámíthatod. Speciális eset a Tiéd? Nálunk mindenki megtalálja a rá vonatkozó számításokat!

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Szatmáry Tünde Katalin

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

tovább a szakértőhöz >>

Tisztelt Hölgyem!
Természetesen megfontolandó a nyugdíj igénylés dátuma az ön esetében, mivel számos tényezőre kell kiemlten figyelni.
Személyre szabott szaktanácsot és előzetes nyugdíj számítást tudok önnek javasolni. 2021.-es szorzószámokat csak is kizárólag 2020.március végén lesz hatályos.
Amennyiben igényli úgy jelezze.
www.ugyintezesazonnal.hu
Köszönettel: Szatmáry Tünde Katalin

Ezt olvastad már? [x]
vissza vissza