Mennyből az angyal - a klasszikus karácsonyi dal szöveggel, videóval

Nagyszülők Lapja

Ünnepek

Nagyszülők Lapja


Mennyből az angyal - a klasszikus karácsonyi dal szöveggel, videóval Mennyből az angyal lejött hozzátok / pásztorok, pásztorok! / Hogy Betlehembe sietve menvén / lássátok, lássátok - Tanítsd meg unokádnak a legrégebbi karácsonyi magyar dalként számon tartott éneket. Cikkünkben nem csak a teljes dalszöveget, hanem két zenés videót is találsz.

A karácsonyi énekek közül legismertebb és egyik legszebb - ha nem a legszebb - dal a Mennyből az angyal. Ha neked is fontos, hogy unokád el tudja énekelni a feldíszített karácsonyfa mellett ezt a valószínűleg legrégebbi magyar karácsonyi éneket, akkor tanítsd meg neki.

Érdekesség, hogy a dal eredetileg palóc eredetű, és azért főleg Erdélyben terjedt el, mert arrafelé nem a Jézuska, hanem az Angyalka hozza az ajándékokat.


A dalszöveg alatt két zenei videót is találsz. Az egyiken egy gyermekkórus énekli fel a gyönyörű karácsonyi éneket, míg a másik egy kedves, képekkel illusztrált, rajzos zenei videó, ami által a kisebb gyerekek is könnyebben tudják követni a kis Jézuska megszületésének csodálatos történetét.


Mennyből az angyal - dalszöveg


Mennyből az angyal lejött hozzátok,
pásztorok, pásztorok!
Hogy Betlehembe sietve menvén
lássátok, lássátok.

Istennek fia , aki született
jászolban, jászolban,
Õ leszen néktek üdvözítõtök
valóban, valóban.

Mellette vagyon az édesanyja,
Mária, Mária.
Barmok közt fekszik, jászolban nyugszik szent fia,
szent fia.

El is menének köszöntésre
azonnal, azonnal,
Szép ajándékot vivén szívükben
magukkal, magukkal.

A kis Jézuskát egyenlőképpen imádják, imádják,
A nagy Úristent ilyen nagy jóért mind áldják, mind áldják.


Mennyből az angyal - zenés videó (klasszikus változat)
Gyermekkórus által csodálatosan felénekelt karácsonyi dal, amelyet bár sokáig erdélyi eredetűnek tartották, mégis a Palócföldről származik.



Mennyből az angyal - zenés videó (modern változat)
Az előző klasszikusabb változattól merőben eltérő, modern adaptáció. A vizuális elemek miatt a kisebb gyerekek biztosan szeretni fogják.


Nagyszülők Lapja

Ünnepek

Nagyszülők Lapja


2015.12.21